Πόλεμος στην Ουκρανία: Οι ρωσικές απώλειες είναι ίδιες με αυτές που είχε η Σοβιετική Ένωση σε εννιά χρόνια πολέμου στο Αφγανιστάν

Πόλεμος στην Ουκρανία: Οι ρωσικές απώλειες είναι ίδιες με αυτές που είχε η Σοβιετική Ένωση σε εννιά χρόνια πολέμου στο Αφγανιστάν

Όπως τονίζει το βρετανικό υπουργείο Άμυνας η κακή τακτική, η περιορισμένη αεροπορική κάλυψη, η έλλειψη ευελιξίας αλλά και τα επαναλαμβανόμενα λάθη των ρώσων διοικητών έχουν οδηγήσει στις τεράστιες ρωσικές απώλειες

arma-rosiko-main
Στις τεράστιες απώλειες που μετράει η Ρωσία στο μέτωπο του πολέμου με την Ουκρανία αναφέρεται με έκθεσή του το βρετανικό υπουργείο Άμυνας. Στη συγκεκριμένη έκθεση μεταξύ άλλων τονίζεται πως οι ρωσικές απώλειες έχουν ξεπεράσει αυτές του σοβιετικού - αφγανικού πολέμου που κράτησε εννέα χρόνια (υπολογίζεται ότι κατά τη διάρκεια της ρωσοαφγανικής σύγκρουσης είχαν σκοτωθεί περίπου 15.000 στρατιώτες, 35.478 είχαν τραυματιστεί και 311 ήταν οι αγνοούμενοι). 

«Το ρωσικό κοινό έχει αποδειχτεί στο παρελθόν ευαίσθητο σε απώλειες που υπέστησαν κατά τη διάρκεια των πολέμων», δήλωσε το βρετανικό υπουργείο χωρίς όμως να αναφέρει τον ακριβή αριθμό των νεκρών.

Όπως επισημαίνεται οι απώλειες συνεχίζουν να αυξάνονται και το επόμενο διάστημα θα γίνουν περισσότερο εμφανείς. Ακόμη τονίζεται πως η δημόσια δυσαρέσκεια και η προθυμία να εκφραστεί κάτι τέτοιο μπορεί να αυξηθεί. Σύμφωνα με το βρετανικό υπουργείο Άμυνας η κακή τακτική, η περιορισμένη αεροπορική κάλυψη, η έλλειψη ευελιξίας αλλά και η κακή προσέγγιση των υψηλόβαθμων αξιωματικών που ενισχύει την αποτυχία και την επανάληψη λαθών στο μέτωπο του πολέμου οδήγησε στο υψηλό ποσοστό απωλειών. 
Η βρετανική έκθεση δημοσιεύεται τη στιγμή που ο ουκρανικός στρατός ισχυρίζεται ότι από την έναρξη της εισβολής μέχρι και σήμερα έχουν σκοτωθεί περίπου 28.700 Ρώσοι στρατιώτες ενώ η Ρωσία κάνει λόγο για 1.351 νεκρούς. Ωστόσο ο αριθμός αυτός παραμένει ίδιος από τα τέλη Μαρτίου.

Υπενθυμίζεται πως ο πόλεμος ανάμεσα στη Σοβιετική Ένωση και το Αφγανιστάν έληξε με τη νίκη των Μουτζαχεντίν και συγκεκριμένα όταν οι ρωσικές δυνάμεις αποφάσισαν να αποχωρήσουν μετά από μία δεκαετία σκληρών μαχών. 

Κλείσιμο
Στο μεταξύ η Ουκρανία ισχυρίζεται πως από την έναρξη του πολέμου έως σήμερα έχουν σκοτωθεί σχεδόν 30.000 στρατιώτες, έχουν καταστραφεί 204 ρωσικά αεροσκάφη, 168 ελικόπτερα, 460 μη επανδρωμένα, 1.263 τανκς και 3.090 τεθωρακισμένα. Παράλληλα στις ρωσικές απώλειες, σύμφωνα πάντα με το Κίεβο συγκαταλέγονται 200 συστήματα πολλαπλών εκτοξευτών πυραύλων, 2.162 οχήματα, 103 πύραυλοι κρουζ, και 93 αντιαεροπορικά συστήματα

Από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου, η Ουκρανία ισχυρίζεται ότι έχει καταστρέψει 204 ρωσικά αεροσκάφη, 168 ελικόπτερα, 460 μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα, 1.263 τανκς και 3.090 τεθωρακισμένα από την έναρξη του πολέμου, μαζί με σχεδόν 30.000 στρατιώτες.


Ειδήσεις σήμερα:

Ευλογιά των πιθήκων: Παγκόσμια ανησυχία, συστάσεις σε ΕΕ και ΗΠΑ για νέα εμβόλια

Αυτοκτονία 14χρονου: Άνοιξαν στόματα για τους νταήδες των Σεπολίων

Κόρτνεϊ Καρντάσιαν - Τράβις Μπάρκερ: Παντρεύτηκαν στην Ιταλία - Το άλμπουμ του παραμυθένιου γάμου τους
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης