Πελόζι: Ο «ψυχικά ασταθής» Τραμπ δεν πρέπει να έχει πρόσβαση στους κωδικούς των πυρηνικών
Επικοινωνία της προέδρου της Βουλής με τον αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ - Χαρακτήρισε «ανισόρροπο» τον απερχόμενο πρόεδρο και την κατάσταση επικίνδυνη
Τους τρόπους με τους οποίους μπορεί να αποκλειστεί η πρόσβαση του Ντόναλντ Τραμπστους κωδικούς εκτόξευσης των πυρηνικών, καθώς και σε οποιαδήποτε πολεμική πρωτοβουλία, συζήτησε η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζιμε τον αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ.
Η Πελόζι, που έχει ζητήσει την ενεργοποίηση της 25ης τροπολογίας του Αμερικανικού Συντάγματος εναντίον του Τραμπ, χαρακτήρισε επανειλημμένως «ανισόρροπο» τον απερχόμενο πρόεδρο και χαρακτήρισε την κατάσταση «εξαιρετικά επικίνδυνη».
«Σήμερα το πρωί, μίλησα με τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ Μαρκ Μίλι για να συζητήσω μαζί του τα διαθέσιμα προληπτικά μέτρα προκειμένου να αποτραπεί ένας ασταθής ψυχικά πρόεδρος από το να ξεκινήσει στρατιωτικές εχθροπραξίες, να έχει πρόσβαση στους κωδικούς εκτόξευσης ή να δώσει διαταγή πυρηνικού χτυπήματος» δήλωσε η Πελόζι και συμπλήρωσε:
«Η κατάσταση αυτού του ψυχικά διαταραγμένου προέδρου δεν θα μπορούσε να είναι πιο επικίνδυνη και πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να προστατεύσουμε τον αμερικανικό λαό από την ανισόρροπη επίθεσή του στη χώρα μας και τη δημοκρατία μας».
Με πάνω από 30 χρόνια συνεχή και συνεπή παρουσία στην εκπαίδευση, το IdEF φέρνει την ακαδημαϊκή εμπειρία ενός δημόσιου γαλλικού πανεπιστημίου στην Ελλάδα, χωρίς να χρειάζεται κανείς να μετακομίσει στο εξωτερικό.
Η JYSK ανακοινώνει την είσοδό της στην κυπριακή αγορά, με τα πρώτα καταστήματα να προγραμματίζεται να ανοίξουν τον Απρίλιο του 2027, σηματοδοτώντας ένα ακόμη σημαντικό βήμα στην αναπτυξιακή πορεία της εταιρείας.