Αποστάσεις Τζόνσον από τον «πρώην πρόεδρο» των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ

Αποστάσεις Τζόνσον από τον «πρώην πρόεδρο» των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ

Ο Βρετανός πρωθυπουργός αποκάλυψε την «αναζωογονητική» συζήτηση που είχε με τον «εκλεγμένο πρόεδρο» Τζο Μπάιντεν

boris_johnson_w
Αποστάσεις από τον Ντόναλντ Τραμπ και τις προσπάθειες που καταβάλει να καθυστερήσει την αναγνώριση της νίκης του Τζο Μπάιντεν στις αμερικανικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου, φαίνεται πως επιθυμεί να κρατήσει ο Μπόρις Τζόνσον, χαρακτηριζόντάς τον «πρώην πρόεδρο» σε δηλώσεις που έκανε την Τετάρτη.

Σε ένα σχόλιό του που υποδηλώνει την πίστη του πως ο Τραμπ πρέπει να υποχωρήσει και να παραδεχτεί τη νίκη του Μπάιντεν, ο Βρετανός πρωθυπουργός έκανε λόγο για μια «αναζωογονητική» συζήτηση που είχε με τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο των ΗΠΑ το βράδυ της Τρίτης.

Ο Τζόνσον είπε ότι συνεχίζει να έχει μια ισχυρή σχέση με τον Τραμπ, ο οποίος αρνήθηκε να δεσμευτεί για μια ειρηνική μετάβαση της εξουσίας, προβάλλοντας ισχυρισμούς για απάτη στην καταμέτρηση των ψήφων.

«Είχα και έχω μια καλή σχέση με τον προηγούμενο πρόεδρο, δεν απογοητεύομαι από αυτό - είναι καθήκον όλων των Βρετανών πρωθυπουργών να έχουν μια καλή σχέση με τον Λευκό Οίκο», απάντησε σε ερώτηση που του έγινε από βουλευτή του Εργατικού Κόμματος.

«Αλλά χαίρομαι που βρίσκω πολλούς τομείς στους οποίους η εισερχόμενη κυβέρνηση των Μπάιντεν / Χάρις μπορεί να συνεργαστεί μαζί μας. Συγκεκριμένα, ήταν συναρπαστικό να μιλήσουμε με τον εκλεγμένο πρόεδρο Μπάιντεν για το τι θέλει να κάνει με τη σύνοδο κορυφής της COP26 το επόμενο έτος, στην οποία, όπως γνωρίζετε, το Ηνωμένο Βασίλειο ηγείται στη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα και στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής» πρόσθεσε ο Βρετανός πρωθυπουργός.

Ειδήσεις σήμερα: 

Σεισμός 4,8 Ρίχτερ στα Σκόπια

Ο κορωνοϊός θερίζει την ΑΕΚ: Νέα κρούσματα οι Σαμπανάτζοβιτς και Λάτσι

Αίσιο τέλος με 26χρονο που εξαφανίστηκε στην Καλλιθέα στις 3 Νοεμβρίου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης