Νέα παράπονα Ερντογάν για Μπάιντεν: «Δεν έχω βιώσει τέτοια κατάσταση με κανέναν ηγέτη των ΗΠΑ»

Νέα παράπονα Ερντογάν για Μπάιντεν: «Δεν έχω βιώσει τέτοια κατάσταση με κανέναν ηγέτη των ΗΠΑ»

Νωρίτερα, ο Τούρκος πρόεδρος απειλούσε πως θα αγοράσει «από αλλού» μαχητικά αντί των F-35

erdogan_main
Τη δυσαρέσκειά του εξέφρασε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για τον Αμερικανό ομόλογό του, Τζο Μπάιντεν, μετά και το μήνυμα των ΗΠΑ για αποφυγή κινήσεων προκλητικότητας. 

Συγκεκριμένα, μετά την προσευχή της Παρασκευής, ο Ερντογάν παραπονέθηκε μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες, λέγοντας τα εξής: «μέχρι σήμερα δεν έχω βιώσει τέτοια κατάσταση με κανέναν ηγέτη των ΗΠΑ. Δυστυχώς είμαστε σε μια τέτοια κατάσταση».

«Ως δύο χώρες μέλη του ΝΑΤΟ θα έπρεπε να βρισκόμαστε σε διαφορετική κατάσταση. Κι αφού δεν είμαστε στο σημείο που είμαστε, θα πρέπει να το λέμε», συμπλήρωσε ο Τούρκος πρόεδρος.

Μάλιστα, επανέλαβε ότι θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Ρωσίας τις επόμενες μέρες, ενώ την Πέμπη απειλούσε πως θα αγοράσει «από αλλού» μαχητικά αντί των F-35 και πως δεν κάνει πίσω στο αντιπυραυλικό σύστημα S-400.

Αιχμές για τον Τζο Μπάιντεν άφησε και πριν από ένα 24ωρο ο Ερντογάν, μιλώντας σε Τούρκους δημοσιογράφους κατά την επίσκεψή του στη Νέα Υόρκη για τη Σύνοδο του ΟΗΕ.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Hurriyet, ο Ερντογάν ανέφερε πως συνεργάστηκε πολύ καλά με προηγούμενους προέδρους των ΗΠΑ, ωστόσο η σχέση του με τον Μπάιντεν «δεν ξεκίνησε καλά».

«Αυτό που επιθυμώ για δυο κράτη μέλη του ΝΑΤΟ, όπως η Τουρκία και οι ΗΠΑ, είναι να έχουν φιλικές σχέσεις και να μην είναι αντίπαλοι. Ωστόσο, η τρέχουσα κατάσταση δεν είναι πολύ καλή. Με βάση τη δουλειά 19 χρόνων σαν πρωθυπουργός και πρόεδρος της Τουρκίας, μπορώ να πω πως τώρα, δυστυχώς, δεν περνάμε τις καλύτερες δυνατές στιγμές στις σχέσεις μας με τις ΗΠΑ»,  δήλωσε ο Ερντογάν.

Ειδήσεις σήμερα:

Ποινική δίωξη στην «αυτόχθονα ιθαγενή» ανεμβολίαστη υπάλληλο που ταμπουρώθηκε στα ΚΑΠΗ

Βορίδης: Πιθανός ο υποχρεωτικός εμβολιασμός εργαζομένων σε δημόσιες υπηρεσίες πρώτης γραμμής

Μητσοτάκης: Το «Ελλάδα 2.0» καταρτίστηκε από Έλληνες για Έλληνες - Ψήφος εμπιστοσύνης από ξένους επενδυτές
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης