Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Φινλανδία επιφυλακτικά διατεθειμένη να στείλει Leopard 2
Το Ελσίνκι βρίσκεται σε ιδιαίτερη, λεπτή θέση, καθώς η Φινλανδία δεν είναι ακόμη κράτος μέλος του NATO και γειτονεύει με τη Ρωσία
Η Φινλανδία φάνηκε χθες Πέμπτη επιφυλακτικά διατεθειμένη να στείλει βαριά άρματα μάχης Leopard 2 γερμανικής κατασκευής στην Ουκρανία, καθώς άλλες ευρωπαϊκές κυβερνήσεις ζυγίζουν το ενδεχόμενο.
Εάν υπάρξει κοινή ευρωπαϊκή πρωτοβουλία για να διατεθούν στον ουκρανικό στρατό τέτοια άρματα θα χρειαστεί να συνεισφέρει και η Φινλανδία, δήλωσε ο πρόεδρος της χώρας Σάουλι Νιινίστε στο πρακτορείο ειδήσεων STT.
Επισήμανε πως το Ελσίνκι βρίσκεται σε ιδιαίτερη, λεπτή θέση, καθώς η Φινλανδία δεν είναι ακόμη κράτος μέλος του NATO και γειτονεύει με τη Ρωσία.
Σε περίπτωση που υπάρξει τέτοια πρωτοβουλία, η φινλανδική συμβολή δεν αναμένεται να είναι μεγάλη.
Η Φινλανδία διαθέτει 200 και πλέον τέτοια άρματα μάχης. Για να διαθέσει κάποια από αυτά στην Ουκρανία, θα απαιτείτο από συμβατική άποψη η έγκριση του Βερολίνου.
Η συνεργασία της Superbet με την ΚΑΕ Ολυμπιακός εγκαινιάζει μία νέα εποχή, με κοινό στόχο τη δημιουργία μοναδικών εμπειριών για τους φιλάθλους, μέσα και έξω από το παρκέ
Οι δασικές πυρκαγιές αποτελούν πλέον μια πραγματικότητα που απαιτεί διαφορετική προετοιμασία. Η πρόληψη, η σωστή ενημέρωση και η ασφαλιστική προστασία συνθέτουν σήμερα μια νέα κουλτούρα ανθεκτικότητας.