ΗΠΑ: Ο Μπάιντεν ανακοινώνει αύριο ομάδα κρούσης κατά του κορωνοϊού
Ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ ανέδειξε έντονα την πανδημία και τη διαχείρισή της στην προεκλογική εκστρατεία – Επικεφαλής της task force τρεις συμπροεδρεύοντες
Τη συγκρότηση 12μελούς ειδικούς ομάδας κρούσης κατά της Covid-19 ανακοινώνει αύριο ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑΤζο Μπάιντεν, που ανέδειξε κατά την προεκλογική του εκστρατεία τις ανεπάρκειες της διακυβέρνησης Τραμπ.
Ο κορωνοϊός έχει προκαλέσει τον θάνατο 237.000 ανθρώπων στις ΗΠΑ. Ήδη κατά τις χθεσινές του δηλώσεις, ο εκλεγμένος πρόεδρος κατέστησε σαφές ότι θα δώσει μάχη για την αναχαίτιση της πανδημίας, σηματοδοτώντας ουσιαστικά αλλαγή πολιτικής στο συγκεκριμένο ζήτημα.
Η task force κατά του νέου κορωνοϊού θα επιφορτιστεί με την εκπόνηση ενός σχεδίου για τον περιορισμό της ασθένειας, μόλις ο Τζο Μπάιντεν αναλάβει την εξουσία τον Ιανουάριο.
Επικεφαλής της θα είναι τρεις συμπροεδρεύοντες, ο πρώην γενικός χειρουργός Βίβεκ Μέρφι, ο πρώην επίτροπος της Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων Ντέιβιντ Κέσλερ και η διδάκτορας Μαρσέλα Νιούνεζ-Σμιθ του πανεπιστημίου Yale, σύμφωνα με δύο ανθρώπους με γνώση του θέματος.
Έρευνα του Douleutaras σε συνεργασία με το ELTRUN του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, αποτυπώνει τις τάσεις και τις προκλήσεις που διαμορφώνουν την καθημερινότητα των σύγχρονων επαγγελματιών
Σε μια εποχή όπου η γεωπολιτική αβεβαιότητα, οι διαταραχές στις εφοδιαστικές αλυσίδες και ο διεθνής ανταγωνισμός επαναπροσδιορίζουν τις προτεραιότητες των κρατών, η παραγωγική βάση μιας χώρας αποκτά ξανά στρατηγική σημασία.