Ουκρανία: Πάνω από 1.500 νέους τάφους στη Μαριούπολη «δείχνουν» δορυφορικές εικόνες

Ουκρανία: Πάνω από 1.500 νέους τάφους στη Μαριούπολη «δείχνουν» δορυφορικές εικόνες

Τρεις χώροι ομαδικών ταφών έχουν εντοπιστεί από τη Maxar σε οικισμούς γύρω από τη Μαριούπολη - Το μέγεθός τους δείχνει να αυξάνεται διαρκώς τους τελευταίους μήνες

maxar_mariupol
Σταθερή αύξηση σε τρεις χώρους μαζικής ταφής κοντά στη Μαριούπολη από την άνοιξη μέχρι και σήμερα, «αποκαλύπτουν» νέες δορυφορικές φωτογραφίες της Maxar, σύμφωνα με δημοσίευμα του BBC. Μάλιστα, σε έναν από αυτούς, στο Στάρι Κριμ στα βόρεια της Μαριούπολης, φέρεται να υπάρχουν 1.500 νέοι τάφοι.

Συνολικά, στο Στάρι Κριμ, περισσότεροι από 4.600 τάφοι έχουν ανοιχτεί από την έναρξη της γενικής εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία. Ωστόσο, είναι δύσκολο να προσδιοριστεί με βεβαιότητα ο ακριβής αριθμός των σορών που είναι θαμμένοι στην περιοχή.

mariupol_graves1


Δύο άλλοι χώροι μαζικής ταφής - στους οικισμούς Manhush και Vynohradne - βρίσκονται δυτικά και ανατολικά της Μαριούπολης, η οποία για πάνω από τρεις μήνες πολιορκούνταν από τις ρωσικές δυνάμεις.

Ο αριθμός των νεκρών που άφησε πίσω η πολιορκία παραμένει ασαφής, με τη Μαριούπολη, να φιλοξενεί πριν τον πόλεμο σχεδόν 500.000 ανθρώπους.

Κλείσιμο
Μάρτυρες στη Μαριούπολη δήλωσαν στο BBC ότι έχουν δει Ρώσους να «καθαρίζουν» σορούς από τα ερείπια των κατεστραμμένων κτιρίων τους τελευταίους μήνες για να τα θάψουν αλλού.

Στις 30 Σεπτεμβρίου, ο Βλαντίμιρ Πούτιν ανακοίνωσε ότι η Ρωσία προσαρτά τις ουκρανικές περιοχές Ντονέτσκ, Ζαπορίζια, Λουχάνσκ και Χερσώνα, αφού οι ρωσόφιλες διοικήσεις διεξήγαγαν εικονικά δημοψηφίσματα στα κατεχόμενα τμήματα των περιοχών αυτών.

Ειδήσεις σήμερα:

Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου - «Χειρόφρενο» τραβούν και οι οδηγοί ταξί, δεμένα τα πλοία

Θρήνος στην κηδεία του 17χρονου που πυροβολήθηκε από τον αδερφό του στη Μάνδρα - «Ο Φώτης ήταν ένα χρυσό παιδί»

Ο αρχηγός της Wagner παραδέχθηκε παρέμβαση στις αμερικανικές εκλογές
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης