ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Ισημερινός: Πάνω από 100 κρατούμενοι νεκροί σε συγκρούσεις σε φυλακή - Σε «κατάσταση εξαίρεσης» σε όλο το σωφρονιστικό σύστημα

Ισημερινός: Πάνω από 100 κρατούμενοι νεκροί σε συγκρούσεις σε φυλακή - Σε «κατάσταση εξαίρεσης» σε όλο το σωφρονιστικό σύστημα

«Κηρύσσω κατάσταση εξαίρεσης σε όλο το σωφρονιστικό σύστημα, σε εθνική κλίμακα», γνωστοποίησε ο πρόεδρος του Ισημερινού, ο Γκιγιέρμο Λάσο - Οι συγκρούσεις – οι πιο πολύνεκρες φέτος – έγιναν σε μεγάλη φυλακή στη Γουάγιας

ecuador_prison
Ο πρόεδρος του Ισημερινού, ο Γκιγιέρμο Λάσο, κήρυξε το βράδυ χθες Τετάρτη «κατάσταση εξαίρεσης» σε όλες τις φυλακές της χώρας των Άνδεων, την επομένη των συγκρούσεων μεταξύ αντίπαλων συμμοριών στις οποίες σκοτώθηκαν πάνω από 100 έγκλειστοι σε φυλακή σε νοτιοδυτική επαρχία.



«Κηρύσσω κατάσταση εξαίρεσης σε όλο το σωφρονιστικό σύστημα, σε εθνική κλίμακα», γνωστοποίησε ο κ. Λάσο μέσω Twitter, ενώ οι φυλακές του Ισημερινού έχουν μετατραπεί εδώ και μήνες σε θέατρο επαναλαμβανόμενων αναμετρήσεων μεταξύ αντίπαλων συμμοριών που ανταγωνίζονται για τον έλεγχο της διακίνησης των ναρκωτικών.



Κλείσιμο
«Στη Γουαγιακίλ, θα προεδρεύσω (σε συνεδρίαση) επιτροπής ασφαλείας που επιφορτίστηκε να συντονίσει τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να ελεγχθεί η κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, εγγυώμενη τα ανθρώπινα δικαιώματα όλων των εμπλεκομένων», εξήγησε.



Οι συγκρούσεις – οι πιο πολύνεκρες φέτος – έγιναν σε μεγάλη φυλακή στη Γουάγιας, την πρωτεύουσα της επαρχίας Γουαγιακίλ, λιμάνι και εμπορικό σταυροδρόμι του νοτιοδυτικού Ισημερινού.

«Πάνω από 100 κρατούμενοι σκοτώθηκαν και 52 τραυματίστηκαν» κατά τη διάρκεια των επεισοδίων, ανακοίνωσε νωρίτερα χθες η υπηρεσία σωφρονιστικών καταστημάτων του Ισημερινού (SNAI) μέσω Twitter.



Προηγούμενος απολογισμός, που είχε δημοσιοποιηθεί από τον διοικητή της αστυνομίας στη Γουαγιακίλ, τον στρατηγό Φάουστο Μπουενάνο, ο οποίος διευθύνει τις επιχειρήσεις για την ανάκτηση του ελέγχου στην εγκατάσταση, έκανε λόγο για 30 νεκρούς, εκ των οποίων έξι βρέθηκαν αποκεφαλισμένοι.

Σύμφωνα με τον στρατηγό Μπουενάνο, τα θύματα έφεραν τραύματα από «σφαίρες» και από «θραύσματα χειροβομβίδων».

Έξω απο  τη φυλακή στη Γουάγιας βρίσκονται συγγενείς των κρατούμενων και περιμένουν να μάθουν αν αναμεσα στα θύματα βρίσκονται και δικά τους άτομα.



Ειδήσεις σήμερα:

Χώρισαν ύστερα από 25 χρόνια γάμου λόγω... τσακωμών για το εμβόλιο κατά της Covid- 19!

Γιατί αναμένεται άμεσα έλλειψη σε κινητά, υπολογιστές, ταμπλέτες κλπ;

Στην Πέμπτη 7 Οκτωβρίου στη Βουλή η ψήφιση της Συμφωνίας Ελλάδας - Γαλλίας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης