Σεισμός στην Τουρκία: Κρανίου τόπος η Αλεξανδρέττα - Πλημμύρισε η πόλη, συγκλονιστικές εικόνες από drone

Σεισμός στην Τουρκία: Κρανίου τόπος η Αλεξανδρέττα - Πλημμύρισε η πόλη, συγκλονιστικές εικόνες από drone

Ο φονικός σεισμός που έπληξε τη νοτιοανατολική Τουρκία και τη βόρεια Συρία πέρα από καταρρεύσεις δεκάδων κτιρίων στην πόλη προκάλεσε και ένα μικρό τσουνάμι

alexandretta
Εικόνες βιβλικής καταστροφής κατέγραψε drone που πέταξε πάνω από την Αλεξανδρέττα. Η κατάσταση που επικρατεί στην πόλη είναι πάρα πολύ δύσκολη καθώς ο σεισμός των 7,8 ρίχτερ πέρα από καταρρεύσεις δεκάδων κτιρίων προκάλεσε και ένα μικρό τσουνάμι.

Το αποτέλεσμα ήταν μέσα σε λίγη ώρα οι δρόμοι της πόλης να μετατραπούν σε ποτάμια. Μάλιστα το χτύπημα του Εγκέλαδου στάθηκε ικανό για να καταστραφεί η εκκλησία του Αγίου Νικολάου. Ολόκληρο το εσωτερικό της εκκλησίας έχει καταρρεύσει και θα χρειαστούν τεράστιες προσπάθειες για την ανοικοδόμηση της, όπως και της πόλης.

Το λιμάνι και η παραλιακή πόλη έχουν πλημμυρίσει σε όλο τα μήκη και τα πλάτη. Στο λιμάνι ξέσπασε πυρκαγιά η οποία καίει από την Δευτέρα, ενώ γύρω από την πλημμυρισμένη περιοχή υπάρχουν κτίρια που έχουν καταρρεύσει.

Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο:

İskenderun'da deprem sonrası deniz seviyesi yükseldi

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του ΣΚΑΙ στην Τουρκία Μανώλη Κωστίδη,  περνώντας κανείς μπροστά από τον Ελληνορθόδοξο ναό του Αγίου Νικολάου, το μόνο που συναντάει είναι συντρίμμια. Ολόκληρο το εσωτερικό της εκκλησίας έχει καταρρεύσει και θα χρειαστούν τεράστιες προσπάθειες για την ανοικοδόμηση της, όπως και της πόλης.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cqddwmsvmcwx)


Λίγο πιο δίπλα, παρατηρήθηκαν ακόμα και φαινόμενα πλιάτσικου, καθώς πολίτες έμπαιναν σε σούπερ μάρκετ για να πάρουν εφόδια, με την αστυνομία να επεμβαίνει και να τους σταματάει. Την ίδια ώρα δέος προκαλούν και οι εικόνες από την ίδια πόλη, καθώς λόγω του σεισμού προκλήθηκε ένα μικρό τσουνάμι, με την θάλασσα να μπαίνει στη στεριά.

Εν τω μεταξύ, τρεις ημέρες μετά τον καταστροφικό σεισμό, η πυρκαγιά στο λιμάνι εξακολουθεί να καίει. Οι Τούρκοι επιστράτευσαν ακόμη και τα πυροσβεστικά αεροσκάφη Canadair για να την κατασβέσουν.

Χιλιάδες είναι αυτοί που περιμένουν έξω από τα σπίτια τους περιμένοντας κάποια είδηση για τους συγγενείς τους ή και όσοι δεν μπορούν να μπουν σε αυτά από τον φόβο ενός νέου ισχυρού σεισμού.

Η Τουρκία, σε κάθε περίπτωση, κάνει προετοιμασίες για ένα εκατομμύριο αστέγους, αριθμός που δείχνει το μέγεθος της τραγωδίας. 



Ειδήσεις σήμερα:

Σεισμός στην Τουρκία: Πρωταθλήτρια στις διασώσεις η ΕΜΑΚ - Μεγαλύτερος αντίπαλος το κρύο

Σεισμός στην Τουρκία: Οργή κατά Ερντογάν για το 12ωρο λουκέτο στο Twitter

Υπουργείο Υγείας: Εθνικό σχέδιο «εξάλειψης» των λοιμώξεων από τα νοσοκομεία

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης