Καιρός: Ανεβαίνει αύριο η θερμοκρασία, νέα επιδείνωση από την Κυριακή με βροχές, χιόνια και ισχυρούς ανέμους

Καιρός: Ανεβαίνει αύριο η θερμοκρασία, νέα επιδείνωση από την Κυριακή με βροχές, χιόνια και ισχυρούς ανέμους

Βορειοδυτικοί άνεμοι έως και οκτώ μποφόρ, μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια στην Αθήνα - Πολύ καλός ο καιρός το Σαββατοκύριακο, ηλιοφάνεια και στο Αιγαίο - Σοβαρή μεταβολή του καιρού από την Κυριακή με βροχές, χιόνια και ισχυρούς ανέμους

kairosparaskeui-kairosaurio
Την Παρασκευή σε ολόκληρη σχεδόν τη χώρα αναμένεται βελτιωμένος καιρός με λίγες νεφώσεις, οι οποίες από το απόγευμα κατά τόπους στα δυτικά θα αυξηθούν.

Οι μέγιστες θερμοκρασίες θα σημειώσουν άνοδο, ωστόσο τις νυκτερινές και πρώτες πρωινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα εκδηλωθεί παγετός. Το βράδυ η ορατότητα σε αρκετές περιοχές θα είναι περιορισμένη και θα σχηματιστούν ομίχλες.


Η θερμοκρασία, σύμφωνα με το meteo  του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -7 έως 10 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από -3 έως 13, στην Ήπειρο από -3 έως 15 βαθμούς, στη Θεσσαλία από -2 έως 14, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 2 έως 16 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 5 έως 15 βαθμούς και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 6 έως 14 βαθμούς Κελσίου.


Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί με εντάσεις έως 7 μποφόρ, αλλά μέχρι το βράδυ θα εξασθενήσουν σημαντικά. Δυτικοί άνεμοι με εντάσεις 3-5 μποφόρ θα επικρατήσουν στο Ιόνιο.

Η πρόγνωση του καιρού από τον Γιάννη Καλλιάνο για τις επόμενες ημέρες


Κλείσιμο


Στην Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια. Τις βραδινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις 4-5 μποφόρ και γρήγορη εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 14 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται ηλιοφάνεια. Τις βραδινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις με εντάσεις 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στην πόλη θα κυμανθεί από 3 έως 13 βαθμούς.

Ξεπέρασε τα 100 km/h η ταχύτητα των ανέμων την Πέμπτη 24/02

Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr πολύ ενισχυμένοι βόρειοι άνεμοι πνέουν στα ανατολικά ηπειρωτικά και στο Αιγαίο την Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2022, με τις ριπές του ανέμου στον  Άγιο Ιωάννη - Πόρτο Τήνου να φτάνουν τα 109 km/h. Στον παρακάτω πίνακα παρουσιάζονται οι οκτώ μεγαλύτερες ριπές ανέμου έως τις 11:30 το πρωί.


anemoi-meteo


Κακοκαιρία από την ερχόμενη Κυριακή, χιόνια σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο στη βόρεια Ελλάδα

Χαλάει ξανά ο καιρός την Κυριακή σχεδόν σε όλη τη χώρα, με  κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις ακόμα και σε πολύ χαμηλά υψόμετρα σε περιοχές της βόρειας Ελλάδας.

Αν και ο καιρός βελτιώνεται από την Παρασκευή, νέα επιδείνωση βρίσκεται προ των πυλών από την Κυριακή.

Σύμφωνα με τον διευθυντή Ερευνών του Αστεροσκοπείου Αθηνών, Κώστα Λαγουβάρδο, ο οποιος μίλησε στο protothema.gr, έρχονται βροχές, ισχυρές καταιγίδες και περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας.

Βροχές θα δεχθεί και η Αττική σήμερα Πέμπτη, κυρίως στα βόρεια τμήματα, ενώ οι βορειοδυτικοί άνεμοι ρίχνουν και τη θερμοκρασία. Ανήμερα την Τσικνοπέμπτη, ο υδράργυρος θα υποχωρήσει κατά δύο μονάδες, όπως υπογραμμίζει.

Την ίδια ώρα και ο Σάκης Αρναούτογλου δημοσιοποίησε τα τελευταία προγνωστικά μοντέλα για την επερχόμενη κακοκαιρία

Ο μετεωρολόγος, σε ανάρτηση στη σελίδα του στο Facebook, ανέφερε πως ο καιρός την Κυριακή 27 Φεβρουαρίου θα αλλάξει.

Συγκεκριμένα, κυρίως στη βόρεια Ελλάδα θα σημειωθούν χιονοπτώσεις, ενώ, όπως αναφέρει, τα τελευταία δεδομένα κάνουν λόγο για ιδιαίτερα σφοδρές χιονοπτώσεις.

Μάλιστα, ο μετεωρολόγος δεν απέκλεισε τον ενδεχόμενο να υπάρξουν χιόνια και στη Θεσσαλονίκη.

Συγκεκριμένα αναφέρει: «Επιστρέφει την ερχόμενη Κυριακή ο χειμώνας κυρίως στη βόρεια Ελλάδα με κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις ακόμα και σε πολύ χαμηλά υψόμετρα! Η πιθανότητα μάλιστα τα χιόνια να “κατέβουν” αρκετά…χαμηλά και στην Θεσσαλονίκη με τα σημερινά προγνωστικά στοιχεία είναι αρκετά μεγάλη!».

Επιστρέφει την ερχόμενη Κυριακή ο χειμώνας κυρίως στη βόρεια Ελλάδα με κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις ακόμα και σε πολύ...

Posted by Σάκης Αρναούτογλου Sakis Arnaoutoglou on Wednesday, February 23, 2022

Η πρόγνωση από την ΕΜΥ για την Κυριακή

Αρχικά στα δυτικά, βαθμιαία στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, το βόρειο Αιγαίο και την Εύβοια και μέχρι το βράδυ και στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις με
τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές.

Χιόνια θα πέσουν στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά ορεινά και στα βορειοδυτικά και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο.

Οι άνεμοι θα πνέουν στη βορειοανατολική χώρα ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα θαλάσσια τοπικά 7 μποφόρ. Στην
υπόλοιπη χώρα από νότιες διευθύνσεις 4 με 6, και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια.


Ειδήσεις σήμερα:

Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία: Live update οι εξελίξεις

Δραματικές στιγμές στην Ουκρανία μετά τη ρωσική εισβολή - Εκρήξεις σε Κίεβο, Οδησσό, Μαριούπολη και άλλες πόλεις

Τραγωδία στη Θεσσαλονίκη: Μητέρα με τα δύο ανήλικα παιδιά της κάηκαν ζωντανοί στο σπίτι τους
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης