Γάζα: Αγαλματίδιο θεάς της αρχαιότητας, ηλικίας 4.500 ετών, εντοπίστηκε στη νότια Λωρίδα της Γάζας

Γάζα: Αγαλματίδιο θεάς της αρχαιότητας, ηλικίας 4.500 ετών, εντοπίστηκε στη νότια Λωρίδα της Γάζας

Το αγαλματίδιο, ύψους 22 εκατοστών, είναι σκαλισμένο σε ασβεστολιθική πέτρα και χρονολογείται από το 2.500 π.Χ. - Σύμφωνα με ειδικούς το αγαλματίδιο εικονίζει τη θεά Ανάτ των Χαναναίων, που ήταν η θεά του έρωτα και της ομορφιάς

Gaza_anat
Ένα πέτρινο αγαλματίδιο ηλικίας 4.500 ετών, που εικονίζει μια θεά της αρχαιότητας, εντοπίστηκε στη νότια Λωρίδα της Γάζας, ανακοίνωσε σήμερα η αρχαιολογική υπηρεσία του παλαιστινιακού θύλακα.

Το αγαλματίδιο, ύψους 22 εκατοστών, είναι σκαλισμένο σε ασβεστολιθική πέτρα και χρονολογείται από το 2.500 π.Χ. Βρέθηκε από έναν αγρότη στο χωράφι του στο Χαν Γιουνές, ανέφερε το υπουργείο Τουρισμού και Αρχαιοτήτων της Χαμάς, του ισλαμιστικού κινήματος που ελέγχει τη Γάζα.

Σύμφωνα με τον Τζαμάλ Αμπού Ρέντα, που είναι υπεύθυνος για το τμήμα των Αρχαιοτήτων, το αγαλματίδιο εικονίζει τη θεά Ανάτ των Χαναναίων, που ήταν η θεά του έρωτα και της ομορφιάς. Εντοπίστηκε σε μια περιοχή που ήταν «σημαντικός εμπορικός δρόμος για πολλούς πολιτισμούς» που έζησαν στην περιοχή αυτήν πριν από χιλιετίες.

Τον Φεβρουάριο, εργάτες που δούλευαν σε μια οικοδομή στη βόρεια Γάζα ανακάλυψαν 31 τάφους της ρωμαϊκής εποχής, του 1ου μ.Χ. αιώνα. Τον Ιανουάριο, έπειτα από πολλά χρόνια εργασιών αποκατάστασης, με την οικονομική στήριξη και ξένων δωρητών, ξανάνοιξε για το κοινό μια βυζαντινή εκκλησία του 5ου αιώνα.

Ειδήσεις σήμερα:

Στα χέρια του Έλον Μασκ το Twitter έναντι 44 δισ. δολαρίων

Επιμένει για νέο γονιδιακό έλεγχο στα τρία νεκρά παιδιά η Ρούλα Πισπιρίγκου

«Πρωτοφανές συμβόλαιο θανάτου» η δολοφονία Σκαφτούρου - Το λάθος των εκτελεστών με την κλεμμένη μηχανή
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης