Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Μαριούπολη αντιστέκεται, ελέγχεται από ουκρανικές δυνάμεις και δεν θα παραδοθεί στην Ρωσία

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Μαριούπολη αντιστέκεται, ελέγχεται από ουκρανικές δυνάμεις και δεν θα παραδοθεί στην Ρωσία

«Η Μαριούπολη αντιστέκεται και κρατάει γερά και κανείς δεν πρόκειται να παραδώσει τη Μαριούπολη», δήλωσε ο Ολέξι Ντανίλοφ

033_8149995_623e074c6b0e7
Οι ουκρανικές δυνάμεις εξακολουθούν να ελέγχουν την πολιορκημένη Μαριούπολη και κανείς δεν πρόκειται να παραδώσει την πόλη στην Ρωσία, δήλωσε την Παρασκευή ο κορυφαίος αξιωματούχος του τομέα ασφαλείας της Ουκρανίας Ολέξι Ντανίλοφ. «Η Μαριούπολη αντιστέκεται και κρατάει γερά και κανείς δεν πρόκειται να παραδώσει τη Μαριούπολη», είπε ο Ντανίλοφ σε σχόλια που μεταδόθηκαν τηλεοπτικά.

Νωρίτερα  το CNN δημοσίευσε τις πρώτες  εικόνες πανικού που ακολούθησαν μετά τον ρωσικό βομβαρδισμό θεάτρου στη Μαριούπολη, που χρησιμοποιούσαν πολίτες σαν καταφύγιο, πριν από περίπου δέκα μέρες. Σε αυτό διακρίνονται άμαχοι, μητέρες με παιδιά στην αγκαλιά και ηλικιωμένοι, να προσπαθούν να βρουν διέξοδο από τα συντρίμμια, με τη βοήθεια στρατιωτών.

Δείτε το βίντεο
Στο μεταξύ, τουλάχιστον 300 είναι οι άμαχοι σκοτώθηκαν στο θέατρο στη Μαριούπολη, σύμφωνα με τελευταίο απολογισμό τοπικών αρχών.

"Αυτόπτες μάρτυρες έχουν πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες περίπου 300 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο θέατρο δράματος της Μαριούπολης έπειτα από βομβαρδισμό από ρωσικό αεροσκάφος. Ως το τέλος δεν θέλουμε να πιστέψουμε αυτήν την φρίκη. Ως το τέλος θέλουμε να πιστεύουμε ότι όλος ο κόσμος είναι ασφαλής. Όμως οι μαρτυρίες αυτών που βρίσκονταν μέσα στο κτίριο την ώρα αυτής της τρομοκρατικής πράξης λένε το αντίθετο", γράφουν οι δημοτικές αρχές της πόλης στον λογαριασμό τους στο Telegram.

Ο Πέτρο Αντριούστσενκο, σύμβουλος του δημάρχου της Μαριούπολης με τον οποίο επικοινώνησε το AFP, αρνήθηκε να σχολιάσει την είδηση προσθέτοντας ότι θα υπάρξουν «μάλλον περισσότερες πληροφορίες ως το βράδυ».

Το θέατρο βομβαρδίστηκε από τους Ρώσους στις 16 Μαρτίου και μέσα σε αυτό υπήρχαν τουλάχιστον 1.000 άμαχοι, ανάμεσά τους και αρκετά παιδιά.
Το θέατρο που βρίσκεται στο κέντρο της Μαριούπολης υπέστη σοβαρές ζημιές από αεροπορικό πλήγμα στις 16 Μαρτίου. Η είσοδος του θεάτρου, όπου είχαν καταφύγει εκατοντάδες άνθρωποι «κυρίως γυναίκες, παιδιά και ηλικιωμένοι», σύμφωνα με τις δημοτικές αρχές, είχε αποκλειστεί από τα συντρίμμια και οι επιχειρήσεις διάσωσης περιπλέκονταν από τους αδιάκοπους βομβαρδισμούς. Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας είχε διαψεύσει ότι «χτύπησε» το θέατρο, ωστόσο αυτό δεν φαίνεται να ανταποκρίνεται από τις εικόνες που κυκλοφόρησαν από την πολιορκημένη Μαριούπολη.
Κλείσιμο



Ειδήσεις σήμερα:

Μπορούμε να αντικαταστήσουμε άμεσα το 10% του ρωσικού αερίου που παίρνει η Ευρώπη, υπόσχεται ο Μπάιντεν

Τουλάχιστον 300 άμαχοι σκοτώθηκαν στο θέατρο στη Μαριούπολη

Νέο τηλεφώνημα Μητσοτάκη - Ζελένσκι: Τον προσκάλεσε να μιλήσει μέσω τηλεδιάσκεψης στη Βουλή των Ελλήνων
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης