Νικαράγουα: Ο Ντανιέλ Ορτέγα θα είναι υποψήφιος για 4η συναπτή προεδρική θητεία

Νικαράγουα: Ο Ντανιέλ Ορτέγα θα είναι υποψήφιος για 4η συναπτή προεδρική θητεία

Επτά επίδοξοι υποψήφιοι της αντιπολίτευσης για την προεδρία έχουν συλληφθεί από τις αρχές του Ιουνίου δυνάμει νόμων που υιοθετήθηκαν στα τέλη του 2020 και επιτρέπουν τη φίμωση της αντιπολίτευσης

Daniel_Ortega
Το κυβερνών κόμμα στη Νικαράγουα ενέκρινε χθες Δευτέρα, ομόφωνα, την υποψηφιότητα του προέδρου Ντανιέλ Ορτέγα, 75 ετών, για 4η συναπτή θητεία στις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου.

Το συνέδριο του κόμματος Σαντινιστικό Μέτωπο Εθνικής Απελευθέρωσης (FSLN) ενέκρινε επίσης την υποψηφιότητα της συζύγου του, της Ροσάριο Μουρίγιο, για μια δεύτερη συναπτή θητεία στην αντιπροεδρία.

Ο Ντανιέλ Ορτέγα, ο πρώην ηγέτης των σαντινιστών ανταρτών που είχε κυβερνήσει τη χώρα από το 1979 ως το 1990, επέστρεψε στην εξουσία το 2007.

Επτά επίδοξοι υποψήφιοι της αντιπολίτευσης για την προεδρία έχουν συλληφθεί από τις αρχές του Ιουνίου δυνάμει νόμων που υιοθετήθηκαν στα τέλη του 2020 και επιτρέπουν τη φίμωση της αντιπολίτευσης. Οι νόμοι και το κύμα συλλήψεων έχουν προκαλέσει διεθνή κατακραυγή.

Η Κριστιάνα Τσαμόρο, που θεωρείτο η πιο σοβαρή αντίπαλος του προεδρικού ζεύγους, ήταν η πρώτη που τέθηκε υπό κράτηση. Είναι κόρη της Βιολέτας Τσαμόρο Μπάριος, η οποία είχε νικήσει τον Ντανιέλ Ορτέγα στις εκλογές του 1990.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση επέβαλε χθες κυρώσεις στη Ροσάριο Μουρίγιο, έναν γιο του κ. Ορτέγα και έξι στελέχη του νικαραγουανού κρατικού μηχανισμού προσάπτοντάς τους ευθύνες για τις «σοβαρές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων» που βλέπει στη χώρα της κεντρικής Αμερικής.


Ειδήσεις σήμερα:

Αλλάζουν τα εμβόλια των Pfizer και Moderna για να καλύπτουν και τη μετάλλαξη Δέλτα - Αναπροσαρμόζεται και η τιμή τους

ΗΠΑ: Τουλάχιστον 3 νεκροί και ένας τραυματίας σε πυροβολισμούς στην Νότια Καρολίνα - Δείτε βίντεο

Ολυμπιακοί Αγώνες, Στίβος: Τραυματίστηκε και έμεινε εκτός τελικού τριπλούν ο Τσιάμης - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης