ΗΠΑ: Ο Μπάιντεν ανακοινώνει αύριο ομάδα κρούσης κατά του κορωνοϊού

ΗΠΑ: Ο Μπάιντεν ανακοινώνει αύριο ομάδα κρούσης κατά του κορωνοϊού

Ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ ανέδειξε έντονα την πανδημία και τη διαχείρισή της στην προεκλογική εκστρατεία – Επικεφαλής της task force τρεις συμπροεδρεύοντες

biden_vict
Τη συγκρότηση 12μελούς ειδικούς ομάδας κρούσης κατά της Covid-19 ανακοινώνει αύριο ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, που ανέδειξε κατά την προεκλογική του εκστρατεία τις ανεπάρκειες της διακυβέρνησης Τραμπ.

Ο κορωνοϊός έχει προκαλέσει τον θάνατο 237.000 ανθρώπων στις ΗΠΑ. Ήδη κατά τις χθεσινές του δηλώσεις, ο εκλεγμένος πρόεδρος κατέστησε σαφές ότι θα δώσει μάχη για την αναχαίτιση της πανδημίας, σηματοδοτώντας ουσιαστικά αλλαγή πολιτικής στο συγκεκριμένο ζήτημα.

Η task force κατά του νέου κορωνοϊού θα επιφορτιστεί με την εκπόνηση ενός σχεδίου για τον περιορισμό της ασθένειας, μόλις ο Τζο Μπάιντεν αναλάβει την εξουσία τον Ιανουάριο.

Επικεφαλής της θα είναι τρεις συμπροεδρεύοντες, ο πρώην γενικός χειρουργός Βίβεκ Μέρφι, ο πρώην επίτροπος της Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων Ντέιβιντ Κέσλερ και η διδάκτορας Μαρσέλα Νιούνεζ-Σμιθ του πανεπιστημίου Yale, σύμφωνα με δύο ανθρώπους με γνώση του θέματος.



Ειδήσεις σήμερα:

Τζο Μπάιντεν : «Θα είμαι ένας πρόεδρος που ενώνει αντί να χωρίζει»

Ποδόσφαιρο: Δείτε όλα τα γκολ από τα Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα

Viral ο «Τραμπ» που κλαίει και χτυπιέται όταν μαθαίνει το αποτέλεσμα των εκλογών
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης