Sofagate: Πώς αποφεύχθηκε «στο παρά ένα» ο υποβιβασμός της φον ντερ Λάιεν σε... γραμματέα του Μισέλ

Sofagate: Πώς αποφεύχθηκε «στο παρά ένα» ο υποβιβασμός της φον ντερ Λάιεν σε... γραμματέα του Μισέλ

Συνέχεια στο γεύμα εργασίας που ακολούθησε την συνάντηση της ευρωπαϊκής ηγεσίας με τον Ερντογάν θα είχε ο υποβιβασμός της προέδρου της Κομισιόν από την τουρκική προεδρία, αν δεν παρενέβαινε ο διπλωματικός σύμβουλός της - Μαζεύουν υπογραφές για παραίτηση Μισέλ στο Βέλγιο

gate
Ενα «sofagate No2» κατά την διάρκεια της πρόσφατης επίσκεψης της ευρωπαϊκής ηγεσίας στην Άγκυρα αποφεύχθηκε την τελευταία στιγμή, όπως αποκαλύπτει το Politico.

Συγκεκριμένα, το επεισόδιο με την «χαμένη καρέκλα» της φον ντερ Λάιεν -με την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να καταλήγει σε έναν καναπέ, μακριά από τους Ερντογάν και Μισέλ, οι οποίοι ήταν οι μόνοι για τους οποίους είχαν προβλεφθεί καρέκλες- θα μπορούσε να έχει συνέχεια στο γεύμα εργασίας που ακολούθησε.



Ο διπλωματικός σύμβουλος της φον Ντερ Λάιεν, Φερνάντο Αντερσεν Γκιμαράες, μπήκε στην αίθουσα πριν από την έναρξη του επίσημου γεύματος -και προς μεγάλη του έκπληξη, είδε ότι είχαν τοποθετηθεί συνολικά 10 καρέκλες στο τραπέζι. Όμως, οι δύο είχαν πλάτη διπλασίου μεγέθους από τις υπόλοιπες -και τότε συνειδητοποίησε ότι σε αυτές επρόκειτο να καθήσουν οι κ.κ Ερντογάν καί Μισέλ, με την κα φον ντερ Λάιεν να περιορίζεται σε ρόλο... γραμματέα του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, καθώς δεν είχε προβλεφθεί καρέκλα για τον ίδιον.

Ο Γκιμαράες ζήτησε αμέσως από τους Τούρκους που ήταν υπεύθυνοι για την οργάνωση του γεύματος, να βάλουν άλλη μία «ψηλή καρέκλα» -για την πρόεδρο της Κομισιόν- και ακομα μία, κανονικών διαστάσεων για τον ίδιον. Η απαίτησή του έγινε δεκτή χωρίς πολλές συζητήσεις από την τουρκική πλευρά, με αποτέλεσμα να αποφευχθούν τα χειρότερα...

Μαζεύουν υπογραφές για παραίτηση Μισέλ

Κλείσιμο
Γυναικείες Οργανώσεις στο Βέλγιο μαζεύουν υπογραφές κάτω από ένα κείμενο , με το οποίο καλείται ο Σαρλ Μισέλ να παραιτηθεί μετά από το Sofagate. Όπως αναφέρεται στο κείμενο, με την στάση του, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου έβλαψε τόσο την διπλωματική ισχύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όσο και τα δικαιώματα των γυναικών. Πέντε χιλιάδες υπογραφές μπήκαν κάτω από το κείμενο μέσα σε λίγες ώρες.  

Όπως είναι γνωστό, ο Μισέλ έχει επιχειρήσει αρκετές φορές να κάνει την αυτοκριτική του για το Sofagate -χωρίς ποτέ να έχει πείσει για την απόλυτη αδράνεια και την έλλειψη αλληλεγγύης που επέδειξε στην αρχή της συνάντησης του ευρωπαϊκού διδύμου με τον πρόεδρο Ερντογάν.


Ειδήσεις σήμερα: 

Δείτε το πιστοποιητικό γέννησης του πρίγκιπα Φιλίππου, γραμμένο στον καθαρεύουσα

Σόφη Ζαννίνου: Η Ελένη Μενεγάκη με είχε γούρι της στον Πρωινό Καφέ

Εφορία: Κλειδάριθμος μέσω τηλεφώνου, email ή βιντεοκλήσης
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης