Γερμανικές εκλογές: Η Μέρκελ στηρίζει τον Λάσετ παρότι «κατρακυλά» στις δημοσκοπήσεις

Γερμανικές εκλογές: Η Μέρκελ στηρίζει τον Λάσετ παρότι «κατρακυλά» στις δημοσκοπήσεις

Ο υποψήφιος για την Καγκελαρία με τους Χριστιανοδημοκράτες Άρμιν Λάσετ επισκέπτεται σήμερα τον Εμανουέλ Μακρόν στο Παρίσι

laschet-arthro
Στον προεκλογικό αγώνα ρίχνεται η Άνγκελα Μέρκελ, προτού αποχωρήσει από την πολιτική σκηνή της Γερμανίας, στηρίζοντας τον εκλεκτό του κόμματός της για την Καγκελαρία, Άρμιν Λάσετ, ο οποίος πάει από το κακό στο χειρότερο στις δημοσκοπήσεις.

Ο πρωθυπουργός της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας μεταβαίνει σήμερα στο Παρίσι όπου θα έχει συνομιλίες με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν.

Σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα «Die Zeit», οι δύο πολιτικοί άνδρες θα συζητήσουν κυρίως για την ασφάλεια στην Ευρώπη.

Ο Άρμιν Λάσετ επισκέπτεται τον ένοικο των Ηλυσίων την ώρα που η δημοφιλία του κόμματός του, των Χριστιανοδημοκρατών, βαίνει μειούμενη ενώ πλησιάζουν οι εκλογές της 26ης Σεπτεμβρίου.

Για την εφημερίδα «Frankfurter Allgemeine Zeitung», «οι ψηφοφόροι της Μέρκελ, που μετά από τόσα χρόνια συνδέθηκαν με το κόμμα της λόγω του δικού της στιλ, δεν είναι βέβαιο ότι θα ψηφίσουν αυτόματα τον Λάσετ».

Κλείσιμο
Ο εκλεκτός της Μέρκελ έχει προκαλέσει την έντονη δυσφορία της αντιπολίτευσης στη βουλή της Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας γιατί δεν θα παραστεί σε συζήτηση για την κατάσταση στις περιοχές που επλήγησαν από τις πλημμύρες, αφού βρίσκεται στην «πόλη του φωτός».

Η τελευταία δημοσκόπηση δείχνει ότι, ο εκλεκτός της Άρμιν Λάσετ έχει αποδυναμωθεί σε σημαντικό βαθμό, όσο πλησιάζουν οι εκλογές της 26ης Σεπτεμβρίου.

Μόνο το 19 % των Γερμανών θα ψήφιζε την Χριστιανική Ένωση (CDU-CSU), σύμφωνα δημοσκόπηση-κόλαφο για τoυς Χριστιανοδημοκράτες που διενήργησε το ινστιτούτο Forsa για λογαριασμό των γερμανικών ΜΜΕ, RTL / ntv.

Το κόμμα των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) παραμένει στην πρώτη θέση με ποσοστό 25%. Ακολουθούν οι Πράσινοι με 17%, το κόμμα των Ελεύθερων Δημοκρατών (FDP) με 13%, το κόμμα «Εναλλακτική για τη Γερμανία» (AfD) με 11% και η Αριστερά με 6%.

Για πρώτη φορά, το κόμμα της Μέρκελ πέφτει κάτω από το 20%, όπως σχολιάζει ο γερμανικός Τύπος.

Ειδήσεις σήμερα:

Παραιτήθηκε ο Ζαγοράκης από πρόεδρος της ΕΠΟ

Σχολεία: Παιδίατροι προβλέπουν ότι το 30% των μαθητών θα νοσήσουν με κορωνοϊό


Γεωργιάδης: Παγκόσμιο φαινόμενο η ακρίβεια, με ανησυχούν οι αυξήσεις στην ενέργεια
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης