Συγχαρητήρια για την εκλογή του έδωσε στον Τζο Μπάιντεν και ο Μπόρις Τζόνσον

Συγχαρητήρια για την εκλογή του έδωσε στον Τζο Μπάιντεν και ο Μπόρις Τζόνσον

Είχαν τηλεφωνική επικοινωνία 20-25 λεπτών

boris_anakoinoseis_main
Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν σήμερα ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον με τον εκλεγμένο πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν.

Σύμφωνα με το BBC, οι δύο άνδρες συνομίλησαν επί 20-25 λεπτά και η επικοινωνία έγινε με πρωτοβουλία του Μπάιντεν, εν όψει γύρου αντίστοιχων τηλεφωνημάτων που σχεδιάζει με τους Ευρωπαίους ηγέτες.

Ο Μπόρις Τζόνσον έγραψε στη συνέχεια στο Twitter: «Ανυπομονώ να ενισχύσω τη συνεργασία μεταξύ των χωρών μας και να συνεργαστώ μαζί του για τις κοινές μας προτεραιότητες - από την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής έως την προώθηση της δημοκρατίας και την ανάκαμψη από την πανδημία».

Ο Μπόρις Τζόνσον δεν έχει συναντηθεί ποτέ με τον Τζο Μπάιντεν και οι πολιτικές τους συγγένειες είναι ελάχιστες. Τον περασμένο Δεκέμβριο ο Μπάιντεν είχε χαρακτηρίσει τον Τζόνσον «φυσικό και συναισθηματικό κλώνο» του Ντόναλντ Τραμπ.

Στο επιτελείο του Μπάιντεν - αντιπρόεδρο επί Μπαράκ Ομπάμα - θυμούνται ακόμη τις κατηγορίες του Τζόνσον ότι ο 44ος πρόεδρος των ΗΠΑ «καλλιεργεί αντι-βρετανικά αισθήματα» εξαιτίας της καταγωγής του.

Επίσης, στο «στρατόπεδο» των Δημοκρατικών θεωρούν ότι το Brexit είναι ιστορικό λάθος και δεν θα ήθελαν η Βρετανία να αποχωρήσει από την ΕΕ χωρίς εμπορική συμφωνία.

Ειδήσεις σήμερα:

2.384 νέα κρούσματα - 41 θάνατοι - 263 διασωληνωμένοι

Με τον Έλληνα CEO της Pfizer Άλμπερτ Μπουρλά επικοινώνησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

ΗΠΑ: Πιθανό να χορηγούμε και σε ένα μήνα το εμβόλιο της Pfizer στους πολίτες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης