Πόλεμος στην Ουκρανία - Φρικιαστική ομολογία της Wagner για τις βαρβαρότητες: Σκοτώσαμε 20 παιδιά

Πόλεμος στην Ουκρανία - Φρικιαστική ομολογία της Wagner για τις βαρβαρότητες: Σκοτώσαμε 20 παιδιά

Πώς σχολίασε τις αποκαλύψεις ο επικεφαλής της Wagner

wagner76
Σε μια ωμή παραδοχή προχωρούν πρώην διοικητές της παραστρατιωτικής οργάνωσης Wagner. Υποστηρίζουν ότι σκότωσαν πάνω από 20 παιδιά και εφήβους στην Ουκρανία, συγκεκριμένα στο πολυπαθο Μπαχμούτ και Ντονέτσκ, ενώ είχαν προκαλέσει εκρήξεις σε λατομεία και την ίδια στιγμή σκότωναν όποιον Ρώσο αρνείτο να πολεμήσει. 

Οι φρικιαστικές αποκαλύψεις προέρχονται από δύο Ρώσους σε συνομιλία τους με έναν ακτιβιστή υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων..

Οι ισχυρισμοί αυτοί έγιναν, ειδικότερα, σε συνεντεύξεις στο Gulagu.net, μια οργάνωση ανθρωπίνων δικαιωμάτων που στοχεύει τη διαφθορά και τα βασανιστήρια στη Ρωσία.


Στα βίντεο των συνεντεύξεων, που αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο, οι πρώην Ρώσοι κατάδικοι Αζαμάτ Ουλντάροφ και Αλεξέι Σαβίτσφ -οι οποίοι αμφότεροι έλαβαν αμνηστία μέσω προεδρικών διαταγμάτων πέρυσι, σύμφωνα με το Gulagu.net- περιγράφουν τις ενέργειές τους στην Ουκρανία, κατά τη διάρκεια της εισβολής της Ρωσίας.

Το CNN, το οποίο αναμεταδίδει το περιεχόμενο των συνεντεύξεων, δεν κατάφερε να επαληθεύσει ανεξάρτητα τους ισχυρισμούς ή την ταυτότητα των ανδρών στα βίντεο, αλλά έχει λάβει ρωσικά ποινικά έγγραφα που δείχνουν ότι αφέθηκαν ελεύθεροι με προεδρική χάρη τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο του 2022, αντίστοιχα.


Κλείσιμο
Ο επικεφαλής της ομάδας Wagner, Γεβγκένι Πριγκόζιν, επιβεβαίωσε στο κανάλι του στο Telegram ότι είχε παρακολουθήσει μέρη του βίντεο και απείλησε με αντίποινα εναντίον των δύο πρώην μαχητών.

«Όσο για το τι βιντεοσκοπήθηκε, κατάφερα να δω κάποια σημεία του βίντεο και μπορώ να πω το εξής: εάν τουλάχιστον μία από αυτές τις κατηγορίες εναντίον μου επιβεβαιωθεί, είμαι έτοιμος να λογοδοτήσω σύμφωνα με οποιονδήποτε νόμο», υπογράμμισε ο Πριγκόζιν.

Ειδήσεις σήμερα:

Η σκοτεινή πλευρά του Αλέξη Γεωργούλη - Όταν μιλούσε για ασταθή προσωπική ζωή και καταστροφικούς έρωτες

Επίθεση των Άγγλων της Dolphin Capital Investors στον Μίλτο Καμπουρίδη για την επένδυση στο Πόρτο Χέλι

Πέθανε ξαφνικά η Δέσποινα Γερουλάνου που ταύτισε τη ζωή της με το Μουσείο Μπενάκη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης