Εισβολή στην Ουκρανία: Ο δήμαρχος του Κιέβου επέβαλε απαγόρευση κυκλοφορίας

Εισβολή στην Ουκρανία: Ο δήμαρχος του Κιέβου επέβαλε απαγόρευση κυκλοφορίας

Την ώρα που η ρωσική πλευρά συνεχίζει την εισβολή της στην Ουκρανία ο δήμαρχος του Κιέβου αποφάσισε την απαγόρευση της κυκλοφορίας

033_6492576_6057093278bd0
Την επιβολή απαγόρευσης κυκλοφορίας στους δρόμους του Κιέβου ανακοίνωσε ο δήμαρχος της πόλης, την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. 

Υπενθυμίζεται πως από τις πρώτες πρωινές ώρες κάτοικοι του Κιέβου και του Χαρκόβου, οικογένειες με μικρά παιδιά και ηλικιωμένοι, αφού πρόλαβαν να βάλουν σε βαλίτσες όσα υπάρχοντα πρόλαβαν, κλείστηκαν από το πρωί σε σταθμούς του μετρό, ενώ μέσω των κινητών τους τηλεφώνων, προσπαθούσαν να επικοινωνήσουν με φίλους και συγγενείς σε άλλες πόλεις της Ουκρανίας για να ενημερωθούν για τα τεκταινόμενα.

Citizens of #Kharkiv, #Ukraine, rushed into subway stations for shelter.

People's are going underground shelters or subway in Ukraine#russia #ukraine #war

Κλείσιμο
#ukraine vs #russian(Bomb shelter of Ukraine latest video by my sources)


Άλλοι Ουκρανοί, πάλι, είχαν φροντίσει, ήδη, από τις προηγούμενες ημέρες και με βάση τις προειδοποιήσεις του Μπάιντεν και άλλων ηγετών της Δύσης για επικείμενη ρωσική εισβολή, να βρουν καταφύγιο στα υπόγεια των σπιτιών τους, ώστε να καλυφθούν από τους βομβαρδισμούς.

Ukraine Residents Shelter From Shelling in Luhansk Region

Οι πρώτοι Ουκρανοί περνούν τα σύνορα Πολωνίας, Ουγγαρίας και Ρουμανίας

Στο μεταξύ, οι χώρες της κεντρικής Ευρώπης προετοιμάζονται για να δεχτούν πρόσφυγες από την Ουκρανία έπειτα από τη ρωσική εισβολή, με την Πολωνία να εγκαθιστά σημεία υποδοχής στο σύνορό της, την Ουγγαρία να σχεδιάζει να στείλει στρατεύματα για τη δημιουργία ενός διαδρόμου για τους πρόσφυγες και την Σλοβακία να ετοιμάζεται να στείλει 1.500 στρατιώτες στο σύνορο της χώρας με την Ουκρανία για να βοηθήσουν στην έλευση των προσφύγων.

Ukrainians flee to Poland after Russian military attack

Οι πρώτοι Ουκρανοί με τις οικογένειές τους έχουν ήδη αρχίσει να περνούν από το πρωί της Πέμπτης τα σύνορα Ρουμανίας, Ουγγαρίας και Πολωνίας, κουβαλώντας βαλίτσες και... καρότσια σούπερ μάρκετ, με είδη πρώτης ανάγκης.

synora_ouggaria
«Μέσα στις επόμενες λίγες ώρες, θα δημιουργηθούν σημεία υποδοχής στην Πολωνία για πρόσφυγες από την Ουκρανία», μετέδωσε νωρίτερα το πρακτορείο ειδήσεων PAP επικαλούμενο τον Πολωνό υφυπουργό Εσωτερικών Υποθέσεων Πάβελ Σεφερνάκερ. Οκτώ τέτοια σημεία έχουν ήδη ξεκινήσει να στήνονται κοντά στο σύνορο σε ένα πρώτο στάδιο για την παροχή τροφίμων, ιατροφαρμακευτικής βοήθειας και παροχής πληροφοριών για τους πρόφυγες, είπε ο ίδιος. Παράλληλα, η Πολωνία ετοιμάζει κλίνες σε νοσοκομεία και ειδικό τρένο για τη μεταφορά Ουκρανών τραυματιών.
kievo-katafygia3
kievo-katafygia3__1_
FMV4SzuVIAA-A_s
kievo-katafygia3__3_
Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ ζητά από τις γειτονικές χώρες να κρατήσουν ανοιχτά τα σύνορά τους

Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες ανακοίνωσε σήμερα ότι η κατάσταση στην Ουκρανία επιδεινώνεται γρήγορα μετά την εισβολή της Ρωσίας και έκανε έκκληση στις γειτονικές χώρες να κρατήσουν ανοιχτά τα σύνορά τους για ανθρώπους που θα αναζητήσουν ένα ασφαλές καταφύγιο.

«Εχουμε ήδη αναφορές για θύματα και άνθρωποι έχουν αρχίσει να εγκαταλείπουν τα σπίτια τους αναζητώντας ασφάλεια», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Φιλίπο Γκράντι, ο Υπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.

Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR) ανακοίνωσε ότι έχει εντείνει τις επιχειρήσεις της και ότι συνεργάζεται με τις ουκρανικές αρχές για να προσφέρει μεγαλύτερη ανθρωπιστική βοήθεια.

Συνεργάζεται επίσης με τις κυβερνήσεις γειτονικών χωρών «τις οποίες καλεί να κρατήσουν ανοιχτά τα σύνορά τους για εκείνους που αναζητούν ασφάλεια και προστασία», όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση.



Ειδήσεις σήμερα:

Η εισβολή στην Ουκρανία «εκτοξεύει» τη χονδρική τιμή του ρεύματος - Αυξημένη κατά 34% αύριο Παρασκευή

«Έχουμε καταστρέψει 74 υπέργειες στρατιωτικές εγκαταστάσεις στην Ουκρανία» λέει το Κρεμλίνο

Ανεβαίνει αύριο η θερμοκρασία, νέα επιδείνωση από την Κυριακή με βροχές, χιόνια και ισχυρούς ανέμους
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης