Εισβολή στο Καπιτώλιο: Ο «ήρωας» αστυνομικός που προτάθηκε για το «Χρυσό Μετάλλιο του Κογκρέσου»

Εισβολή στο Καπιτώλιο: Ο «ήρωας» αστυνομικός που προτάθηκε για το «Χρυσό Μετάλλιο του Κογκρέσου»

Το συγκερκριμένο μετάλλιο θεωρείται  ως «η υψηλότερη έκφραση εθνικής εκτίμησης για διακεκριμένα επιτεύγματα και συνεισφορές» - Πώς ο Γιουτζίν Γκούντμαν κατάφερε να απομακρύνει ένα μεγάλο μέρος των εισβολέων  - Δείτε βίντεο

goodman-arthro
Προτάθηκε να του απονεμηθεί το «Χρυσό Μετάλλιο του Κογκρέσου» (Congressional Gold Medal). Ο λόγος για τον αστυνομικό του Καπιτωλίου Γιουτζίν Γκούντμαν για τη συμβολή του στην αναχαίτηση της επίθεσης του οργισμένου όχλου που εισέβαλε στο Καπιτώλιο στις 6 Ιανουαρίου.

Ο αστυνομικός χάρη στην ετοιμότητα και την ευστροφία του κατάφερε να απομακρύνει τον όχλο που εισέβαλε στο κτίριο σώζοντας έτσι πολλές ανθρώπινες ζωές που ενδέχεται να χάνονταν στα επεισόδια της περασμένης εβδομάδας.

«Είναι ήρωας!» είπε ένας από τους νομοθέτες που πρότειναν την απονομή του μεταλλίου στον αφροαμερικανό αστυνομικό «το Καπιτώλιο των ΗΠΑ δέχτηκε επίθεση από ένοπλους, βίαιους εξτρεμιστές και ο αξιωματικός Γιουτζίν Γκούντμαν ήταν ο άνθρωπος που βρέθηκε να προστατεύει τη Γερουσία των ΗΠΑ από τον όχλο».

Former NYPD detective examines Capitol Police officer Eugene Goodman’s actions to divert rioters


Στο βίντεο που καταγράφηκε από τις κάμερες του Καπιτωλίου φαίνεται ξεκάθαρα ο αστυνομικός να απειλείται από το πλήθος των εισβολέων. Ο Γιουτζίν τους απομάκρυνε διακριτικά από το τμήμα που στεγάζεται η Γερουσία οδηγώντας τους στο σημείο όπου βρισκόταν μία μεγάλη ομάδα αστυνομικών, οι οποίοι και συνέλαβαν τον υποκινητή της ενέργειας, Νταγκ Τζένσεν.

Ο Γιουνζίν, πιστός στο καθήκον του, εκείνη τη μέρα ενδέχεται να έσωσε αρκετές ζωές και αδιαμφισβήτητα η συμβολή του έπαιξε σημαντικό ρόλο, ώστε τα πρωτοφανή επεισόδια να μην λάβουν ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις.

Κλείσιμο
Οι εκπρόσωποι Τσάρλι Κριστ, Εμάνουελ Κλέβερ και Νάνσι Μέις πρότειναν τη βράβευση του γενναίου αστυνομικού την Πέμπτη και εξέφρασαν την ευγνωμοσύνη τους.

Το Χρυσό Μετάλλιο του Κογκρέσου θεωρείται «η υψηλότερη έκφραση εθνικής εκτίμησης για διακεκριμένα επιτεύγματα και συνεισφορές», σύμφωνα με τη Βουλή των Αντιπροσώπων. Η πρόταση θα χρειαστεί να εξεταστεί από επιτροπή προτού λάβει την τελική έγκριση.

Ο Γκούντμαν, ωστόσο, αρνήθηκε να μιλήσει δημοσίως για τα γεγονότα της 6ης Ιανουαρίου με την εκπρόσωπο της αστυνομίας του Καπιτωλίου, Εύα Μαλέσκι, να δηλώνει ότι απαγορεύεται στο τμήμα να παραχωρεί συνεντεύξεις.

Ειδήσεις σήμερα

Σε πλήρη εξέλιξη η κακοκαιρία «Λέανδρος»: Χιόνι και κρύο στην Κεντρική Ελλάδα - Χιονίζει και στα ορεινά της Αττικής

Στον εισαγγελέα σήμερα τα δύο ανήλικα αδέλφια δράστες της επίθεσης στο μετρό

Σοφία Μπεκατώρου: Οργή στο twitter για το «εμείς δεν ξέραμε» της Ομοσπονδίας Ιστιοπλοΐας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης