ΗΠΑ: Ο «σαμάνος QAnon» καταδικάστηκε σε 41 μήνες φυλάκισης για την εισβολή στο Καπιτώλιο

ΗΠΑ: Ο «σαμάνος QAnon» καταδικάστηκε σε 41 μήνες φυλάκισης για την εισβολή στο Καπιτώλιο

Ο Τζέκομπ Τσάνσλι είχε δηλώσει ότι ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του ήρωα του κινήματος, του Ντόναλντ Τραμπ - Έχει εκτίσει ήδη οκτώ μήνες στη φυλακή

Qanon
Αν και πέρασε σχεδόν ένας χρόνος από την εισβολή των διαδηλωτών στο Καπιτώλιο στις 6 Ιανουαρίου, ο συνωμοσιολόγος «σαμάνος QAnon» με τα τατουάζ και τα χαρακτηριστικά κέρατα δεν γλύτωσε την τιμωρία, καθώς  καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 41 μηνών.

Αρχικά, οι  εισαγγελείς ζήτησαν μεγαλύτερη ποινή από τον Δικαστή Ρόις Λάμπερθ για τον αυτοαποκαλούμενο «σαμάνο», Τζέικομπ Τσάνσλι, που έχει υιοθετήσει τις θεωρίες συνωμοσίας του κινήματος QAnon. Μάλιστα, η εισαγγελέας Κίμπερλι Πασκάλ εξήγησε ότι παραδέχθηκε την ενοχή του τον Σεπτέμβριο και ότι έχει ήδη εκτίσει οκτώ μήνες στη φυλακή.

Ο 30χρονος Τσάνσλι, που κατάγεται από την Αριζόνα, συμμετείχε μαζί με εκατοντάδες υποστηρικτές του Αμερικανού πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στη διαδήλωση και την εισβολή στο Καπιτώλιο, που είχε ως στόχο να εμποδίσει το Κογκρέσο να επικυρώσει τη νίκη του Δημοκρατικού Τζο Μπάιντεν στις προεδρικές εκλογές. Ο Τραμπ ουδέποτε παραδέχτηκε την ήττα του, επαναλαμβάνοντας, χωρίς αποδείξεις, ότι διαπράχθηκε μαζική εκλογική νοθεία, κάτι που διέψευσε ακόμη και η ίδια η κυβέρνησή του.

Ο Τζέικομπ Τσάνσλι είχε δηλώσει ότι ανταποκρίθηκε, μαζί με άλλους «πατριώτες» της Αριζόνας στο κάλεσμα του προέδρου να πάνε στην Ουάσινγκτον.  Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ κατέχει ρόλο ήρωα σε αυτό το πλασματικό σύμπαν του κινήματος «QAnon». Παρόλο που δημόσια δεν έχει τοποθετηθεί υπέρ αυτού και των αδιανόητων ισχυρισμών που διατυπώνει, σύμφωνα με το BBC είχε αποκαλέσει κάποτε τους ακτιβιστές QAnon ως «ανθρώπους που αγαπούν τη χώρα τους».

Συνολικά 600 άνθρωποι κατηγορούνται για διάφορα αδικήματα σχετικά με τη συμμετοχή τους σε αυτήν την εισβολή, κατά την οποία σκοτώθηκαν πέντε άνθρωποι.

Ειδήσεις σήμερα:

Τα κέρδη από το ραντεβού Μητσοτάκη-Τζόνσον και τα δημοσιεύματα στη Βρετανία για τα Γλυπτά

Η Sophia Urista δεν είναι η πρώτη: Οι πιο απίθανα σιχαμερές στιγμές από τη (βρώμικη) ιστορία του ροκ

Σταμάτης Σπανουδάκης: Ποια είναι η γυναίκα που τον θέλει για πατέρα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης