Τρία αεροπλάνα γεμάτα πατάτες πετούν στην Ιαπωνία - Τι προκάλεσε την «κρίση» των McDonalds;

Τρία αεροπλάνα γεμάτα πατάτες πετούν στην Ιαπωνία - Τι προκάλεσε την «κρίση» των McDonalds;

Η McDonald’s Holdings Co. Japan ανακοίνωσε στις 21 Δεκέμβρη ότι για ένα διάστημα θα διέθετε τηγανητές πατάτες μόνο σε μικρές συσκευασίες, προκαλώντας έντονη δυσαρέσκεια στους Ιάπωνες - Και στη Νέα Υόρκη διάσημο μπεργκεράδικο ανέστειλε την πώληση cottage fries

mc_donalds_fries_art
Τρία αεροπλάνα γεμάτα... πατάτες θα πετάξουν άμεσα, με τη βοήθεια της αμερικανικής εταιρείας διαμετακόμισης φορτίων Flexport Inc., στην Ιαπωνία, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η έλλειψη που σημειώνεται στη χώρα, και ώθησε πρόσφατα την MacDonald's στην απόφαση να διαθέτει τηγανητές πατάτες μόνο σε συσκευασίες μικρού μεγέθους.

«Η Flexport μόλις ανέλαβε τη μεταφορά τριών φορτίων 747 στην Ιαπωνία προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι ελλείψεις τηγανητής πατάτας» ανακοίνωσε μέσω Twitter o CEO της εταιρείας Ράιαν Πίτερσεν, χωρίς να αναφέρει περισσότερες λεπτομέρειες. Την προηγούμενη εβδομάδα ο Πίτερσεν είχε αναφέρει σε ανάρτηση ότι παρακολουθεί με ενδιαφέρον την «κρίση» στα καταστήματα της αλυσίδας McDonald's ανά την Ιαπωνία, εξαιτίας της ελλείψης τηγανητών πατατών.

Όπως υπενθυμίζει το Fortune, η McDonald’s Holdings Co. Japan ανακοίνωσε στις 21 Δεκέμβρη ότι για ένα διάστημα θα διέθετε τηγανητές πατάτες μόνο σε μικρές συσκευασίες (και όχι σε μεσαίες και μεγάλες) εξαιτίας των προβλημάτων που προκάλεσαν στην εφοδιαστική αλυσίδα οι πλημμύρες σε ένα λιμάνι του Βανκούβερ και οι περιορισμοί λόγω της πανδημίας της Covid-19. Μετά τη συγκεκριμένη ανακοίνωση, ρεπορτάζ της ιαπωνικής τηλεόρασης έδειξαν πελάτες να σχηματίζουν μεγάλες ουρές σε ένα από τα εστιατόρια της αλυσίδας στο Τόκιο, θέλοντας να προλάβουν μια τελευταία παραγγελία με... χορταστική μερίδα τηγανητών πατατών, πριν εφαρμοστεί η αλλαγή.

Η εταιρεία φαστ-φουντ είχε δηλώσει ότι ανέμενε το πρόβλημα να έχει επιλυθεί μέχρι την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς και ότι προγραμμάτιζε εναλλακτικές μεθόδους μεταφοράς όπως τη χρήση αεροπλάνων. Προς το παρόν η McDonald’s Holdings Co. Japan δεν έχει επιβεβαιώσει επίσημα ότι ανέθεσε στην Flexport την εισαγωγή των πολύτιμων πατατών, που αποτελούν ένα από τα πιο δημοφιλή εδέσματα στο μενού της εταιρείας.

Εχθές, Τετάρτη, μία εκπρόσωπος της εταιρείας επιβεβαίωσε πάντως στο Fortune ότι τα εστιατόρια θα ξεκινήσουν ξανά να πωλούν τηγανητές πατάτες σε συσκευασίες μεσαίου και μεγάλου μεγέθους από αύριο, Παραμονή Πρωτοχρονιάς, κάτι που σίγουρα θα χαροποιήσει τους Ιάπωνες που δηλώνουν... εθισμένοι στο συγκεκριμένο τρόφιμο.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι η έλλειψη πατάτας δεν περιορίζεται μόνο στην Ιαπωνία. Στη Νέα Υόρκη, το εμβληματικό μπεργκεράδικο J.G. Melon έγραψε σε ανάρτηση στο Instagram την περασμένη εβδομάδα ότι αναστέλλει την πώληση των cottage fries λόγω προβλημάτων στην εφοδιαστική αλυσίδα, ενώ ελλείψεις σημειώνονται ακόμη για προϊόντα όπως τυρί κρέμα και κοτομπουκιές.


Ειδήσεις σήμερα:

Νεαρός χτύπησε τη μητέρα της ανήλικης συντρόφου του στον Βόλο

Παυλάκης: Η μετάλλαξη Omicron θα «σαρώσει» τους ανεμβολίαστους

Ισχυρές βροχές σήμερα σε Κρήτη και Δωδεκάνησα - «Ανοιξιάτικο»... ποδαρικό στο 2022
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης