Δεύτερη φονική επίθεση από καρχαρία στην Αίγυπτο - Ακόμη μια τουρίστρια βρήκε τραγικό τέλος

Δεύτερη φονική επίθεση από καρχαρία στην Αίγυπτο - Ακόμη μια τουρίστρια βρήκε τραγικό τέλος

Λίγα μέτρα μακριά από την πρώτη αιματηρή επίθεση με θύμα 68χρονη - Η δεύτερη τουρίστρια που έχασε τη ζωή της εκτιμάται ότι ήταν ρουμανικής καταγωγής

shark2
Δεύτερο αιματηρό περιστατικό καταγράφηκε στην Ερυθρά Θάλασσα, με καρχαρία να κατασπαράζει Ρουμάνα τουρίστρια σε γνωστό θέρετρο της Αιγύπτου, κοντά στο σημείο όπου καταγράφηκε η πρώτη φονική επίθεση σε βάρος 68χρονης συνταξιούχου από την Αυστρία. 

Οι Αιγυπτιακές αρχές, επικαλούμενες αυτόπτη μάρτυρα, μίλησαν για δεύτερο θάνατο, με την ανάσυρση σορού, στα νότια της χώρας στην Χουργκάντα

«Δύο γυναίκες δέχτηκαν επίθεση από καρχαρία ενώ κολυμπούσαν στην περιοχή του Σάχελ Χασίς, στα νότια της Χουργκάντα» ανέφερε το υπουργείο Περιβάλλοντος της Αιγύπτου, σημειώνοντας ότι διεξάγεται έρευνα για το θέμα.

Πλήρης ταυτοποίηση της γυναίκας που έχασε τη ζωή της δεν έχει γίνει, πιστεύεται όμως ότι είναι ρουμανικής καταγωγής τουρίστρια που διέμενε σε πολυετελές ξενοδοχείο στην Αίγυπτο. 

Ο τελευταίος αυτός θάνατος εκτιμάται ότι εκτυλίχθηκε την ίδια περίπου ώρα με τον πρώτο, στον οποίο η συνταξιούχος είπε στον σύντροφό της ότι θα έμπαινε για λιγη ώρα στο νερό και τελικά δεν επέστρεψε ποτέ, χάνοντας τη ζωή της κοντά στην παραλία. 

Women tourist attack by shark in #hurghada #egypt
Κλείσιμο


Βίντεο και εικόνες από το σημείο αποτυπώνουν το μέγεθος του δράματος με τη θάλασσα να έχει βαφτεί κόκκινη και ομάδες διασωστών να σπεύδουν στο σημείο. 

В Хургаде акула напала на туристку. Откусила руку и ногу. Hurghada shark attacked a tourist. 2022


Η 68χρονη τουρίστρια μόλις είδε τον καρχαρία να πλησιάζει προς το μέρος της προσπάθησε να βγει προς την ακτή κολυμπώντας όσο πιο γρήγορα μπορούσε, για κακή της τύχη όμως δεν κατάφερε να γλιτώσει από τα δόντια του. Μπροστά στα μάτια των έντρομων παραθεριστών του Σαρμ Ελ Σέιχ στην Ερυθρά Θάλασσα, την «γράπωσε» και της έκοψε το χέρι και το πόδι.

Αποτέλεσμα της επίθεσης ήταν λίγο αργότερα -την ώρα που μεταφερόταν με ασθενοφόρο στον νοσοκομείο- να καταλήξει λόγω της ακατάσχετης αιμορραγίας.

Μετά το σοκαριστικό περιστατικό, Ρώσοι τουρίστες που κατέγραψαν το σκηνικό με τα κινητά τους τηλέφωνα, διαμαρτυρήθηκαν έντονα για την απουσία ναυαγοσωστών και διασωστών από την παραλία.

Οι τοπικές αρχές απαγόρευσαν για τρεις μέρες το κολύμπι, τις καταδύσεις και το ψάρεμα στη γύρω περιοχή υπό τον φόβο εμφάνισης καρχαριών ξανά στα νερά.

Το 2018 Τσέχος τουρίστας σκοτώθηκε από καρχαρία στα ανοιχτά μιας παραλίας. Την ίδια τύχη είχε το 2015 Γερμανός ενώ το 2010 Γερμανίδα σκοτώθηκε και άλλοι τέσσερις τουρίστες τραυματίστηκαν σοβαρά από επιθέσεις καρχαριών κοντά στο Σαρμ Ελ Σέιχ, το γνωστότερο θέρετρο της Αιγύπτου.

Ειδήσεις σήμερα

«Οργιάζουν» οι φήμες για την υγεία του Ερντογάν - Ακυρώσε ομιλία λόγω «κοινού κρυολογήματος»

Αύριο η δίκη Αδαμαντίδη για τον ξυλοδαρμό της Βαρβάρας Κίρκη - Εκείνος είναι το «θύμα» λέει ο δικηγόρος του

Πολύ υψηλή η επικινδυνότητα για πυρκαγιές σήμερα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης