Πόλεμος στην Ουκρανία: Στις ΗΠΑ Ουκρανοί στρατιώτες για να εκπαιδευτούν στα Patriot

Πόλεμος στην Ουκρανία: Στις ΗΠΑ Ουκρανοί στρατιώτες για να εκπαιδευτούν στα Patriot

Περίπου 100 άνθρωποι θα εκπαιδευτούν στη χρήση και συντήρηση του προηγμένου αντιαεροπορικού συστήματος - Οι ΗΠΑ έχουν προγραμματίσει να παραδώσουν στην Ουκρανία μια συστοιχία

patriot__1_
Ουκρανοί στρατιώτες έφτασαν την Κυριακή σε αμερικανική στρατιωτική βάση στην Οκλαχόμα για να εκπαιδευτούν στη χρήση του συστήματος αντιαεροπορικής άμυνας Patriot, το οποίο η Ουάσινγκτον θα παράσχει στο Κίεβο.

Την πληροφορία μετέφερε στο Fox News ο Κέρτις Κινγκ, διοικητής της σχολής πυροβολικού που είναι εγκατεστημένη στη βάση Φορτ Στιλ. «Η εκπαίδευση θα επικεντρωθεί στη λειτουργία και συντήρηση του συστήματος Patriot», πρόσθεσε.

Η αποστολή από τις ΗΠΑ του πιο εξελιγμένου αντιαεροπορικού τους συστήματος στην Ουκρανία είναι άνευ προηγουμένου από την αρχή του πολέμου. Το Κίεβο από καιρό ζητούσε τους Patriot να αντιμετωπίσουν αεροπορικές επιθέσεις από τη Ρωσία.

Ο απολογισμός της ρωσικής επίθεσης το Σάββατο σε μια πολυκατοικία στην πόλη Ντνίπρο ανήλθε σε 40 νεκρούς, καθιστώντας την επίθεση έναν από τους πιο πολύνεκρους βομβαρδισμούς από την έναρξη του πολέμου. Ο απολογισμός των θυμάτων εξακολουθεί να κινδυνεύει να γίνει βαρύτερος καθώς υπάρχουν δεκάδες αγνοούμενοι.

Η εκπαίδευση που ξεκινά στην Οκλαχόμα θα γίνει σε «90 έως 100 Ουκρανούς στρατιώτες», είχε αναφέρει το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας στις 10 Ιανουαρίου.

Μόλις βρεθεί στο μέτωπο, το σύστημα Patriot «θα συμβάλει στην ουκρανική αεράμυνα και θα παράσχει στον ουκρανικό λαό πρόσθετα μέσα για να αμυνθεί από τις τρέχουσες ρωσικές αεροπορικές επιθέσεις», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, στρατηγός Πατ Ράιντερ.

Η παράδοση ενός τέτοιου εργαλείου αντιπροσωπεύει «ένα πολύ σημαντικό βήμα για τη δημιουργία ενός ασφαλούς εναέριου χώρου για την Ουκρανία», δήλωσε ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι κατά την αιφνιδιαστική επίσκεψή του στην Ουάσινγκτον στα τέλη Δεκεμβρίου, κατά την οποία είχε ανακοινωθεί αυτή η νέα στρατιωτική βοήθεια.

Οι Patriot είναι ιδιαίτερα ικανοί να καταρρίψουν πυραύλους κρουζ, βαλλιστικούς πυραύλους μικρής εμβέλειας και αεροσκάφη, σε ύψος σημαντικά υψηλότερο από αυτό των αμυντικών συστημάτων που είχαν προβλεφθεί μέχρι τότε.

Προς το παρόν, οι ΗΠΑ έχουν προγραμματίσει να παραδώσουν στην Ουκρανία μια συστοιχία Patriot, κάθε πύραυλος των οποίων κοστίζει τρία εκατομμύρια δολάρια.

Κλείσιμο
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Ειδήσεις σήμερα:

Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: Το «ύστατο χαίρε» στον τελευταίο βασιλιά των Ελλήνων

Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: Οι 11 βασιλικές οικογένειες που έδωσαν το «παρών» στην κηδεία

Δολοφονία στην Κυψέλη: Ισόβια στη μητέρα του 7χρονου Ανδρέα που κακοποιήθηκε μέχρι θανάτου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης