Ερντογάν: Ο Μητσοτάκης επιτέθηκε στην Τουρκία από το Κογκρέσο σαν να μην είχαμε συνομιλήσει προηγουμένως

Ερντογάν: Ο Μητσοτάκης επιτέθηκε στην Τουρκία από το Κογκρέσο σαν να μην είχαμε συνομιλήσει προηγουμένως

Νέο ξέσπασμα του προέδρου της Τουρκίας κατά του Έλληνα πρωθυπουργού - Τι είπε ο Ερντογάν για Μητσοτάκη, έχοντας δίπλα του τον πρόεδρο της Βενεζουέλας Μαδούρο - «Εναντίον ποιου εξοπλίζεται η Ελλάδα;» ανέφερε χαρακτηριστικά

maduro-erdogan-arthri
«Παρόλο που ο Μητσοτάκης είπε ότι πρέπει να διευθετήσουμε το θέμα μεταξύ μας και να μην επεμβαίνουν τρίτες χώρες, στην ομιλία του στο αμερικανικό Κογκρέσο μίλησε κατά της Τουρκίας, σαν να μην είχαμε μιλήσει μεταξύ μας (σ.σ. εννοώντας τη συνάντηση που είχαν στην Κωνσταντινούπολη στις 13 Μαρτίου). Μετά έκανε παρόμοια πράγματα στο Νταβός. Δεν λέμε "ναι" σε μια πολιτική που στερείται προσωπικότητας» δήλωσε σήμερα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στο πλαίσιο συνάντησης που είχε με με τον  πρόεδρο της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο.

Δείχνοντας ότι η ομιλία του Έλληνα πρωθυπουργού στις ΗΠΑ τον έχει ενοχλήσει σε τέτοιο βαθμό, που να επιτίθεται καθημερινά με δηλώσεις του προσωπικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο Τούρκος πρόεδρος επέμεινε στο επιχείρημα ότι η χώρα μας «χρωστάει στην Ευρώπη 400 δισ. ευρώ», ωστόσο οι ευρωπαϊκές χώρες εξακολουθούν να παρέχουν στην Αθήνα στρατιωτική υποστήριξη και αεροπλάνα. Το ίδιο κάνουν και οι ΗΠΑ, συμπλήρωσε, για ν' αναρωτηθεί: «Εναντίον ποιου;» (σ.σ. ενισχύεται η Ελλάδα).

«Υποστηρίξαμε την εκ νέου ένταξη της Γαλλίας και της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ. Και οι ΗΠΑ έδωσαν άδεια να εγκαταστήσουν βάσεις εναντίον μας, εννέα βάσεις. Δεν θ' αγοράσω τον ισχυρισμό ότι έχουν εγκατασταθεί κατά της Ρωσίας. Δεν θα καταπιώ αυτό το επιχείρημα» προσέθεσε.

Αν και δεν εξήγησε τι εννοεί, άφησε ωστόσο να διαφανεί ότι θεωρεί πως πρόκειται για απειλή κατά της Τουρκίας.

Επανέλαβε, δε, ότι δεν θα επιτρέψει σε Φινλανδία και Σουηδία να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ, για όσο διάστημα εξακολουθούν να υποστηρίζουν τους Κούρδους και το PKK.

Ειδήσεις σήμερα:

Πυροβόλησε τη σύζυγό του στο στήθος με την καραμπίνα - Τι λέει η ιατροδικαστική έκθεση για την 59χρονη στη Δράμα

Γαμπρός για πρώτη φορά ο Φρανσουά Ολάντ - Παντρεύτηκε στα 67 του την ηθοποιό Ζουλί Γκαγιέ

Αλλάζει ο καιρός και στην Αθήνα, βροχές ξανά από την Παρασκευή
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης