Πακιστάν: Νεκροί τρεις αστυνομικοί σε συγκρούσεις με διαδηλωτές ισλαμιστικής οργάνωσης

Πακιστάν: Νεκροί τρεις αστυνομικοί σε συγκρούσεις με διαδηλωτές ισλαμιστικής οργάνωσης

Οι αστυνομικοί παρασύρθηκαν από ένα αυτοκίνητο που έπεσε επάνω τους την ώρα που χιλιάδες μέλη της Τεχρίκ-ε-Λαμπάικ Πακιστάν (TLP) είχαν συγκεντρωθεί στη Λαχόρη για να κάνουν πορεία προς την πρωτεύουσα Ισλαμαμπάντ

pakistan_diadilosi
Τρεις Πακιστανοί αστυνομικοί σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις με διαδηλωτές μιας εκτός νόμου ισλαμιστικής οργάνωσης οι οποίοι ζητούν την αποφυλάκιση του ηγέτη της και την απέλαση του Γάλλου πρεσβευτή από το Ισλαμαμπάντ.

Οι αστυνομικοί παρασύρθηκαν από ένα αυτοκίνητο που έπεσε επάνω τους την ώρα που χιλιάδες μέλη της Τεχρίκ-ε-Λαμπάικ Πακιστάν (TLP) είχαν συγκεντρωθεί στη Λαχόρη για να κάνουν πορεία προς την πρωτεύουσα Ισλαμαμπάντ.

Ο αρχηγός της TLP Σαάντ Χουσάιν Ρίζβι τέθηκε υπό κράτηση τον Απρίλιο, αφού η κυβέρνηση χαρακτήρισε την οργάνωση «τρομοκρατικό κίνημα».



Οι αρχές προσπαθούσαν να διαπραγματευτούν με την οργάνωση, η οποία συγκέντρωνε τους υποστηρικτές της έξω από την έδρα της στη Λαχόρη εδώ και δύο ημέρες. «Οι διαπραγματεύσεις απέτυχαν», είπε ένα στέλεχός της, ο Μουχάμεντ Ριζουάν, στο πρακτορείο Reuters.

Κλείσιμο


Η οργάνωση κάλεσε τους υποστηρικτές της σε όλο το Πακιστάν να βαδίσουν προς την Ισλαμαμπάντ.



Οι αστυνομικοί εκτόξευσαν δακρυγόνα αφού μέλη της TLP επιτέθηκαν σε ένα αστυνομικό φυλάκιο, υποστήριξε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Αρίφ Ράνα. Συγκρούστηκαν επίσης με αστυνομικούς σε διάφορα σημεία της πόλης. «Μας είχαν διαβεβαιώσει ότι (η πορεία) θα ήταν ειρηνική, όμως έγιναν βίαιοι», πρόσθεσε.

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος Τύπου της TLP Σαντάμ Μουχάρι υποστήριξε ότι οι αστυνομικοί επιτέθηκαν στην ειρηνική πορεία που κατευθυνόταν στην Ισλαμαμπάντ.

Ειδήσεις σήμερα:

Άνοιξε η πλατφόρμα daktylios.gov.gr: Βήμα- βήμα η έκδοση άδειας κυκλοφορίας στον Δακτύλιο

Έγκλημα στο Αιγάλεω: Για ανθρωποκτονία με δόλο κατηγορείται ο μητροκτόνος

Υποχρεωτική η μάσκα για τους θεατές στις παρελάσεις της 28ης Οκτωβρίου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης