Πόλεμος στην Ουκρανία: Στους 44 οι νεκροί από τα ρωσικά πυρά στην πόλη Ντνίπρο

Πόλεμος στην Ουκρανία: Στους 44 οι νεκροί από τα ρωσικά πυρά στην πόλη Ντνίπρο

Το συγκεκριμένο πλήγμα είναι ένα από τα πιο θανατηφόρα για τους Ουκρανούς αμάχους από την έναρξη της ρωσικής εισβολής

ukraine
Οι αρχές στην Ουκρανία ανακοίνωσαν ότι 22 άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται στα ερείπια της πολυκατοικίας που επλήγη το Σάββατο από ρωσικό πύραυλο στην πόλη Ντνίπρο, όπου έχουν σκοτωθεί τουλάχιστον 44 άνθρωποι.

Η ουκρανική προεδρία επεσήμανε ότι σήμερα το πρωί εντοπίστηκε στα ερείπια το πτώμα ενός αγοριού.

Σε αυτό το στάδιο «39 άνθρωποι έχουν διασωθεί (ανάμεσά τους 6 παιδιά), 44 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί, ανάμεσά τους 4 παιδιά, και 79 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί (εκ των οποίων 16 παιδιά)», ανέφεραν οι Ουκρανοί διασώστες σήμερα στον πιο πρόσφατο απολογισμό τους.


Και ο δήμαρχος της Ντνίπρο, ο Μπόρις Φιλάτοφ, επιβεβαίωσε τον απολογισμό σε ανάρτησή του στο Facebook, όπου έγραψε: «Είμαι εδώ. Ήδη 44 νεκροί».

Το πλήγμα αυτό είναι ένα από τα πιο θανατηφόρα για τους Ουκρανούς αμάχους από την έναρξη της ρωσικής εισβολής τον Φεβρουάριο του 2021.


Κλείσιμο
Ο απολογισμός των νεκρών αναμένεται να αυξηθεί, καθώς οι διασώστες εξακολουθούν να αναζητούν ανθρώπους κάτω από τα ερείπια. «22 άνθρωποι αναζητούνται», ανέφεραν σήμερα το πρωί στο Telegram.

Το Σάββατο ρωσικός πύραυλος έπληξε συγκρότημα κατοικιών στην Ντνίπρο, καταστρέφοντας «περισσότερα από 200 διαμερίσματα», σύμφωνα με τον Κίριλο Τιμοσένκο, σύμβουλο της ουκρανικής προεδρίας.

Εξάλλου νωρίτερα σήμερα υπέβαλε την παραίτησή του ο σύμβουλος της ουκρανικής προεδρίας Ολέξι Αρεστόβιτς μετά τις επικρίσεις που δέχθηκε επειδή υπονόησε ότι ρωσικός πύραυλος καταρρίφθηκε από την Ουκρανία.


Ο Αρεστόβιτς ανακοίνωσε την παραίτησή του μέσω Facebook αφού ζήτησε δημοσίως συγνώμη και πήρε πίσω τις δηλώσεις που είχε κάνει σε ανάρτησή του στο Telegram.

Η ουκρανική Πολεμική Αεροπορία έχει εξηγήσει ότι η πολυκατοικία στην Ντνίπρο επλήγη από ρωσικό πύραυλο Kh-22, τον οποίο το Κίεβο δεν έχει τις δυνατότητες να καταρρίψει.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις σήμερα:

Οι απουσίες και ο... απρόσκλητος Ιωακείμ - Τι γράφει ο ξένος Τύπος για την κηδεία Κωνσταντίνου

«Πάρε τηλέφωνο την αστυνομία, θα τον σκοτώσω», φώναζε η 47χρονη στο Μοσχάτο

Ο θυμός του Μάστορα με τον θαμώνα που ενόχλησε την Καληφώνη - Ενεπλάκη και ο ιδιοκτήτης του κέντρου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης