Qatargate: Την άρση ασυλίας των Ταραμπέλα και Κοτσολίνο ψήφισε η Επιτροπή Νομικών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου

Qatargate: Την άρση ασυλίας των Ταραμπέλα και Κοτσολίνο ψήφισε η Επιτροπή Νομικών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου

Πιθανότατα την Πέμπτη η ψηφοφορία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για τους δυο ευρωβουλευτές

tarabella_cozzolino
Την άρση της ασυλίας των δύο ευρωβουλευτών Μαρκ Ταραμπέλα και Αντρέα Κοτσολίνο ψήφισε ομόφωνα σήμερα η Επιτροπή Νομικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου μετά από σχετικό αίτημα των βελγικών αρχών που ερευνούν το σκάνδαλο δωροδοκίας και διαφθοράς «Qatargate».

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αναμένεται να υιοθετήσει ευρέως την απόφαση της Επιτροπής όταν κληθεί σε σχετική ψηφοφορία πιθανότατα την Πέμπτη, ενεργοποιώντας επίσημα το τέλος της ασυλίας για τους δύο ευρωβουλευτές.

Το αίτημα άρσης της ασυλίας προήλθε από τις βελγικές αρχές, οι οποίες έχουν απαγγείλει κατηγορίες σε τέσσερα άτομα για δωροδοκία, ξέπλυμα χρήματος και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση σε σχέση με φερόμενες πληρωμές από το Κατάρ. Τα τέσσερα άτομα - ο πρώην Ιταλός ευρωβουλευτής Πιέρ Αντόνιο Παντσέρι, η Εύα Καϊλή, ο Ιταλός Φραντσέσκο Τζόρτζι και ο επικεφαλής μιας ΜΚΟ των Βρυξελλών, Νικολό Ταλαμάνκα - έχουν προφυλακιστεί.

Στο μεταξύ, σε επιστολή του στην Επιτροπή, ο Ταραμπέλα δήλωσε ότι καλωσόρισε την άρση της ασυλίας του «έχοντας πλήρη επίγνωση των πιθανών συνεπειών», ώστε να μπορέσει να υπερασπιστεί το όνομά του.

Προσθέτοντας ότι ποτέ δεν έλαβε χρήματα ή δώρα σε αντάλλαγμα για τις πολιτικές του απόψεις, έγραψε: «Κρίνομαι από την κοινή γνώμη ή από ορισμένους συναδέλφους μου με βάση άρθρα του Τύπου ή τις ιδιοτελείς ομολογίες φυλακισμένων, οι οποίοι προφανώς έχουν αλλάξει απόψεις με την πάροδο του χρόνου, σε αντίθεση με τη θέση μου».

Από την πλευρά του, ο Κοτσολίνο, μέσω του δικηγόρου του, δήλωσε την «πλήρη αθωότητά» του, προσθέτοντας πως το αίτημα άρσης της ασυλίας του βασίζεται σε «μια υπόθεση».


Ειδήσεις σήμερα:

Πτώση Phantom F-4: «Πάντα πετούσε χαμηλά πάνω από το Νευροκόπι και τον χαιρετούσαμε» - Αγωνία για τον 31χρονο σμηναγό

Μητσοτάκης: Η σιβυλλική δήλωση από την Ιαπωνία για τις εκλογές

Μάνος Δασκαλάκης: Η Πισπιρίγκου είπε στον πατέρα μου «για να μη με κατηγορήσουν θα τον πάρω μαζί μου»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης