ΗΠΑ: Μπλεγμένος σε ροζ σκάνδαλο ο Ρεπουμπλικανός Τζορτζ Σάντος

ΗΠΑ: Μπλεγμένος σε ροζ σκάνδαλο ο Ρεπουμπλικανός Τζορτζ Σάντος

Κατηγορείται από συνεργάτη του σεξουαλική παρενόχληση

santos
Στη δίνη ροζ σκανδάλου στροβιλίζεται ο βουλευτής των Ρεπουμπλικάνων, Τζορτζ Σάντος, αφότου υποψήφιος βοηθός του Κογκρέσου τον κατηγόρησε για παραβιάσεις δεοντολογίας και σεξουαλική παρενόχληση.

Ο αξιωματούχος έστειλε επιστολή στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής των Αντιπροσώπων και εν συνεχεία δημοσίευσε σχετικό υλικό στα social media. Όπως αναφέρουν το αμερικανικό δίκτυο «CBS» και ο ιστότοπος «The Hill», ο Ντέρεκ Μάγιερς εργάστηκε για μικρό χρονικό διάστημα στο γραφείο του Σάντος.

Σύμφωνα με την επιστολή του, ο Μάγιερς ήταν μόνος με τον Σάντος στο γραφείο του, στις 25 Ιανουαρίου όταν ο βουλευτής στη Νέα Υόρκη τον ρώτησε αν είχε προφίλ στο «Grindr», μια δημοφιλής εφαρμογή γνωριμιών για τα διεμφυλικά άτομα.

Εν συνεχεία, όπως είπε, ο Ρεπουμπλικάνος βουλευτής τον κάλεσε για καραόκε και του άγγιξε τη βουβωνική χώρα, διαβεβαιώνοντάς τον ότι ο σύζυγός του ήταν εκτός πόλης.

Αν και η κατηγορία του Μάγιερς δεν μπορούσε να επιβεβαιωθεί, η εκπρόσωπος του βουλευτή Σούζαν Γουάιλντ, υψηλόβαθμο στέλεχος της Επιτροπής Δεοντολογίας της Βουλής των Αντιπροσώπων, παραδέχθηκε ότι η επιστολή του είχε φθάσει στο γραφείο της.

Σε συνέντευξή του, ο Μάγιερς υποστήριξε επίσης ότι υπέβαλε αναφορά στην αστυνομία του Καπιτωλίου, μιλώντας τηλεφωνικά με έναν αξιωματικό, κι ότι στο Twitter δημοσιοποιεί την καταγγελία του για λόγους διαφάνειας.

Κλείσιμο
«Είναι σοβαρά αδικήματα. Τα στοιχεία και τα γεγονότα θα μιλήσουν από μόνα τους εάν η Επιτροπή ασχοληθεί με το θέμα», όπως έγραψε.

Ένα 24ωρο προτού προβεί στις καταγγελίες, ο Μάγιερς είχε βρεθεί στο επίκεντρο της προσοχής των αμερικανικών ΜΜΕ μετά την κυκλοφορία των ηχογραφήσεων που είχε κάνει κρυφά για τον Σάντος και τον προσωπάρχη του, Σάρλι Λόβετ.

Ο Μάγιερς κατηγορήθηκε για υποκλοπές στο Οχάιο, όταν μια μικρή εφημερίδα που διηύθυνε, δημοσίευσε τα ηχητικά ντοκουμέντα από μαρτυρίες στο δικαστήριο που κάποιος άλλος κατέγραψε και του έστειλε.

Τότε δημοσιογραφικές οργανώσεις βρέθηκαν στο πλευρό του ζητώντας να αρθούν οι κατηγορίες σε βάρος του στο όνομα της ελευθερίας του Τύπου.

Από την πλευρά του, ο Σάντος δήλωσε στην νεοσύστατη εταιρεία ειδήσεων «Semafor» ότι το γραφείο του βρισκόταν στη διαδικασία πρόσληψης του Μάγιερς, αλλά είχε αποφασίσει να τον απορρίψει λόγω ανησυχιών για τις κατηγορίες υποκλοπών.

Ο Σάντος, ένας Ρεπουμπλικανός που εκπροσωπεί στη Βουλή την τρίτη Περιφέρεια της Νέας Υόρκης, ισχυρίστηκε ότι, η φερόμενη παρενόχληση συνέβη πέντε ημέρες προτού ο Μάγιερς τον ηχογραφήσει κρυφά.

Σε εκείνη τη συνομιλία, ο ήχος της οποίας δημοσιεύτηκε από το «Talking Points Memo», ο Μάγιερς δήλωσε την υποστήριξή του στον Σάντος, λέγοντάς του:

«Είμαστε όλοι Τζορτζ, έτσι φτάσαμε εδώ. Είμαστε απλώς κύριοι του παιχνιδιού».

Σε άλλο σημείο, ο κύριος Μάγιες λέει στην ηχογράφηση:

«Δεν θα σας πω ποτέ ψέματα. Δεν έχω κανένα λόγο. Αλλά θα πω ψέματα για σένα». «Δεν πρέπει», απαντά ο Σάντος.

Ειδήσεις σήμερα:

Μετατοπίστηκε κατά τρία μέτρα η αραβική τεκτονική πλάκα και η Τουρκία μετακινήθηκε... νοτιοδυτικά

Αποστολή στο Τόκιο: Τα ραντεβού του Μητσοτάκη και οι Ιάπωνες επενδυτές που επιστρέφουν

Σακίρα: Τα αδιάκοπα πάρτι της ποπ σταρ ίσως «διώξουν» τους γονείς του Πικέ από το δίπλα σπίτι
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης