Είναι αυτό «το σπίτι που μεγάλωσε ο Ιησούς;» - Τι υποστηρίζει Βρετανός αρχαιολόγος

Είναι αυτό «το σπίτι που μεγάλωσε ο Ιησούς;» - Τι υποστηρίζει Βρετανός αρχαιολόγος

Βρετανός αρχαιολόγος υποστηρίζει ότι ανακάλυψε το σπίτι, όπου μεγάλωσε ο Ιησούς στη Ναζαρέτ

Nazareth-house-1
Ο Κεν Νταρκ, βρετανός αρχαιολόγος, υποστηρίζει ότι ανακάλυψε το σπίτι όπου έζησε τα παιδικά του χρόνια ο Ιησούς στη Ναζαρέτ.  Σύμφωνα με τον Νταρκ το σπίτι βρίσκεται κάτω από τα ερείπια ενός μοναστηριού.  Σύμφωνα με το cbsnews.com το συγκεκριμένο σπίτι ή ότι έχει απομείνει βρίσκεται κάτω από το μοναστήρι «Sisters of Nazareth»  στο κέντρο της Ναζαρέτ.

Μάλιστα βρίσκεται κοντά στη διάσημη εκκλησία του Ευαγγγελισμού - πρόκειται για το σημείο όπου πολλοί χριστιανοί πιστεύουν ότι ο άγγελος Γαβριήλ ανακοίνωσε στη Μαρία ότι είναι έγκυος -  και χρονολογείται ότι κατασκευάστηκε τον 1ο αιώνα μ.χ.  Όπως σημειώνει ο Κεν Νταρκ φαίνεται να είναι «ένα τυπικό οικογενειακό σπίτι της εποχής και του τόπου».

Μιλώντας στο cbsnews.com ο Βρετανός αρχαιολόγος υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι «δεν υπάρχει κανένα σημάδι πλούτου.  Εάν αυτό είναι το παιδικό περιβάλλον του Ιησού, δεν υπάρχει λόγος να πιστέψουμε ότι μεγάλωσε σε κάτι άλλο από ένα πολύ τυπικό αγροτικό σπίτι της εποχής στη Γαλιλαία». Σύμφωνα με τον Νταρκ μία από τις ενδείξεις είναι η ποιότητα του σπιτιού. Όπως λέει ο ίδιος «όποιος είχε χτίσει το σπίτι ήταν γνώστης της πέτρας». 

Ακόμη ο Νταρκ ανακάλυψε ότι οι άνθρωποι στην περιοχή πίστευαν πως το κτίριο ήταν το σπίτι του Ιησού τουλάχιστον από το 380. Η ανάλυσή του επιβεβαίωσε επίσης την κατάσταση του κτιρίου ως κατοικία του πρώτου αιώνα.  Στο βιβλίο του, «Οι αδελφές της μονής της Ναζαρέτ: μια ρωμαϊκή περίοδος, βυζαντινή και σταυροφόρος περιοχή στην κεντρική ναζαρέτ», ο καθηγητής Νταρκ διερεύνησε την πιθανότητα μετάδοσης της μνήμης της ιστορίας ενός κτηρίου από τον πρώτο αιώνα στον τέταρτο αιώνα, όταν η πρώτη εκκλησία χτίστηκε στο χώρο. «Το συμπέρασμά μου είναι ότι, από ανθρωπολογικά στοιχεία και μελέτες της προφορικής παράδοσης, δεν υπάρχει απολύτως κανένας λόγος για τον οποίο δεν θα μπορούσαν να γνωρίζουν», είπε.

Σημειώνεται πως σημαντικά κομμάτια του κτιρίου επιβιώνουν ακόμα και σήμερα. Σε αυτά συμπεριλαμβάνεται και μία πέτρινη σκάλα. Κατά πάσα πιθανότητα στην ακμή του πρώτου αιώνα, περιλάμβανε έναν αριθμό σαλονιών και αποθηκών γύρω από μια αυλή και μια ταράτσα.
35999868-8977437-The_first_century_house_at_the_Sisters_of_Nazareth_site_showing_-a-7_1606137924091_2
35999860-8977437-After_burial_ceased_at_the_site_perhaps_in_the_fourth_century_a_-a-9_1606137924095_4
35999864-8977437-Pictured_the_stone_and_mortar_dwelling_which_was_first_uncovered-a-1_1606137924054_2
35999866-8977437-The_plan_of_the_building_it_floor_and_the_associated_objects_sug-a-2_1606137924076_2




Ειδήσεις σήμερα

Βάση εισαγωγής για τα Πανεπιστήμια όχι μικρότερη του 8, προτείνει η ΟΝΝΕΔ 

Αυξάνονται οι διασωληνώσεις, σταθεροποιούνται τα κρούσματα

ΗΠΑ: Η διαδικασία μεταβίβασης της εξουσίας άρχισε στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης