Λιβύη: «Η κατάπαυση πυρός δεν επηρεάζει τις συμφωνίες με Τουρκία» λέει η Κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας

Λιβύη: «Η κατάπαυση πυρός δεν επηρεάζει τις συμφωνίες με Τουρκία» λέει η Κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας

Ο υπουργός Άμυνας της Κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας της Λιβύης ξεκαθάρισε πως τα στρατιωτικά εκπαιδευτικά προγράμματα με την Τουρκία συνεχίζονται κανονικά - Τι αναφέρει σχετικό άρθρο της συμφωνίας που υπεγράφη στη Γενεύη

erdogan_sarage1
Καμία επίδραση στις στρατιωτικές συμφωνίες με την Τουρκία, δεν θα προκαλέσει η συμφωνία κατάπαυσης του πυρός στη Λιβύη, που επετεύχθη την Παρασκευή στη Γενεύη, σύμφωνα με κυβερνητικές αρχές της αφρικανικής χώρας.

«Η υπογραφή της αρχικής συμφωνίας δεν περιλαμβάνει τη συμφωνία στρατιωτικής συνεργασίας μας με την Τουρκία, μια σύμμαχο της νόμιμης κυβέρνησης της Λιβύης» τόνισε σχετικά ο υπουργός Άμυνας Σαλαχεντιν αλ-Ναμρούς.

«Επιβεβαιώνουμε την ισχύ της συνεργασίας με τη σύμμαχο Τουρκία και τη συνέχιση των εκπαιδευτικών στρατιωτικών προγραμμάτων που εκτελούνται και θα εκτελεστούν από συνεργάτες στα εκπαιδευτικά ιδρύματα του Υπουργείου Άμυνας της Κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας» πρόσθεσε ο υπουργός Άμυνας.

Σχολιάζοντας την πιθανότητα η πλευρά του Χαλίφα Χαφτάρ να μην σεβαστεί τους όρους της κατάπαυσης του πυρός ο αλ-Ναμρούς τόνισε πως «τώρα περισσότερο από ποτέ πρέπει να εστιάσουμε στην στρατιωτική εκπαίδευση».

Στο ίδιο μήκος κύματος, το Ανώτατο Συμβούλιο Επικρατείας της Λιβύης ξεκαθάρισε ότι «η συμφωνία κατάπαυσης του πυρός δεν σχετίζεται με τις νόμιμες συμφωνίες με την Τουρκία».

Στο μεταξύ, η συμφωνία που υπεγράφη την Παρασκευή στη Γενεύη από τις αντιμαχόμενες πλευρές στη Λιβύη, ανέφερε σε άρθρο της πως όλοι οι μισθοφόροι και οι ξένοι μαχητές στη χώρα πρέπει να εγκαταλείψουν τα εδάφη της Λιβύης σε τρεις μήνες.

Επιπλέον, ανέφερε ότι οι δραστηριότητες στρατιωτικής εκπαίδευσης που διεξάγονται βάσει στρατιωτικών συμφωνιών θα «παγώσουν» και οι ομάδες κατάρτισης θα φύγουν από τη χώρα μέχρι να αναλάβει την εξουσία μια νέα κυβέρνηση ενότητας.

Ειδήσεις σήμερα:

Βρετανός σκότωσε με 11 μαχαιριές την Ισπανίδα σύζυγό του αφού έκαναν σεξ στην πολυτελή βίλα τους

Ο πόλεμος της τρίχας για Πάνο Καλλίτση και Έλενα Χριστοπούλου: Από τον γάμο, στο διαζύγιο και τα εξώδικα

Δεν έχουν τέλος οι καταγγελίες για τον γυναικολόγο στην Ρόδο: «Βογκούσε σαν να έκανε σεξ»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης