Κορωνοϊός - Βρετανία: Σε εφαρμογή πρόγραμμα στο Λίβερπουλ για τεστ σε όλους τους κατοίκους

Κορωνοϊός - Βρετανία: Σε εφαρμογή πρόγραμμα στο Λίβερπουλ για τεστ σε όλους τους κατοίκους

Το πρόγραμμα εντάσσεται σε μία προσπάθεια εξεύρεσης ενός καλύτερου τρόπου χρήσης των διαγνωστικών τεστ με στόχο τον περιορισμό της εξάπλωσης των μολύνσεων

pubs_britain
Η Βρετανία θα ενεργοποιήσει ένα πιλοτικό διαγνωστικό πρόγραμμα μαζικού χαρακτήρα για τον κορωνοϊό αυτή την εβδομάδα στο Λίβερπουλ, προσφέροντας στον καθένα που κατοικεί στην πόλη διαγνωστικά τεστ, είτε έχει είτε δεν έχει συμπτώματα.

Το πρόγραμμα αυτό εντάσσεται σε μία προσπάθεια εξεύρεσης ενός καλύτερου τρόπου χρήσης των διαγνωστικών τεστ με στόχο τον περιορισμό της εξάπλωσης των μολύνσεων.

Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον έχει υποσχεθεί ένα «διεθνώς αναγνωρισμένο» σύστημα διάγνωσης και ιχνηλάτησης των κρουσμάτων.

Ωστόσο η επιστημονική ομάδα της βρετανικής κυβέρνησης δήλωσε τον προηγούμενο μήνα ότι η επιρροή του συστήματος στον περιορισμό των μολύνσεων ήταν ελάχιστη.

Η Βρετανία έχει καταγράψει τον μεγαλύτερο αριθμό θανάτων από την COVID-19 στην Ευρώπη, ενώ ένα δεύτερο εθνικό lockdown στη χώρα, αναμένεται να επιβληθεί στην Αγγλία από την Πέμπτη.

Σύμφωνα με την κυβέρνηση, η εφαρμογή του πιλοτικού προγράμματος στο Λίβερπουλ θα αρχίσει την Παρασκευή με τη χρήση τεστ PCR (με τη χρήση μπατονέτας) που είναι ευρέως διαδεδομένα σήμερα, όπως επίσης και τεστ ταχείας διάγνωσης, χωρίς να απαιτείται εργαστηριακή επεξεργασία.

Ειδήσεις σήμερα: 

Μίνι lockdown από σήμερα σε 74 περιφερειακές ενότητες: Τι αλλάζει στη ζωή μας - Διαβάστε το ΦΕΚ

Παγκόσμια καταδίκη για την επίθεση στη Βιέννη: Δεν το βάζουμε κάτω λένε οι ηγέτες του κόσμου

Αλλάζουν όλα στα Πανεπιστήμια: Πρόσβαση μόνο με πάσο και 24ωρη φύλαξη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης