Νιγηρία: Μεγάλη έκρηξη σε πλοίο παραγωγής, αποθήκευσης και εκφόρτωσης πετρελαίου

Νιγηρία: Μεγάλη έκρηξη σε πλοίο παραγωγής, αποθήκευσης και εκφόρτωσης πετρελαίου

Το πετρελαιοφόρο που εξερράγη  μπορούσε να μεταφέρει έως και δύο εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου ημερησίως – Δείτε βίντεο

ekrixi-ploio-68
Έκρηξη σημειώθηκε στο πλωτό πλοίο παραγωγής, αποθήκευσης και εκφόρτωσης πετρελαίου (FPSO) Trinity Spirit, που βρισκόταν στα ανοιχτά των ακτών της Νιγηρίας. Το πλωτό πλοίο που εξερράγη μπορεί να μεταφέρει έως και 2 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως.

Βίντεο δείχνει το τεράστιο πλοίο να έχει πιάσει φωτιά, ενώ βυθίζεται στη θάλασσα, ενώ πυκνοί μαύροι καπνοί πνέουν πάνω από την ουρανό, σύμφωνα με την πετρελαϊκή εταιρεία στην οποία ανήκει το πλοίο.

«Αυτή τη στιγμή δεν έχουν αναφερθεί θάνατοι, αλλά μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι στο πλοίο επέβαιναν 10 άτομα πριν από το συμβάν και δίνουμε προτεραιότητα στις έρευνες σε σχέση με την ασφάλεια και την ασφάλειά τους», ανακοίνωσε.

Ship Explosion at Escravos


Έρευνα για τα αίτια της έκρηξης

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στο Trinity Spirit έγινε έκρηξη το πρωί της Πέμπτης στο κοίτασμα πετρελαίου Ουκποκίτι, κοντά στο δέλτα του Νίγηρα, κοντά στον τερματικό σταθμό Εσκράβος στη Νιγηρία.

Κλείσιμο
Έρευνα διεξάγεται για τα αίτια της έκρηξης, σύμφωνα με τον επικεφαλής της εταιρείας SEPCOL. Παράλληλα, γίνονται προσπάθειες για να περιοριστεί το πρόβλημα, με τη βοήθεια των τοπικών κοινοτήτων και του πετρελαϊκού κολοσσού Chevron, που έχει μια κοντινή εγκατάσταση. Στις προσπάθειες ελέγχου της διαρροής βοηθούν και οι ντόπιοι ψαράδες.

«Έχουμε ενημερώσει τις αρμόδιες αρχές και απευθύνουμε έκκληση στους πολίτες να παραμείνουν μακριά από την περιοχή, ενώ η Ομάδα Διαχείρισης Κρίσεων συνεχίζει να παρακολουθεί την κατάσταση και να ενημερώνει όλους τους ενδιαφερόμενους με νέες πληροφορίες, καθώς εξελίσσεται η έρευνα», αναφέρει ο αξιωματούχος.

FPSO explosion rocks Escravos, 13 people missing


Τι είναι το Trinity Spirit

Το Trinity Spirit είναι πλωτή μονάδα αποθήκευσης και εκφόρτωσης παραγωγής, που χρησιμοποιείται από τη βιομηχανία πετρελαίου και φυσικού αερίου για την παραγωγή και επεξεργασία, όπως και για την αποθήκευση πετρελαίου. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της SEPCOL, μπορεί να επεξεργαστεί έως και 22.000 βαρέλια πετρελαίου την ημέρα.

Κατά τη στιγμή της έκρηξης είχε περίπου 50.000 βαρέλια αποθηκευμένα και δεν αντλούσε αργό από το πετρελαϊκό πεδίο, σύμφωνα με βιομηχανική πηγή που δραστηριοποιείται στον πετρελαϊκό τομέα της Νιγηρίας.

Η έκρηξη είναι η δεύτερη μεγάλη περιβαλλοντική καταστροφή σε διάστημα μόλις τριών μηνών, μετά από την τεράστια πετρελαιοκηλίδα του Νοεμβρίου, όταν απελευθερώθηκαν 20.000 βαρέλια πετρελαίου την ημέρα για ένα μήνα.



Ειδήσεις σήμερα:

Συγκλονίζει ξανά η Μπεκατώρου, φέρνοντας στο φως καταγγελία γυμναστή - «Δεν μπορούσα να αναπνεύσω από το ξύλο»!


Μισό τρισ. ευρώ κόστισαν τα ακραία καιρικά φαινόμενα που έπληξαν τα τελευταία 40 χρόνια την Ευρώπη


Επίθεση σε υπάλληλο της ΙΒ ΔΟΥ Αθηνών από πολίτη με χρέη στο Δημόσιο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης