Διαδηλώσεις στην Κίνα: Τανκς στους δρόμους «ξυπνούν» μνήμες... Τιεν Αν Μεν - Δείτε βίντεο

Διαδηλώσεις στην Κίνα: Τανκς στους δρόμους «ξυπνούν» μνήμες... Τιεν Αν Μεν - Δείτε βίντεο

Κινήσεις στρατιωτικών οχημάτων σε μεγάλες πόλεις, σε μια ανοιχτή απειλή και επίδειξη ισχύος από το καθεστώς κατά των διαδηλωτών

tanks-china_0
Πληθαίνουν οι ενδείξεις ότι το κινεζικό καθεστώς είναι έτοιμο να περάσει στο επόμενο βήμα για την καταστολή των διαδηλώσεων που πολλαπλασιάζονται στη χώρα, δηλαδή από τη χρήση αστυνομικών δυνάμεων σε αυτή του στρατού.

Σειρά βίντεο στα κοινωνικά δίκτυα δείχνουν άρματα μάχης και στρατιωτικά οχήματα στους δρόμους κινεζικών πόλεων, όπως τη Σαγκάη, τη Γουχάν και την Χανγκζού.

Άλλες μετακινήσεις γίνονται τη νύχτα, σε κάποιες περιπτώσεις όμως τα άρματα κινούνται στους κεντρικούς δρόμους μέρα μεσημέρι, σε ένα ξεκάθαρο μήνυμα επίδειξης ισχύος.


Κλείσιμο



Πρωτοφανείς για τη χώρα διαδηλώσεις έχουν ξεσπάσει σε πολλές κινεζικές πόλεις κατά των μέτρων για τον κορωνοϊό και τα lockdown. Παράλληλα, οι πολίτες εκφράζουν την οργή τους για την έλλειψη πολιτικών ελευθεριών που επιβάλλει το Κομμουνιστικό Κόμμα.

Πρόκειται για το μεγαλύτερο σε έκταση κίνημα διαμαρτυρίας κατά του κινεζικού καθεστώτος από το 1989 και τη σφαγή στην πλατεία Τιέν Αν Μεν, στο Πεκίνο.

tanks-china_2
tanks-china_1


Ως τώρα έχουμε δει εικόνες βίαιης καταστολής ειρηνικών διαδηλωτών, οι οποίοι σε κάποιες περιπτώσεις παραμένουν σιωπηλοί, κρατώντας ένα λευκό χαρτί σε ένδειξη διαμαρτυρίας. Έχουν δει το φως και καταγγελίες για αστυνομικούς που απαιτούν από πολίτες να σβήνουν βίντεο και φωτογραφίες αυτοπτών για να μην διαδίδεται η πληροφορία (μέσα και έξω από τη χώρα) περί διαδηλώσεων.

Εν τω μεταξύ, προετοιμάζεται και τρόπον τινά ιδεολογικά η πιο αυστηρή καταστολή. Την Τρίτη ανώτατο όργανο της χώρας που εποπτέυει τις δυνάμεις ασφαλείας ζητά την «δριμεία καταστολή» των παραβατικών στοιχείων, τις οποίες συνδέει ευθέως με ξένα στοιχεία.


Ειδήσεις σήμερα:

Κιβωτός του Κόσμου: Η πρεσβυτέρα άδειασε τη θυρίδα και έβαλε 500.000 ευρώ σε λογαριασμό της ΜΚΟ

Κακοκαιρία Άριελ: Επί ποδός η Πολιτική Προστασία - Οδηγίες προς τους πολίτες

ΕΛ.ΑΣ: Συνελήφθησαν θείος και ανιψιά που «έσπρωχναν» στις πιάτσες των ναρκωτικών μεγάλες ποσότητες κοκαΐνης

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης