Τουρκία: Δεύτερος σεισμός 7,7 Ρίχτερ - Συγκλονιστικά βίντεο

Τουρκία: Δεύτερος σεισμός 7,7 Ρίχτερ - Συγκλονιστικά βίντεο

Εικόνες πανικού, καθως είναι σε εξέλιξη επιχειρήσεις διάσωσης από τον προηγούμενο σεισμό - Στον ίδιο χώρο με τα 7,8 Ρίχτερ τα ξημερώματα της Δευτέρας το επίκεντρο

turkey_seismos_arthro_2
Νέος μεγάλος σεισμός παρομοίου μεγέθους με αυτόν που έχει προκαλέσει τον θάνατο περισσότερων από 1.300 ανθρώπων σε Συρία και Τουρκία σημειώθηκε στις 12:24 (ώρα Ελλάδας) στην Τουρκία.

Δημοσιογράφος κατέγραψε τη στιγμή του μεγάλου σεισμού



Σύμφωνα με το ευρωμεσογειακό σεισμολογικό ινστιτούτο ο σεισμός ήταν μεγέθους 7,7 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ.



Κλείσιμο
Το επίκεντρο του σεισμού το μεσημέρι της Δευτέρας ήταν 67χλμ. βορειοανατολικά της πόλης Καχραμανμαράς, κοντά στα σύνορα με τη Συρία, σε μια από τις περιοχές δηλαδή που διεξάγονται επιχειρήσεις διάσωσης εγκλωβισμένων στα συντρίμμια.



Δείτε χάρτη με το επίκεντρο του νέου μεγάλου σεισμού στην Τουρκία

seismos-xartis



Δώδεκα λεπτά αργότερα, στις 12:36 σημειώθηκε και ένας ισχυρότατος μετασεισμός της τάξης των 6 Ρίχτερ.

Και αυτός ο σεισμός είχε επίκεντρο βορειοανατολικά της πόλης Καχραμανμαράς.

seismos-xartis2


Ο νεός ισχυρότατος σεισμός προκάλεσε σκηνές πανικού στην Τουρκία καθώς είναι σε εξέλιξη οι επιχειρήσεις διάσωσης στα περίσσοτερα από 2.800 κτήρια στην Τουρκία που κατέρρευσαν από το προηγούμενο χτύπημα του εγκέλαδου.



912 οι νεκροί από τον σεισμό τα ξημερώματα της Δευτέρας

Ο νέος σεισμός στην Τουρκία σημειώθηκε λίγη ώρα μετά τις ανακοινώσεις από τον τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν  ότι ο αριθμός των νεκρών από τον  πρωινό σεισμό των 7,8 βαθμών που έπληξε τη χώρα έφτασε τους 912, ενώ οι τραυματίες είναι 5.383.

Ο Ερντογάν πρόσθεσε ότι δεν μπορεί να προβλέψει πόσο ακόμη θα αυξηθεί ο απολογισμός των νεκρών, καθώς συνεχίζονται οι επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης. Μέχρι στιγμής 45 χώρες έχουν προσφέρει βοήθεια στην Τουρκία, σημείωσε ο ίδιος. Ο αριθμός των ανθρώπων που διασώθηκαν κάτω από τα ερείπια έφτασε τις 2.470.
 

Παράλληλα, εξίσου εφιαλτικά είναι τα νούμερα και για τη Συρία καθώς έχουν χάσει τη ζωή τους τουλάχιστον 320 άνθρωποι λόγω του σεισμού και οι τραυματίες είναι πάνω από 1.000.

Συγκεκριμένα ο Ερντογάν δήλωσε για τον «μεγαλύτερο σεισμό που έχει δει η Τουρκία τον τελευταίο αιώνα» πως «Μέχρι στιγμής, 912 πολίτες έχουν χάσει τη ζωή τους και 5.385 πολίτες έχουν τραυματιστεί. Στις επαρχίες μας όπου ο σεισμός προκάλεσε σοβαρές ζημιές, οι δραστηριότητες εντοπισμού και διάσωσης των πολιτών μας που παγιδεύτηκαν κάτω από τα κτίρια που κατέρρευσαν συνεχίζονται αδιάκοπα.

Ο αριθμός των ανθρώπων που διασώθηκαν κάτω από τα ερείπια έφτασε τις 2.470. Ο αριθμός των κτιρίων που κατέρρευσαν είναι 2.818. Η χώρα μας έχει επίσης αρχίσει να δημιουργεί επαφές για διεθνή βοήθεια. Εκτός από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, έχουμε λάβει προσφορές βοήθειας από 45 χώρες.
 Ειδήσεις σήμερα:

Συγκλονιστικό βίντεο από τον σεισμό στην Τουρκία: Εγκλωβισμένη καταγράφει τις στιγμές κάτω από τα ερείπια


Χιόνισε και στο κέντρο της Αθήνας - Κανονικά η κυκλοφορία στην Αθηνών-Λαμίας

Παραμυθένιες εικόνες από το κέντρο της Αθήνας - Στα λευκά και το Ζάππειο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης