Μάνδρα: Θρήνος στην κηδεία του 17χρονου που πυροβολήθηκε από τον αδερφό του - «Ο Φώτης ήταν ένα χρυσό παιδί»

Μάνδρα: Θρήνος στην κηδεία του 17χρονου που πυροβολήθηκε από τον αδερφό του - «Ο Φώτης ήταν ένα χρυσό παιδί»

Αναφορές για τον τρόπο με τον οποίο ζούσε η πολυμελής οικογένεια είχαν γίνει και στις κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου Ελευσίνας - Τι λέει στο protothema.gr γειτόνισσά τους

mandra
Σήμερα το πρωί στις 11 πραγματοποιήθηκε στο νεκροταφείο της Μάνδρας και στον ιερό ναό της Παναγίτσας, η κηδεία του 17χρονου Φώτη, που έφυγε από την ζωή την περασμένη Πέμπτη, όταν η καραμπίνα που κρατούσε ο μικρότερος αδερφός του με τον οποίο είχαν πάει για κυνήγι, εκπυρσοκρότησε κάτω από συνθήκες που ακόμα ερευνώνται.

Στον 14χρονο ασκήθηκε δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο, οπλοφορία και οπλοκατοχή με τους γονείς να μην μπορούν να πιστέψουν το δράμα που ζουν για δεύτερη φορά, καθώς δεν έχουν περάσει πολλά χρόνια όταν ένα από τα 9 τους παιδιά, είχε χάσει την ζωή του από φωτιά σε ηλικία 2 ετών.

Από την ημέρα που έγινε γνωστή η τραγική είδηση του θανάτου του 17χρονου, στην γειτονιά της οδού Σωκράτους στην Μαγούλα όπου ζει εδώ και χρόνια η οικογένεια, όλοι κλαίνε για τον χαμό του νεαρού αγοριού, ενώ σκέφτονται και τον 14χρονο που ζει δύσκολες στιγμές.

«Ο Φώτης ήταν ένα καλό και χρυσό παιδί, όλοι το ξέραμε εδώ στη γειτονιά γιατί έπαιζε κι έκανε παρέα με τα δικά μας παιδιά» αναφέρει στο protothema.gr γειτόνισσα της οικογένειας και προσθέτει: «Οι γονείς τους βιοπαλαιστές, για να τα μεγαλώσουν όλα χωρίς να τους λείψει κάτι. Λέγονται διάφορα, δεν ξέρω ποιοι τα λένε και γιατί, όμως είναι άδικο γιατί ο πατέρας δουλεύει από το πρωί μέχρι το βράδυ στα πρόβατα και στο μεροκάματο, δεν είναι κακοί άνθρωποι. Τα παιδιά εδώ στην γειτονιά μεγάλωσαν μαζί με τα δικά μας. Τα βλέπουμε, τα ζούμε, για αυτό και όσα λέγονται για κακοποίηση δεν μπορώ να καταλάβω πως έχουν προκύψει. Δεν έχουμε δει να ασκούν οι γονείς βία στα παιδιά, τώρα αν τους φώναξαν κάποια στιγμή γιατί εμείς δεν φωνάζουμε στα παιδιά μας, τι πράγματα είναι αυτά. Ακόμα και φέτος το καλοκαίρι θυμάμαι τα παιδιά μας να παίζουν εδώ στην γειτονιά κι εμείς οι μανάδες να καθόμαστε και να τα βλέπαμε».

Σύμφωνα με τη γειτόνισσα της οικογένειας τα παιδιά πηγαίνουν κανονικά στο σχολείο, με τον 17χρονο να ήταν μαθητής του νυχτερινού σχολείου: «Ο Φώτης πήγαινε στο νυχτερινό, άλλα στο δημοτικό. Λένε πως τα παιδιά δεν πήγαιναν στο σχολείο γιατί δεν πάνε στον διευθυντή να ρωτήσουν. Εγώ ξέρω ότι πηγαίνουν. Φτωχοί και βιοπαλαιστές, όπως όλοι μας είναι, δεν είναι κακοί και βίαοι γονείς. Στην κηδεία είδαμε όλοι γονείς συντετριμμένους, να θρηνούν μαζί με τα υπόλοιπα παιδιά της οικογένειας τους τον χαμό του 17χρονου. Τα παιδιά δεν ήταν πεινασμένα, είναι κακό να λέγονται τώρα στον πόνο τους τέτοια πράγματα».

Η οικογένεια είχε χάσει πριν χρόνια κι άλλο ένα μέλος της: «Μιλάμε για πονεμένους ανθρώπους. Είχαν χάσει από ατύχημα στο τζάκι ένα μωράκι 2 ετών το οποίο κάηκε, τώρα έγινε αυτό, αλλά και ο 14χρονος τι σταυρό θα κουβαλάει από εδώ και στο εξής. Αγώνα κάνουν οι γονείς δεν μας έχουν ενοχλήσει ποτέ. Τα δυο τους τα μεγάλα τα παιδιά έχουν τελειώσει το στρατιωτικό τους και δουλεύουν».

Αναφορές για τον τρόπο με τον οποίο ζούσε η πολυμελής οικογένεια στη Μαγούλα εκτός από το «Χαμόγελο του παιδιού» που έβγαλε και σχετική ανακοίνωση είχαν γίνει και στις κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου Ελευσίνας, όπως λέει ο δήμαρχος Αργύρης Οικονόμου. «Αναφορές για τη συγκεκριμένη οικογένεια και τον τρόπο διαβίωσης των παιδιών της είχαν γίνει και στο δήμο μας. Η κοινωνική υπηρεσία του δήμου μας είχε απασχοληθεί σχετικά, ενώ είχαμε προσπαθήσει να αντιμετωπίσουμε με όποιο τρόπο την όλη κατάσταση».

Ειδήσεις σήμερα:

Ο αρχηγός της Wagner παραδέχθηκε παρέμβαση στις αμερικανικές εκλογές

Στον δρόμο προς τις κάλπες: Mάχη διαρκείας με την ακρίβεια

Επιταχύνεται η προμήθεια για τις 3+1 κορβέτες - Σήμερα η καθέλκυση της πρώτης Belh@rra στη Γαλλία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης