Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Ελβετία δέσμευσε ρωσικά περιουσιακά στοιχεία 5,62 δισ. ευρώ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Ελβετία δέσμευσε ρωσικά περιουσιακά στοιχεία 5,62 δισ. ευρώ

Εκπρόσωποι της Ελβετίας προαναγγέλλουν νέες δεσμεύσεις περιουσιακών στοιχείων, στο πλαίσιο των κυρώσεων για τη ρωσική εισβολή – Ωστόσο εκτιμάται ότι στις ελβετικές τράπεζες βρίσκονται ρωσικά κεφάλαια που αγγίζουν τα 213 δισεκατομμύρια δολάρια

elvetia_kyrwseis
Ρωσικά περιουσιακά στοιχεία ύψους περίπου 5,75 δισ. ελβετικών φράγκων (5,62 δισ. ευρώ) δέσμευσε η Ελβετία, ως αποτέλεσμα των κυρώσεων που έχουν επιβληθεί για την εισβολή στην Ουκρανία.

Ο ανώτερος αξιωματούχος της Κρατικής Γραμματείας Οικονομικών Υποθέσεων (SECO) Έρβιν Χόλινγκερ, που επιβλέπει την εφαρμογή των κυρώσεων, ανακοίνωσε, σύμφωνα με το Reuters ότι η διαδικασίες για τη δέσμευση περιουσιακών στοιχείων είναι πιθανόν να συνεχιστούν.

«Σήμερα, για πρώτη φορά μπορώ να σας δώσω μια ένδειξη για το ύψος των δεσμευμένων κεφαλαίων. Μέχρι σήμερα, η SECO έχει ενημερωθεί για κεφάλαια και περιουσιακά στοιχεία συνολικού ύψους 5,750 δισεκατομμυρίων ελβετικών φράγκων» δήλωσε.

Το ποσό, συμπλήρωσε ο αξιωματούχος, είναι στιγμιότυπο της στιγμής, αφήνοντας να διαφανεί ότι θα υπάρξει διεύρυνση των κυρώσεων.

Οι μυστικές τράπεζες της Ελβετίας κατέχουν ρωσικό πλούτο έως και 213 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με την ένωση χρηματοπιστωτικής βιομηχανία της χώρας, που θεωρείται το μεγαλύτερο κέντρο υπεράκτιου πλούτου στον κόσμο.



Ειδήσεις σήμερα:

Η Ουκρανία καταγγέλλει πως 15.000 κάτοικοι της Μαριούπολης έχουν αρπαγεί και μεταφερθεί με τη βία στη Ρωσία


«Χτύπημα» με συμβολισμό ενάντια στη Μόσχα η καταστροφή του ρωσικού αποβατικού πλοίου στο Μπερντιάνσκ


Στον εισαγγελέα ο 31χρονος που βίασε την 18χρονη στη Νέα Φιλαδέλφεια - Πώς παγίδευσε το θύμα του
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης