Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: Κανάρια νησιά, Ευρώπη και ΗΠΑ - Πού ζουν σήμερα τα πέντε παιδιά του

Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: Κανάρια νησιά, Ευρώπη και ΗΠΑ - Πού ζουν σήμερα τα πέντε παιδιά του

Ο Νικόλαος είναι ο μόνος που ζει στην Αθήνα - Η οικογένεια του τέως βασιλιά είναι διασκορπισμένη σε κάθε «γωνιά» του πλανήτη

teos_oikogeneia
Σε Ευρώπη και Αμερική ζουν τα παιδιά και τα εγγόνια του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, που πέθανε την Τρίτη στην Αθήνα, κάτι που δεν τους εμποδίζει πάντως από το να είναι τακτικοί επισκέπτες της Ελλάδας.

Ο Κωνσταντίνος Γλύξμπουργκ γεννήθηκε στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο Παλαιό Ψυχικό στις 2 Ιουνίου 1940 και ήταν ο μοναχογιός του βασιλιά Παύλου Α’ και της βασίλισσας Φρειδερίκης. Στις 6 Μαρτίου του 1964, έγινε ο νέος βασιλιάς της Ελλάδος, ενώ κηρύχθηκε έκπτωτος το 1974, ύστερα από την πτώση των συνταγματαρχών και την αποκατάσταση της δημοκρατίας. 

Ο τέως Βασιλιάς Κωνσταντίνος και η Άννα Μαρία απέκτησαν πέντε παιδιά, τρία αγόρια (Νικόλας, Φίλιππος, Παύλος) και δύο κορίτσια, (Αλεξία, Θεοδώρα) τα οποία μεγάλωσαν στο εξωτερικό.

Η Αλεξία, το μεγαλύτερο από τα πέντε παιδιά του Κωνσταντίνου Γλύξμπουργκ με την Άννα-Μαρία, ζει στα Κανάρια Νησιά. Στις 9 Ιουλίου 1999, η Αλεξία παντρεύτηκε τον Carlos Javier Morales Quintana, έναν αρχιτέκτονα και πρωταθλητή ιστιοπλόο, στον καθεδρικό ναό της Αγίας Σοφίας, στο Λονδίνο. Συνοδοί της ήταν η αδερφή της πριγκίπισσα Θεοδώρα, η ανιψιά της πριγκίπισσα Μαρία-Ολυμπία και η πριγκίπισσα Μαφάλντα, κόρη του Κύριλλου, πρίγκιπα του Πρεσλάβ, γιου του πρώην βασιλιά Συμεών της Βουλγαρίας. Το ζευγάρι έχει τέσσερα παιδιά. Η Αλεξία και η οικογένειά της ζουν τώρα στην πατρίδα του συζύγου της, στη μαρίνα Puerto Calero, Yaiza, Lanzarote στα Κανάρια Νησιά, σε ένα σπίτι που σχεδίασε ο σύζυγός της.

Ο γεννημένος στο Τατόι Παύλος Γλύξμπουργκ, το δεύτερο παιδί της οικογένειας, έχει επιλέξει και αυτός το εξωτερικό μαζί με τη σύζυγό του Μαρί Σαντάλ, κόρη του βαθύπλουτου βασιλιά των duty free. Μετά το γάμο τους, το ζευγάρι εγκαταστάθηκε στο Γκρίνουιτς του Κονέκτικατ, τη δουλειά που απέκτησε ο Παύλος με την ναυπηγική εταιρεία Charles R. Weber που εδρεύει εκεί. Αργότερα, πήγε να εργαστεί σε εταιρεία της Νέας Υόρκης ως διαχειριστής χαρτοφυλακίου επενδύσεων, πριν μετακομίσει στο Λονδίνο για την εκπαίδευση των παιδιών τους το 2004. Το ζευγάρι έχει αποκτήσει πέντε παιδιά.


Ο Νικόλαος είναι ο μόνος από τα πέντε παιδιά του Κωνσταντίνου ο οποίος μένει μόνιμα στην Αθήνα. Με τη σύζυγό του Τατιάνα Μπλάτνικ, που είχαν παντρευτεί το 2010 στις Σπέτσες.

Κλείσιμο


Τη Νέα Υόρκη έχει επιλέξει και ο Φίλιππος Γλυξμπουργκ με τη σύζυγό του Νίνα Φλορ, κόρη του επίσης βαθύπλουτου Τόμας Φλορ. Το ζευγάρι είχε παντρευτεί στην Αθήνα τον Οκτώβριο του 2021.



Στο Λος Άντζελες, στις ΗΠΑ, ζει η Θεοδώρα, η μικρότερη από τα πέντε παιδιά. Με τον αρραβωνιαστικό της, δικηγόρο Μάθιου Κουμάρ, έχουν αναβάλει μία φορά τον γάμο τους λόγω της πανδημίας ενώ σχεδίαζαν να παντρευτούν το καλοκαίρι, αν και ο θάνατος του πατέρα της πιθανόν θα αναβάλει τα σχέδια.





Ειδήσεις σήμερα:

Κορωνοϊός: Εντοπίστηκε στην Ελλάδα η υποπαραλλαγή της Όμικρον «Κράκεν» - Έξι κρούσματα

Το Ινστιτούτο της απάτης: «Αντί να αδυνατίσω, έκανα δύο απόπειρες αυτοκτονίας»

Δικαστικό θρίλερ με ζευγάρι γυναικών για την επιμέλεια της 9χρονης κόρης τους
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης