Μπορέλ: Σοβαρή ανησυχία για την κατάσταση στην Ανατολική Ιερουσαλήμ
Κρίσιμες οι επόμενες εβδομάδες για να διασωθεί η πυρηνική συμφωνία του 2015 με το Ιράν, τόνισε ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας
Ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Ζοζέπ Μπορέλ έκανε έκκληση σήμερα να επιστρέψει η ηρεμία στην Ανατολική Ιερουσαλήμ, μετά τις νέες ταραχές που ξέσπασαν σήμερα,με αποτέλεσμα να τραυματιστούν περισσότεροι από 300 Παλαιστίνιοι, στις συγκρούσεις με την ισραηλινή αστυνομία.
«Η κατάσταση όσον αφορά τις εξώσεις των παλαιστινιακών οικογενειών (…) είναι ένα ζήτημα που προκαλεί σοβαρή ανησυχία. Τέτοιες ενέργειες είναι παράνομες με βάση το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο και εξυπηρετούν μόνο στο να πυροδοτούν τις εντάσεις», τόνισε στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.
Εξάλλου, αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις που διεξάγονται στη Βιέννη για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, ο Μπορέλ είπε ότι μπαίνουν σε μια κρίσιμη φάση. Οι επόμενες εβδομάδες θα είναι κρίσιμες ώστε να διασωθεί η πυρηνική συμφωνία (JPCOA) του 2015, πρόσθεσε. Δήλωσε πάντως αισιόδοξος, σημειώνοντας ότι «υπάρχει ένα παράθυρο ευκαιρίας που θα παραμείνει ανοιχτό για δύο εβδομάδες, μέχρι το τέλος του μήνα».
«Όμως χρειάζεται πολλή δουλειά, ο χρόνος είναι περιορισμένος και ελπίζω ότι οι διαπραγματεύσεις θα μπουν σε μια φάση απευθείας συνομιλιών», πρόσθεσε.
Το Πανεπιστήμιο Keele παρουσιάζει τη νέα επιστημονική ημερίδα του θεσμού Reflections, με τίτλο «Από το Έγκλημα στο Δικαστήριο: Η Επιστήμη στην Υπηρεσία της Δικαιοσύνης»
Οι «Ημέρες ART/ TECH by COSMOTE TELEKOM» στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, με δωρεάν είσοδο και δράσεις για όλους, είναι μια γιορτή τέχνης και τεχνολογίας που προσφέρει σε μικρούς και μεγάλους τη δυνατότητα να συνδημιουργήσουν και να πειραματιστούν μέσα από μία σειρά καινοτόμων διαδραστικών εμπειριών