Βρετανία: Εγκρίθηκε το lockdown ενός μήνα από το κοινοβούλιο
Άλλοι 492 άνθρωποι πέθαναν μέσα σε μία ημέρα στη Βρετανία
Εν μέσω σαρωτικής επέλασης της πανδημίας, το βρετανικό κοινοβούλιο ενέκρινε lockdown, διάρκειας ενός μήνα, στην Αγγλία, υπερψηφίζοντας το σχέδιο που πρότεινε ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον για να τεθεί υπό έλεγχο η πανδημία της Covid-19 που έχει οδηγήσει στα όριά του το σύστημα υγείας.
Η έγκριση της πρότασης, με ψήφους 516 υπέρ έναντι 38 κατά, ήταν αναμενόμενη δεδομένου ότι το αντιπολιτευόμενο Εργατικό κόμμα είχε ανακοινώσει ότι θα την ψήφιζε. Ταυτόχρονα ωστόσο οι Εργατικοί επέκριναν τον πρωθυπουργό, κατηγορώντας τον ότι άργησε πάρα πολύ να πάρει μέτρα.
Από την άλλη, στελέχη των Συντηρητικών επικρίνουν τον Τζόνσον γιατί θεωρούν τα μέτρα υπερβολικά.
Σήμερα, οι υγειονομικές αρχές ανακοίνωσαν άλλους 492 θανάτους από Covid-19, τον μεγαλύτερο αριθμό από τις 13 Μαΐου.
Επίσης, καταγράφηκαν 25.177 νέα κρούσματα μέσα σε 24 ώρες.
Στο ηφαιστειακό κόσμημα του Αιγαίου, συνεχίστηκε το τριήμερο 29-31 Μαΐου το φετινό (2026) πρόγραμμα Plastic Free Greece, καταγράφοντας μια εντυπωσιακή συγκομιδή απορριμμάτων που ξεπέρασε τα 420 κιλά.
Οι δασικές πυρκαγιές αποτελούν πλέον μια πραγματικότητα που απαιτεί διαφορετική προετοιμασία. Η πρόληψη, η σωστή ενημέρωση και η ασφαλιστική προστασία συνθέτουν σήμερα μια νέα κουλτούρα ανθεκτικότητας.
Με περισσότερες από 15 αναχωρήσεις καθημερινά, ταξιδεύεις γρήγορα και άνετα από τον Πειραιά προς Αίγινα, Αγκίστρι, Πόρο, Ύδρα, Σπέτσες, Ερμιόνη και Πόρτο Χέλι