Δολοφονία Σκαφτούρου: Πρωτοφανές συμβόλαιο θανάτου «βλέπει» η Αστυνομία - Το λάθος των εκτελεστών

Δολοφονία Σκαφτούρου: Πρωτοφανές συμβόλαιο θανάτου «βλέπει» η Αστυνομία - Το λάθος των εκτελεστών

Η μοτοσικλέτα των εκτελεστών του Γιάννη Σκαφτούρου στο επίκεντρο των ερευνών της Αστυνομίας - Για «πληρωμένα πιστόλια» κάνουν λόγο οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. - Το μοιραίο ρεπό στους σωματοφύλακές του

giannis-skaftoyros-5
Με «οδηγό» στις έρευνες τη μοτοσικλέτα που βρέθηκε εγκαταλελειμμένη εκτός δρόμου στη διασταύρωση της Χασιάς με τη Στεφάνη και τη μαρτυρία του ανθρώπου που επέβαινε σε ένα αγροτικό όχημα και απειλήθηκε από τους εκτελεστές να το παρατήσει για να το πάρουν και να την... κοπανήσουν από το σημείο, οι αστυνομικοί προσπαθούν να λύσουν τον γρίφο της δολοφονίας του Γιάννη Σκαφτούρου.

Η μαύρη μηχανή μπήκε στο μικροσκόπιο για ίχνη DNA και αποτυπωμάτων, ενώ βρέθηκε ότι είναι κλεμμένη από τη Δυτική Αττική. Οι έμπειροι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ κάνουν λόγο για ένα πρωτοφανές συμβόλαιο θανάτου από «πληρωμένα πιστόλια», που παρακολουθούσαν για ημέρες τις κινήσεις του 55ρονου και γνώριζαν ότι στο εξοχικό του στα Δερβενοχώρια χαλαρώνει και δίνει ρεπό τους σωματοφύλακές του.

simeio3_2
Από αυτό το σημείο, που τα χόρτα είναι φρεσκοπατημένα, οι δράστες πλησίασαν στο σπίτι
simeio4
simeio5


Το λάθος με τη μηχανή, την οποία οι δράστες εγκατέλειψαν, γιατί πιθανότατα έχασαν τον έλεγχό της και βγήκαν εκτός δρόμου, ίσως αποδειχθεί κλειδί για τον εντοπισμό των φυσικών αυτουργών.

Οι αστυνομικοί αναλυτές ψάχνουν να βρουν με ποιους πιθανούς κρίκους προηγούμενων συμβολαίων θανάτου συνδέεται το συγκεκριμένο, για να αποκωδικοποιήσουν το κίνητρο και να φθάσουν και στον ηθικό αυτουργό. Τον άνθρωπο που έδωσε εντολή να σβήσουν από τον χάρτη τον Γιάννη Σκαφτούρο.

Το χρονικό της εκτέλεσης

Η δολοφονία του Γιάννη Σκαφτούρου έγινε στα Σκούρτα Βοιωτίας, κοντά στα Δερβενοχώρια, όπου ο 55χρονος βαρυποινίτης, ο «Θείος Τζο» της Greek Mafia, διατηρούσε εξοχική κατοικία.

Οι  εκτελεστές μπήκαν στην αυλή του σπιτιού του κι εκεί τον «γάζωσαν» με καλάσνικοφ. Έφτασαν στο σημείο της εκτέλεσης με μηχανές και με τον ίδιο τρόπο διέφυγαν.

Οι δράστες άφησαν μηχανή μεγάλου κυβισμού σε στενό, σε απόσταση 150 μέτρων από το σπίτι του θύματος και φορώντας κουκούλες έφτασαν στην αυλή και άνοιξαν πυρ εναντίον του Γιάννη Σκαφτούρου, που βρισκόταν εκεί μαζί με αρκετά μέλη της οικογένειάς του και φίλους.

Κλείσιμο
Ο βαρυποινίτης, σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα, άρπαξε το όπλο του και ανταπέδωσε τα πυρά, αλλά έπεσε νεκρός.

Ειδήσεις σήμερα:

Με περισσότερες από 15 σφαίρες εκτέλεσαν τον Γιάννη Σκαφτούρο – Ποιος ήταν ο «Θείος Τζο» της Greek Mafia

Στα 8.413 τα νέα κρούσματα κορωνοϊού, 66 θάνατοι και 279 διασωληνωμένοι

Ακτιβιστές αλυσοδέθηκαν σε ρωσικό τάνκερ στη Νορβηγία, δεν το άφησαν να παραδώσει πετρέλαιο - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης