Σεισμός 5,9 Ρίχτερ τα ξημερώματα στην Παπούα Νέα Γουινέα
Οι τοπικές αρχές δεν έχουν κάνει λόγο για θύματα ή ζημιές ως αυτό το στάδιο
Σεισμική δόνηση 5,9 βαθμών σημειώθηκε σήμερα στην Παπούα Νέα Γουινέα, ανακοίνωσε το ινστιτούτο γεωλογικών μελετών των ΗΠΑ (USGS).
Το επίκεντρο του σεισμού, που σημειώθηκε στις 12:05 (τοπική ώρα· 04:05 ώρα Ελλάδας) στην περιοχή της Νέας Βρετανίας και είχε εστιακό βάθος 19 χιλιομέτρων, εντοπίστηκε στα ανοικτά των ανατολικών ακτών της χώρας, σύμφωνα με το USGS.
Οι τοπικές αρχές δεν έχουν κάνει λόγο για θύματα ή ζημιές ως αυτό το στάδιο.
Δεν εκδόθηκε προειδοποίηση για τσουνάμι.
Η Παπούα Νέα Γουινέα βρίσκεται πάνω στον λεγόμενο δακτύλιο της φωτιάς του Ειρηνικού, ζώνη όπου λόγω της τριβής τεκτονικών πλακών είναι έντονη η σεισμική και η ηφαιστειακή δραστηριότητα.
Τον Ιούλιο του 2020, σεισμός 6,9 βαθμών προκάλεσε τρόμο στην πρωτεύουσα Πορτ Μόρεσμπι, πάντως δεν καταγράφηκαν σοβαρές ζημιές.
Τον Φεβρουάριο του 2018, σεισμός 7,5 βαθμών έπληξε τα υψίπεδα της χώρας προκαλώντας κατολισθήσεις που έθαψαν ολόκληρες κοινότητες. Τουλάχιστον 125 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.
Ένα φθινοπωρινό Σαββατοκύριακο στις Σπέτσες είναι αρκετό για να καταλάβεις γιατί χιλιάδες άνθρωποι επιστρέφουν ξανά και ξανά. Όχι μόνο για έναν αγώνα, αλλά για μια εμπειρία που έχει εξελιχθεί σε σημείο αναφοράς του αθλητικού τουρισμού στην Ελλάδα.
Η ιστορία ενός εκπαιδευτικού θεσμού που συνδέει ευρηματικά τα παιδιά με την τεχνολογία και την καινοτομία και αποτελεί μια οργανωμένη πλατφόρμα δημιουργικής σκέψης που εξάγει την ελληνική ρομποτική στον κόσμο.
Σε έναν κλάδο που αναπτύσσεται διαρκώς και αναζητά καταρτισμένους επαγγελματίες, η LE MONDE συνδυάζει εργαστηριακή εκπαίδευση, πρακτική εμπειρία και άμεση σύνδεση με την αγορά εργασίας.