Εισβολή στο Καπιτώλιο: Ο «Σαμάνος QAnon» ζητά μέσω του δικηγόρου του να του δώσει χάρη ο Τραμπ

Εισβολή στο Καπιτώλιο: Ο «Σαμάνος QAnon» ζητά μέσω του δικηγόρου του να του δώσει χάρη ο Τραμπ

Ο εντολέας μου πήρε σοβαρά το κάλεσμα του Αμερικανού προέδρου και θα ήταν έντιμο να του απονεμηθεί χάρη, δήλωσε ο δικηγόρος του 33χρονου

angeli_2
Ο δικηγόρος που εκπροσωπεί τον «Σαμάνο QAnon», όπως είναι το παρατσούκλι του «κερασφόρου» εισβολέα του Καπιτωλίου που έγινε viral την περασμένη εβδομάδα λόγω της εκκεντρικής παρουσίας του στις ταραχές, κάλεσε τον απερχόμενο πρόεδρο των ΗΠΑ να απονείμει χάρη στον εντολέα του προτού αποχωρήσει από τον Λευκό Οίκο.

Σύμφωνα με τη New York Post o Αλ Γουάτκινς, που εκπροσωπεί τον 33χρονο Τζέικομπ Τσάνσλεϊ (επίσης γνωστό και ως Τζέικ Άντζελι), ανέφερε σε δηλώσεις του ότι ο εντολέας του ενεργούσε κατόπιν προτροπής του Τραμπ όταν ο ίδιος και εκατοντάδες άλλοι εισέβαλαν με τη βία στο Καπιτώλιο στις 6 Ιανουαρίου, μετά από συγκέντρωση διαμαρτυρίας παρουσία του απερχόμενου προέδρου. «Οι λέξεις και οι προτροπές ενός προέδρου υποτίθεται ότι έχουν μια βαρύτητα» είπε χαρακτηριστικά ο Γουάτκινς μιλώντας στο Kansas City Star. Όπως υπογράμμισε ο δικηγόρος του «σαμάνου», ο εντολέας του «πήρε σοβαρά τα αμέτρητα μηνύματα του προέδρου Τραμπ». «Όπως δεκάδες εκατομμύρια άλλοι Αμερικανοί, ο Τσάνσλεϊ ένιωσε - για πρώτη φορά στη ζωή του - ότι κάποιος άκουσε τη φωνή του».

Ο Γουάτκινς έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην συμπεριφορά του εντολέα του κατά τη διάρκεια της εισβολής, την οποία χαρακτήρισε «ειρηνική και συγκρατημένη». Υπενθυμίζεται ότι ως αποτέλεσμα της επίθεσης στο Καπιτώλιο πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, συμπεριλαμβανομένου ενός αστυνομικού.

«Ήταν άοπλος. Δεν ήταν βίαιος. Δεν κατέστρεψε τίποτα» ανέφερε για τον 33χρονο ο δικηγόρος του, σημειώνονται ότι για όλους τους παραπάνω λόγους αξίζει την επιείκια του απερχόμενου προέδρου των ΗΠΑ. «Θα ήταν έντιμο και σωστό να απονεμηθεί χάρη στον κ. Τσάνσλεϊ και σε άλλους ομοϊδεάτες του που αποδέχτηκαν το κάλεσμα του προέδρου με ευγενείς προθέσεις, και δεν άσκησαν βία», τονίζει ο δικηγόρος.

Ερωτηθείς για την παράξενη εμφάνιση του εντολέα του κατά τη διάρκεια της επίθεσης στο Καπιτώλιο, αλλά και σε άλλες συγκεντρώσεις υπέρ του Τραμπ, ο Γουάτκινς ανέφερε απλά ότι η ενδυμασία του απηχεί την εδώ και χρόνια σχέση του με τον σαμανισμό.

Ο 33χρονος, ο οποίος - όπως έχει γίνει γνωστό - ενστερνίζεται την θεωρία συνωμοσίας QAnon (εξ ου και το παρατσούκλι) κρατείται με ομοσπονδιακή φυλακή στο Φίνιξ της Αριζόνα και αντιμετωπίζει σοβαρές κατηγορίες για τον ρόλο του στην εξέγερση. Μετά την παράδοσή του στις Αρχές, ο εκκεντρικός Αμερικανός αρνούνταν να φάει οτιδήποτε στη φυλακή, καθώς το φαγητό που του σέρβιραν δεν ήταν βιολογικής προέλευσης.

Τελικά το ζήτημα φαίνεται να επιλύθηκε με παρέμβαση δικαστή, και ο συλληφθείς λαμβάνει πλέον γεύματα που μπορεί να καταναλώσει.


Ειδήσεις σήμερα

Επελαύνει η κακοκαιρία «Λεάνδρος» - Το «έστρωσε» στη βόρεια Ελλάδα - Πότε και πού θα χιονίσει στην Αττική

549 οι νεκροί τις πρώτες 14 μέρες του Ιανουαρίου - Παραμένει «εύθραυστη» η Αττική

Στο ΣτΕ οι συνταξιούχοι: Διεκδικούν αναδρομικές περικοπές συντάξεων, δώρα και επιδόματα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης