Financial Times: Όταν ο Μπόρις Τζόνσον υποστήριζε με πάθος των επιστροφή των Γλυπτών στην Ελλάδα

Financial Times: Όταν ο Μπόρις Τζόνσον υποστήριζε με πάθος των επιστροφή των Γλυπτών στην Ελλάδα

Φωτογραφία με τον Βρετανό πρωθυπουργό και τη Μελίνα Μερκούρη από το 1986, παρουσιάζουν σε δημοσίευμά τους για την επίσκεψη Μητοτάκη στο Λονδίνο οι Financial Times

boris_johnson
Θέμα στην πρώτη σελίδα της ηλεκτρονικής έκδοσης των Financial Times έγινε την Τρίτη η επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Λονδίνο και η συνάντησή του με τον Μπόρις Τζόνσον, στη διάρκεια της οποίας τέθηκε το ζήτημα της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα.

Το δημοσίευμα φιλοξενεί δηλώσεις του Μητσοτάκη για το θέμα, τις οποίες έκανε στους Financial Times μια μέρα πριν, ενώ ξεχωρίζει μια φωτογραφία από το 1986, η οποία παρουσιάζει την τότε υπουργό Πολιτισμού Μελίνα Μερκούρη να συνομιλεί με τον νεαρό Μπόρις Τζόνσον.

ft_dimosieuma


Παράλληλα, στο κείμενο που συνοδεύει τη συγκεκριμένη φωτογραφία αναφέρεται πως «ο Τζόνσον έχει απορρίψει τα αιτήματα επιστροφής των μαρμάρων στην Ελλάδα, επιμένοντας πως "αποκτήθηκαν νόμιμα"». Ωστόσο, συνεχίζει το δημοσίευμα «σύμφωνα με τον Μητσοτάκη, το 1986 η Μελίνα Μερκούρη, η τότε υπουργός Πολιτισμού της Ελλάδας και ένθερμη υποστηρικτής της επιστροφής των Μαρμάρων, είχε προσκληθεί από τον Τζόνσον στην Oxford Union για να μιλήσει για το συγκεκριμένο θέμα, σε μια περίοδο που κι εκείνος το υποστήριζε με πάθος».

Ειδήσεις σήμερα:

Παρέμβαση εισαγγελέα για τους αρνητές γονείς που δεν στέλνουν τα παιδιά τους σχολείο στη Ρόδο

Κουκουλοφόροι εισέβαλαν στο σπίτι 70χρονης στο Πόρτο Ράφτη και τη λήστεψαν

«Πάλεψε για 3,5 μήνες, αλλά δεν τα κατάφερε» λέει η μητέρα του οδοντίατρου από το Αίγιο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης