Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Μόσχα κατηγορεί την Ουκρανία για «πυρηνική τρομοκρατία»

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Μόσχα κατηγορεί την Ουκρανία για «πυρηνική τρομοκρατία»

O ρωσικός στρατός σε ανακοίνωση του καλεί «τους διεθνείς οργανισμούς να καταδικάσουν τις εγκληματικές ενέργειες του καθεστώτος Ζελένσκι»

rvsia
Η Ρωσία αρνήθηκε την Παρασκευή την ευθύνη της στα πλήγματα κοντά σε ένα πυρηνικό αντιδραστήρα της Ζαπορίζια, στην Ουκρανία κατηγορώντας με τη σειρά της το καθεστώς του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι για "πυρηνική τρομοκρατία".

"Ουκρανικοί ένοπλοι σχηματισμοί πραγματοποίησαν τρία πλήγματα πυροβολικού κατά του εδάφους του πυρηνικού σταθμού της Ζαπορίζια και της πόλης Ενεργκοντάρ", δήλωσε ο ρωσικός στρατός σε ανακοίνωση, καλώντας "τους διεθνείς οργανισμούς να καταδικάσουν τις εγκληματικές ενέργειες του καθεστώτος Ζελένσκι που πραγματοποιεί ενέργειες πυρηνικής τρομοκρατίας".

Νωρίτερα την ίδια ημέρα, η ρωσική διοίκηση στην κατεχόμενη ουκρανική πόλη Ενεργκοντάρ ανακοίνωσε ότι γραμμές ηλεκτρικού ρεύματος στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια κόπηκαν από ουκρανική επίθεση πυροβολικού, σύμφωνα με ρωσικά μέσα ενημέρωσης.

Το πρακτορείο Interfax, επικαλούμενο τη διοίκηση της πόλης, μετέδωσε ότι φωτιά ξέσπασε στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου και ότι η ηλεκτροδότηση που απαιτείται για την ασφαλή λειτουργία των αντιδραστήρων διακόπηκε.



Ειδήσεις σήμερα:

ΡΑΕ: Ελέγχονται τρεις μεγάλοι προμηθευτές για παραπλανητικές διαφημίσεις

Gov.gr Wallet: Διαθέσιμο για όλους τους πολίτες - Πώς «φορτώνουμε» τις ψηφιακές ταυτότητες και διπλώματα

Περιστέρι: Η 17χρονη είχε καταθέσει υπέρ του Πακιστανού για αιματηρό επεισόδιο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης