Νέες εμπρηστικές δηλώσεις Ερντογάν: Δεν θα κάνω τα λάθη των προηγούμενων κυβερνήσεων που άφησαν «τα νησιά» στην Ελλάδα

Νέες εμπρηστικές δηλώσεις Ερντογάν: Δεν θα κάνω τα λάθη των προηγούμενων κυβερνήσεων που άφησαν «τα νησιά» στην Ελλάδα

Τις νέες ακραίες θέσεις του εξέφρασε ο Τούρκος πρόεδρος μιλώντας σε οργάνωση του κόμματός του στην επαρχία Κιζίλτζαχαμάμ

erdogan-12
Σε μια ιδιαίτερα προκλητική δήλωση προχώρησε ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, λέγοντας ότι δεν θα επιτρέψει την επανάληψη λαθών των προηγούμενων κυβερνήσεων της Τουρκίας σχετικά με τα νησιά του Αιγαίου αλλά και που «άφησαν» την Ελλάδα αλλά και την Κύπρο να μπουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά και στο ΝΑΤΟ, στο κάδρο έβαλε μάλιστα και τη Γαλλία. Όπως είπε, σε καμία από αυτά δεν τηρήθηκαν τα συμφωνηθέντα. Αφορμή είναι η διεύρυνση του ΝΑΤΟ με τη Σουηδία και τη Φινλανδία.

Μιλώντας σε οργάνωση του κόμματός του στην επαρχία Κιζίλτζαχαμάμ τόνισε, «υπάρχουν αμέτρητα παραδείγματα, από τα σύνορα του Εθνικού Συμφώνου μέχρι τα νησιά του Αιγαίου, από την επιστροφή Ελλάδας και της Γαλλίας στο ΝΑΤΟ, μέχρι την ένταξη της ελληνοκυπριακής πλευράς στην ΕΕ. Σε κανένα από αυτά δεν τηρήθηκαν οι υποσχέσεις που δόθηκαν», δήλωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, υποστηρίζοντας στην συνέχεια ότι η Τουρκία και οι πολίτες της δεν έχουν το δικαίωμα να είναι αμέτοχοι σε ό,τι συμβαίνει γύρω τους και ότι θα συνεχίσει να εφαρμόζει την πολιτική που έχει χαράξει στη Μεσόγειο, την Συρία και παντού.

«Θα συνεχίσουμε να κάνουμε βήματα ώστε οι πολίτες μας να μην αισθάνονται αμέτοχοι σε όσα συμβαίνουν και που θα επιτρέψουν σε όλους τους πολίτες μας να αποκτήσουν τις πιο προηγμένες ελευθερίες και υπηρεσίες σε κάθε τομέα. Θα συνεχίσουμε την δική μας πολιτική, τηρώντας την περήφανη στάση μας απέναντι σε όλους τους καταπιεσμένους στον κόσμο όπου κι αν βρίσκονται, από την Συρία μέχρι το Ιράκ, από τη Λιβύη μέχρι το Καραμπάχ, από τα Βαλκάνια μέχρι την Αφρική, από τη Μαύρη Θάλασσα έως τη Μεσόγειο».

Ο Τούρκος πρόεδρος έστειλε μήνυμα επίσης σε όσους βάλλουν κατά της Τουρκίας -εντός και εκτός- πως η μοίρα τους θα είναι ίδια με εκείνη της Μικρασιατικής Καταστροφής.

«Η μοίρα όσων είναι τυλιγμένοι σε σάπια κοχύλια δεν θα είναι διαφορετική από τη μοίρα όσων λειτούργησαν υπό καθεστώς κηδεμονίας όταν ξεκίνησε ο αγώνας στη Σαμψούντα το 1919» και πρόσθεσε πως «ο δρόμος μας είναι είτε ανεξαρτησία. ή θάνατος».

«Όσοι επιτίθενται στον Ερντογάν, επιτίθενται στην Τουρκία»

Ο Ερντογάν κατηγόρησε επίσης την διεθνή κοινότητα για δυσπεψία, επειδή η Τουρκία γιγαντώνεται.

Κλείσιμο
«Δεν θα σταματήσουμε ποτέ να προχωράμε στο μονοπάτι που εμείς γνωρίζουμε.

Έχουν δυσπεψία όσοι ενοχλούνται από τον στόχο μας για μια μεγάλη και ισχυρή Τουρκία», δήλωσε, υποστηρίζοντας ότι όσοι του επιτίθενται είναι σαν να επιτίθενται στην ίδια την Τουρκία.

«Αυτοί που επιτίθενται στον Αδελφό σας και στη Λαϊκή Συμμαχία είναι στην πραγματικότητα εχθροί του ιδανικού μας για μια μεγάλη και ισχυρή Τουρκία και την ίδια την Τουρκία», επισήμανε.

«Πρέπει να σκληρύνουμε τη στάση μας»

«Ξέρετε ότι κάθε κενό που δεν γεμίζουμε με αλήθεια, γεμίζει με ψέματα από κάποιον άλλον. Υπάρχει μια μάζα που είναι έτοιμη να πιστέψει κάθε ψέμα που λέγεται για μένα, το Κόμμα ΑΚ και τα στελέχη μας. Μερικοί από αυτούς τροφοδοτούν συνεχώς την φωτιά της εξέγερσης λόγω άγνοιας και προδοσίας. Μερικές φορές κατά τη διάρκεια του αγώνα μας πρέπει να σκληραίνουμε το στυλ μας. Ο λόγος είναι ότι πρέπει να εκπληρώνουμε τις υποχρεώσεις μας απέναντι στη χώρα μας», σημείωσε.

ΝΑΤΟ μόνο αν ικανοποιηθούν οι προσδοκίες μας

Ο Τούρκος πρόεδρος, πάντως, άφησε για πρώτη φορά ανοιχτό το θέμα της αλλαγής στάσης στο ΝΑΤΟ, λέγοντας τώρα ότι «δεν πρόκειται να αλλάξει η στάση μας, αν δεν ικανοποιηθούν οι προσδοκίες μας», κάτι που δεν είχε πει ποτέ μέχρι σήμερα ο ίδιος.

Υποστήριξε τέλος ότι «το σύστημα που έχει χτίσει η Δύση για να προστατεύσει την δική της ασφάλεια και ευημερία καταρρέει».


Ειδήσεις σήμερα:

Τελικός Roland Garros Live, Ναδάλ - Ρουντ

Θεραπείες για τη φωνή του με Ελβετό γιατρό έκανε ο Χίτλερ

Εκτός Aquaman η Άμπερ Χερντ - «Κόπηκαν όλες οι σκηνές της», ισχυρίζεται έγκυρη πηγή
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης