Τουρκία: Μήνυμα Ερντογάν για τουρκική αντιπολίτευση - «Λαέ μου, μην τους δώσετε την ευκαιρία στις 14 Μαΐου»

Τουρκία: Μήνυμα Ερντογάν για τουρκική αντιπολίτευση - «Λαέ μου, μην τους δώσετε την ευκαιρία στις 14 Μαΐου»

«Είμαστε πλέον μια χώρα που μας δείχνουν με το δάχτυλο» υποστήριξε ο Τούρκος πρόεδρος

erdogan
«Πιστεύω στους πολίτες μου, μην δώσετε την ευκαιρία στην αντιπολίτευση να αναλάβει τα ηνία», δήλωσε, αναφερόμενος στις εκλογές, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος μίλησε στην τελετή έναρξης για τη λειτουργία εγκατάστασης παραγωγής καρβιδίου του βορίου, στην πόλη Μπαντίρμα στη θάλασσα του Μαρμαρά, τονίζοντας πως το καρβίδιο του βορίου είναι απαραίτητο για την αμυντική βιομηχανία με τομείς εφαρμογής όπως η θωράκιση και η παραγωγή μηχανικών εξαρτημάτων ανθεκτικών στη φθορά.

«Είμαστε σταθερά προσηλωμένοι στον στόχο μας να καταστήσουμε τη χώρα μας μία από τις 10 μεγαλύτερες οικονομίες στον κόσμο. Ούτε οι παγκόσμιες κρίσεις στην υγεία και την ασφάλεια, ούτε οι φυσικές καταστροφές που έχουμε βιώσει, ούτε τα άλλα εμπόδια που αντιμετωπίζουμε μπορούν να μας αποπροσανατολίσουν από αυτόν τον στόχο» επεσήμανε, δίχως να παραλείπει την αναφορά στον φονικό σεισμό που έπληξε την Τουρκία, αναφέροντας ότι «το έθνος περνάει δύσκολες δοκιμασίες τα τελευταία χρόνια».

«Οι προσπάθειές μας για την ταχεία ανάπτυξη των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας συνεχίζονται. Η Τουρκία είναι ένας από τους κορυφαίους προμηθευτές της αμυντικής βιομηχανίας στον κόσμο. Στον κόσμο, είμαστε πλέον μια χώρα που μας δείχνουν με το δάχτυλο. Όταν αναλάβαμε την εξουσία, οι δυνατότητές μας στην αμυντική βιομηχανία ήταν 20%. Τώρα 80%. Πού ήμασταν και πού φτάσαμε! Και πού θα πάμε ακόμη...! Μαζί με τους φίλους μας θα συνεχίσουμε τον δρόμο μας με καρδιά και με αποφασιστικότητα. Ό,τι υποσχεθήκαμε θα τα υλοποιήσουμε ένα προς ένα ως Λαϊκή Συμμαχία» είπε.

Και συνέχισε: «Υποφέραμε για δύο χρόνια εξαιτίας του κορωνοϊού και μόλις ξεπεράσαμε αυτή την κρίση, βρεθήκαμε σε μια άλλη μάχη στην οποία αναγκαστήκαμε να κάνουμε παραχωρήσεις», αναφερόμενος στον πληθωρισμό. «Οι πλημμύρες που προκάλεσε ο σεισμός προκάλεσαν τη μία καταστροφή μετά την άλλη στην περιοχή μας. Οι ζωές που χάσαμε στους σεισμούς και τις πλημμύρες μας πονά στην καρδιά. Είμαστε ένα έθνος που δεν παραδόθηκε ποτέ σε καμία απειλή, επίθεση ή δυσκολία που ήρθε μπροστά του και αντιστάθηκε σε όλες με πίστη και θάρρος. Το ίδιο κάνουμε και σήμερα. Αφενός απομακρύνουμε τα συντρίμμια του σεισμού, αφετέρου δημιουργούμε συγκεκριμένα προσωρινά καταφύγια και ξεκινάμε την κατασκευή μόνιμων κατοικιών» συμπλήρωσε.

Δείτε βίντεο:

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ülkemizin tüm değerlerini harekete geçirmekte kararlıyız

Κλείσιμο
Ο Ερντογάν δήλωσε ότι κατασκευάστηκαν πόλεις με σκηνές και κοντέινερ, ώστε οι πολίτες να μην νιώσουν ότι αφήνονται στο «έλεος του χειμώνα», ενισχύοντας παράλληλα τις ελπίδες των ανθρώπων. «Οι άνθρωποί μας, που πήγαν σε άλλα μέρη λόγω της αναταραχής που προκάλεσαν οι σεισμοί, επιστρέφουν σιγά σιγά στις πόλεις τους», είπε.

Εκφράζοντας ότι ζήτησε από τους πολίτες να φύγουν για έναν χρόνο στις σεισμικές ζώνες, ο Ερντογάν εξήγησε: «Επιτρέψτε μας για έναν χρόνο να εργαστούμε και ελπίζω ότι θα τελειώσουμε τις μόνιμες κατοικίες σε ένα έτος. Φτιάχνουμε προκατασκευασμένες πόλεις». Μάλιστα, στη συνέχεια αναφέρθηκε στον «αιώνα της Τουρκίας». «Θα συνεχίσουμε να βαδίζουμε προς τον τουρκικό αιώνα, δημιουργώντας νέους, ασφαλείς και ειρηνικούς οικισμούς με τις κατοικίες, τους χώρους εργασίας, τις υποδομές και τις κατασκευές τους και αναβιώνοντας τον ιστορικό και πολιτιστικό πλούτο των πόλεών μας».

Έπειτα, δηλώνοντας ότι προσπαθούν να προσφέρουν το φυσικό αέριο που ανακάλυψαν στη Μαύρη Θάλασσα στην «υπηρεσία του έθνους», ο Ερντογάν είπε: «Παρά την καθυστέρηση μερικών εβδομάδων λόγω του σεισμού, γιατί το προσωπικό μας στο έργο πήγε να βοηθήσει τους σεισμοπαθείς μας, σύντομα θα συνδέσουμε το φυσικό αέριο της Μαύρης Θάλασσας με το εθνικό σύστημα» ενώ εξαπέλυσε επίθεση και κατά της αντιπολίτευσης στην Τουρκία. «Αγαπητέ μου λαέ, αγαπητέ μου πολίτη, συμπολίτες μου, μην τους δώσετε την ευκαιρία στις 14 Μαΐου. Εμείς αγωνιζόμαστε, εμείς κάνουμε βήματα στην πράσινη ενέργεια, διαμαρτύρομαι σε εσάς, στους ανθρώπους μου. Πιστεύω στους πολίτες μου».

Ειδήσεις σήμερα:

Κρατικοποίηση της Credit Suisse εξετάζει η ελβετική κυβέρνηση

Άγρια δολοφονία - Ξάνθη: Πυροβόλησε 45χρονο, ανέβασε βίντεο στο TikTok και παραδόθηκε

Μυστήριο με τον θάνατο Πολωνής ερωμένης πολυεκατομμυριούχου στο Λονδίνο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης