Βρετανία: Εταιρείες ύδρευσης απαγορεύουν την χρήση λάστιχου ποτίσματος λόγω ανομβρίας

Βρετανία: Εταιρείες ύδρευσης απαγορεύουν την χρήση λάστιχου ποτίσματος λόγω ανομβρίας

Η παραβίαση του περιορισμού θα μπορούσε να οδηγήσει σε δίωξη και σε δικαστικό πρόστιμο έως και 1200 ευρω

hosepipes_cannot
Ο καύσωνας που πλήττει τη Βρετανία οδήγησε τις αρχές σε συνεργασία με εταιρείες υδροδότησης να επιβάλουν απαγόρευση του ποτίσματος με λάστιχο.

Η απαγόρευση χρήσης λάστιχου για πλύσιμό και πότισμα αναμένεται να ανακοινωθεί σήμερα, καθώς πολλές περιοχές έχουν κηρυχθεί ζώνες ξηρασίας και στον κατάλογο προστίθενται όλο και περισσότερες.

Η South East Water θα ανακοινώσει μια «προσωρινή απαγόρευση χρήσης» για το Κεντ και το Σάσεξ, σύμφωνα την Daily Mail. Περίπου 2,2 εκατομμύρια πελάτες θα πληγούν από την απαγόρευση, η οποία αναμένεται να ξεκινήσει τα μεσάνυχτα της 12ης Αυγούστου.

Η ιδιωτική εταιρεία πόσιμου νερού στο Ηνωμένο Βασίλειο , η οποία πέρυσι έχασε 88,7 εκατομμύρια λίτρα νερού την ημέρα μέσω διαρροών σωλήνων, θα είναι η δεύτερη βρετανική εταιρεία ύδρευσης που θα ανακοινώσει την απαγόρευση των λάστιχων ποτίσματος μέχρι στιγμής αυτό το καλοκαίρι.

Την περασμένη εβδομάδα, η Southern Water ανακοίνωσε απαγόρευση για σχεδόν ένα εκατομμύριο πελάτες της στο Χάμσαϊρ και τη Νήσος Γουάιτ που τίθεται σε ισχύ την Παρασκευή, ενώ και άλλες εταιρείες αναμένεται να ακολουθήσουν το ίδιο παράδειγμα.

Αυτό σημαίνει ότι οι σωλήνες δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για το πότισμα κήπων ή τον καθαρισμό των αυτοκινήτων και δεν πρέπει να γεμίζουν διακοσμητικές λίμνες και ιδιωτικές πισίνες. Η βρετανική κυβέρνηση τους κάλεσε να «χρησιμοποιούν το νερό με πιο έξυπνο τρόπο».

Η παραβίαση του περιορισμού θα μπορούσε να οδηγήσει σε δίωξη και σε δικαστικό πρόστιμο έως και 1.000 λίρες (περίπου 1.200 ευρώ).

Η εταιρεία έχει ήδη καλέσει τους πελάτες της να απενεργοποιήσουν οικειοθελώς τους σωλήνες και τα συστήματα καταιονισμού (Sprinkler) καθώς ο ζεστός και ξηρός καιρός συνεχίζεται.



Ειδήσεις σήμερα:

Aλ Ζαουάχρι: Ο Αιγύπτιος γιατρός που έγινε ο Νο1 καταζητούμενος τρομοκράτης

Η Μόσχα κατηγορεί τις ΗΠΑ ότι «αποσταθεροποιούν τον κόσμο» για την ένταση Κίνας - Ταϊβάν

Μητσοτάκης από Κεφαλονιά: Βαίνουμε προς μια τουριστική περίοδο, καλύτερη και από αυτή του 2019



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης