Ηνωμένο Βασίλειο: Η Amazon δημιουργεί 10.000 θέσεις εργασίας

Ηνωμένο Βασίλειο: Η Amazon δημιουργεί 10.000 θέσεις εργασίας

Θα αφορούν τις διοικητικές υπηρεσίες, τα κέντρα δεδομένων και τη διανομή

amazon223
Ο αμερικανικός κολοσσός του διαδικτυακού εμπορίου Amazon ανακοίνωσε σήμερα τη δημιουργία 10.000 θέσεων εργασίας στο Ηνωμένο Βασίλειο το 2021, κυρίως χάρη στο άνοιγμα νέων κέντρων διανομής προκειμένου να καλυφθεί η αύξηση της ζήτησης που καταγράφηκε με την πανδημία.

Ο όμιλος θα αυξήσει το συνολικό αριθμό των εργαζομένων του στη χώρα σε 55.000 άτομα έως τα τέλη του έτους, σύμφωνα με ανακοίνωση. Η Amazon ανακοίνωσε χθες την πρόσληψη 75.000 επιπλέον υπαλλήλων στις ΗΠΑ και τον Καναδά.

Στις 31 Μαρτίου απασχολούσε σε όλο τον κόσμο 1,27 εκατ. ανθρώπους, δηλαδή 50% περισσότερο σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα, εκ των οποίων άνω των 800.000 στις ΗΠΑ.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, οι νέες θέσεις εργασίας που θα δημιουργηθούν θα αφορούν τις διοικητικές υπηρεσίες, τα κέντρα δεδομένων Amazon Web Services και τη διανομή. Οι προσλήψεις θα γίνουν σε αρκετές μεγάλες πόλεις, μεταξύ των οποίων στο Λονδίνο, το Μάντσεστερ και το Εδιμβούργο.

Η Amazon, που επένδυσε πάνω από 23 δισεκ. δολάρια στη χώρα από το 2010, θα ανοίξει ένα κέντρο υποδοχής δεμάτων και τέσσερα νέα κέντρα διανομής.

«Δημιουργούμε χιλιάδες καλές θέσεις εργασίας σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο και σε ένα εύρος υπηρεσιών με πολύ καλές αποδοχές», δήλωσε σε ανακοίνωση ο Τζον Μπάμφρι, επικεφαλής της Amazon στη χώρα.

Ο Βρετανός υπουργός Επιχειρήσεων Κουάζι Κουάρτενγκ, δηλώσεις του οποίου περιλαμβάνονται στην ανακοίνωση της Amazon, χαρακτήρισε την κίνηση αυτή «τεράστια ψήφο εμπιστοσύνης στη βρετανική οικονομία», που θα βοηθήσει τη χώρα μετά την πανδημία.

Κλείσιμο
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις σήμερα: 

Τι συζήτησαν Μητσοτάκης και Ζάεφ - Τι είπαν για τη Συμφωνία των Πρεσπών

Σήμερα το τελευταίο «αντίο» στην 20χρονη Καρολάιν στην Αλόννησο

Πανελλαδικές 2021: Αναμένεται αύξηση των Βάσεων μετά τις χθεσινές ανακοινώσεις για τους εισακτέους στα ΑΕΙ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης