Ρόδος: «Ο γυναικολόγος βογκούσε σαν να έκανε σεξ» - Σοκάρουν τα αποσπάσματα από τις 17 μηνύσεις

Ρόδος: «Ο γυναικολόγος βογκούσε σαν να έκανε σεξ» - Σοκάρουν τα αποσπάσματα από τις 17 μηνύσεις

Διαβάστε σοκαριστικά αποσπάσματα από τις συνολικά 17 μηνύσεις -  30 οι καταγγελίες εναντίον του γυναικολόγου που επέλεγε τα θύματα με κριτήριο την αδυναμία τους να τον καταγγείλουν - Ποιο ήταν το κίνητρο των σεξουαλικών επιθέσεων - Οι κατηγορίες που του προσάπτουν

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
gynaikologos-rodos-arthro
Aντιμέτωπος με 17 μηνύσεις και 30 καταγγελίες στην αναμονή είναι ο γυναικολόγος από τη Ρόδο, ο οποίος κατηγορείται από τα θύματά του για σεξουαλική παρενόχληση, ασέλγεια, μέχρι και για βιασμό.

Η υπόθεση του γυναικολόγου με τα «μακριά δάχτυλα» και το «ανοιχτό παντελόνι» έχει συνταράξει την τοπική κοινωνία του νησιού. «Ενας καλός γιατρός», όπως τον περιγράφουν οι συνάδελφοί του, με «περίεργα γούστα» και «ακόρεστες ορμές», σύμφωνα με μέλη του νοσηλευτικού προσωπικού από το νοσοκομείο όπου εργάζεται.

«Ξέραμε καιρό για τη δράση του», λένε τώρα κάποιοι συνάδελφοί του, μετά τις 17 μηνύσεις που κατατέθηκαν εναντίον του ενώπιον του εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου. Τα θύματα πήραν μεγάλη ψυχική δύναμη και θάρρος από αυτό το τσουνάμι μηνύσεων κι έτσι αποφάσισαν πλέον χωρίς φόβο να καταγγείλουν όσα διέπραξε εις βάρος τους ο μηνυόμενος.

Στο περίμενε υπάρχουν ακόμη 30 παρόμοιες καταγγελίες, όμως οι δικηγόροι που τις χειρίζονται έβαλαν φρένο προκειμένου να φύγει η δικογραφία και να πάει στην ανάκριση, να κληθεί για απολογία ο γυναικολόγος και να του αποδοθούν ή όχι διώξεις για βιασμό, κατάχρηση σε ασέλγεια, ασελγείς πράξεις και χειρονομίες.

Αλλωστε έχουν περάσει τρεις ολόκληροι μήνες από την κατάθεση της πρώτης μήνυσης και η υπόθεση δεν έχει φτάσει ακόμη στην ανάκριση. Ο γυναικολόγος βρίσκεται σε άδεια και σχεδιάζει με τον δικηγόρο του την υπερασπιστική του γραμμή ούτως ώστε όταν τον καλέσουν να απολογηθεί να είναι έτοιμος, τη στιγμή που ο αριθμός των καταγγελλόντων αυξάνεται με γεωμετρική πρόοδο όπως τα κρούσματα COVID-19. Οχι, δεν είναι υπερβολή η παρομοίωση ότι η υπόθεση του γυναικολόγου εξελίσσεται όπως η πανδημία του κορωνοϊού, μια και καθημερινά παίρνουν φωτιά οι τηλεφωνικές γραμμές των δικηγορικών γραφείων που εκπροσωπούν τις γυναίκες που λένε ότι έπεσαν θύματα στα χέρια του.

Στο περιεχόμενο των μηνύσεων γράφονται τα πιο σημαντικά περιστατικά με τον πιο light τρόπο, αφού οι περιγραφές των εναγουσών είναι τόσο σοκαριστικές που ούτε δικηγόροι με μεγάλη πείρα στο Ποινικό Δίκαιο θα τις απέδιδαν όπως θα έφταναν στα αυτιά τους.

Αξιοσημείωτα είναι και τα στοιχεία που συνθέτουν το προφίλ των θυμάτων του γυναικολόγου. Εμφανισιακά δεν μοιάζουν μεταξύ τους, ούτε και ηλικιακά. Εχουν όμως ένα κοινό στοιχείο: όλες τους είναι αδύναμες σε οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο. Γυναίκες που πολύ δύσκολα θα έμπαιναν, κατά την κρίση του γυναικολόγου, στη διαδικασία να ψαχτούν, να διαμαρτυρηθούν, να καταγγείλουν.

«Αραγε ποιον θα πίστευαν εάν τους έλεγα ότι είχα πέσει θύμα του; Εμένα ή τον γιατρό;», είναι μία από τις πιο συνήθεις εκφράσεις στις μαρτυρίες των θυμάτων του. Φαίνεται, λοιπόν, ότι ο γιατρός πόνταρε στην ένοχη σιωπή τους και στο γεγονός ότι δεν υπήρχαν αυτόπτες μάρτυρες που θα μπορούσαν ενδεχομένως να τον ξεσκεπάσουν.

Κλείσιμο
Σύμφωνα με άλλες μαρτυρίες, ο γιατρός εισέπραττε ηδονή από την αντίσταση που προέβαλλαν οι εξεταζόμενες. Εν ολίγοις τον ερέθιζε το γεγονός ότι προσπαθούσαν να τον αποτρέψουν, ούσες εγκλωβισμένες στην καρέκλα της γυναικολογικής εξέτασης, μην μπορώντας να αντιληφθούν εξαρχής τον τρόπο που τους ψηλαφούσε εξαιτίας των αντικειμενικά δυσδιάκριτων ορίων που λογικά υφίστανται κατά τη διάρκεια αυτής.

Οταν, λοιπόν, φτάσει η υπόθεση στο ακροατήριο, θα είναι ο λόγος των καταγγελλουσών ενάντια σε εκείνον του γυναικολόγου, με τους μάρτυρες να παίζουν εξαιρετικά σημαντικό ρόλο. Μπορεί οι εν λόγω γυναίκες να μη βρήκαν το θάρρος να καταγγείλουν τον γιατρό ακριβώς τη στιγμή που συνέβησαν τα περιστατικά, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν το συζήτησαν με συγγενικά και στενά φιλικά τους πρόσωπα και μάλιστα σε ιδιωτικές συζητήσεις που είχαν με αυτά και μέσω των social media, όπου τα πάντα καταγράφονται με ακριβείς ημερομηνίες και ώρες. Αυτό που θα εξετάσει την αξιοπιστία των καταγγελιών και των μαρτύρων και θα κρίνει για το αν ο γυναικολόγος πρέπει να διωχθεί ποινικά είναι το δικαστήριο.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι από τη στιγμή που ασκηθούν διώξεις εις βάρος του, αναμένεται και δεύτερο τσουνάμι μηνύσεων από άλλες γυναίκες που, όπως λένε, έζησαν κι αυτές τον εφιάλτη στην καρέκλα του γυναικολόγου. Μία εξ αυτών μάλιστα φέρεται να είναι και η μοναδική που κατάφερε να τον αποτρέψει από το να πετύχει τον σκοπό του, δηλαδή να της προκαλέσει διέγερση για την αυτοϊκανοποίησή του. Αυτή η γυναίκα υποστηρίζει ότι αιφνιδίασε τον γιατρό, απωθώντας τον αρχικά και χτυπώντας τον με τις γροθιές της αμέσως μετά, χωρίς εκείνος να προλάβει να αντιδράσει.

Μαρτυρία 1: «Ενιωσα σοκ και αηδία»

Νέα στοιχεία-σοκ για τη δράση του γυναικολόγου έρχονται στο φως μέσα από τις μηνύσεις των θυμάτων. Ο αριθμός των κατατεθειμένων καταγγελιών έχει φτάσει τις 17 και μέχρι στιγμής έχουν καταθέσει οι 11 από τις 12 γυναίκες που κλήθηκαν στην προανάκριση.

Ενα από τα τελευταία θύματά του, που δεν έχει κληθεί ακόμη να καταθέσει, περιγράφει με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες όσα έζησε στη γυναικολογική καρέκλα στις αρχές Ιουνίου του 2020.

Είχε κλείσει ραντεβού για γυναικολογική εξέταση, ενώ στο παρελθόν είχε προχωρήσει και σε επέμβαση αφαίρεσης ωοθηκών με τον ίδιο γιατρό. Μάλιστα επειδή διαμένει σε ένα χωριό της Ρόδου και δεν είχε μεταφορικό μέσο, την εξυπηρέτησε ένα φιλικό της πρόσωπο. Συγκεκριμένα, το εν λόγω θύμα του γυναικολόγου, που εκπροσωπείται από τη δικηγόρο Ευαγγελία Αρνιθενού, αναφέρει στη μήνυσή της:

«Οταν ήρθε η σειρά μου, μπήκα στο εξεταστήριο και αρχικά μου είπε να βγάλω το εσώρουχό μου και μου υπέδειξε να πάω να με εξετάσει στο πίσω κρεβάτι-ειδική καρέκλα για να μου κάνει την απαιτούμενη εξέταση. Τότε άρχισε να μου κάνει κολπική ψηλάφηση, η οποία έλαβε χώρα όλη με το χέρι. Συγκεκριμένα, έβαλε τα δάχτυλά του χωρίς γάντια στην ευαίσθητή μου περιοχή, μέσα στον κόλπο μου, έκανε περίεργες κινήσεις, δηλαδή έβαζε και έβγαζε τα δάχτυλά του με δύναμη μέσα στον κόλπο και με ρυθμικές κινήσεις, πράγμα το οποίο μου προκαλούσε πόνο και δυσφορία. Στη συνέχεια άρχισε να θωπεύει έντονα και την κλειτορίδα μου και άρχισα να καταλαβαίνω ότι κάτι δεν πάει καλά εδώ πέρα και ότι η εξέταση παρέπεμπε περισσότερο σε ερωτική ψηλάφηση παρά σε ιατρική εξέταση.

Στη συνέχεια μου είπε ότι χρειάζεται να με εξετάσει και από πίσω (στην περιοχή του πρωκτού μου) και μέσα μου απόρησα γιατί έπρεπε να γίνει αυτό, αφού στην πίσω περιοχή του πρωκτού μου δεν είχα ενοχλήσεις ούτε του είχα αναφέρει ότι θέλω να με εξετάσει εκεί ή ότι παρουσίαζα συμπτώματα που μου προκαλούσαν ανησυχία. Παρ'ʼ όλα αυτά, δείχνοντάς του εμπιστοσύνη ως γιατρό, δεν είπα κάτι, ούτε αντέδρασα εκείνη τη στιγμή, αλλά δεν ένιωθα καθόλου άνετα με την εξέταση. Τότε, αρχίζει να χαϊδεύει χωρίς γάντια την περιοχή του πρωκτού μου και στη συνέχεια σοκαρίστηκα όταν μου έβαλε το δάχτυλό του στον πρωκτό μου χωρίς να φοράει γάντι. Ενιωσα σοκ και αηδία».

Μαρτυρία 2: «Θα μπορούσα να ήμουν η κόρη του»

Οπως αναφέρουμε και πιο πάνω, ο γιατρός δεν είχε προτίμηση σε συγκεκριμένες ηλικίες ή εξωτερικά χαρακτηριστικά. Σύμφωνα με τις καταγγελίες που έχουν κατατεθεί στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ρόδου, ανάμεσα στα θύματά του υπήρχαν και νεαρά κορίτσια στην ηλικία των 18 ετών.

Κορίτσια που κάλλιστα θα μπορούσαν να ήταν κόρες του, όπως συνέβη στην περίπτωση μιας κοπέλας που μόλις είχε κλείσει τα 18, για την οποία ήταν η πρώτη επίσκεψη σε γυναικολόγο. Το περιστατικό συνέβη στα μέσα του περσινού Ιουνίου και, όπως λέει η ίδια, τη στιγμάτισε για το υπόλοιπο της ζωής της.

Ιδού πώς περιγράφει τον εφιάλτη που έζησε όταν έβγαλε τα ρούχα της για να εξεταστεί από τη μέση και κάτω, όπως της ζήτησε ο γιατρός να κάνει:

«Οταν έφτασε η σειρά μου, με προσέγγισε με όμορφο και ταυτόχρονα περίεργο τρόπο. Μπήκαμε μέσα στο ιατρείο για υπέρηχο, μου ζήτησε να βγάλω τα ρούχα μου από τη μέση και κάτω και κάθισα στο κρεβάτι όπου άρχισε να μου κάνει υπέρηχο από κάτω. Ξαφνικά χτύπησε το τηλέφωνό του και το σήκωσε ενώ συνέχιζε να με εξετάζει. Οταν όμως έκλεισε το κινητό, έβαλε το χέρι του στον γοφό μου και τον πίεσε με δύναμη (σαν να με χούφτωνε), με αποτέλεσμα να νιώσω άβολα, αμήχανα και φοβισμένη». Η ίδια συνεχίζει παρακάτω:

Στο τέλος του υπερήχου μού είπε πως έχω πολυκυστικές ωοθήκες. Εγώ νόμιζα πως τελείωσε η εξέταση, αλλά με έβαλε να ντυθώ και να πάω στο απέναντι δωμάτιο, όπου έβγαλα ξανά το παντελόνι μου και το εσώρουχό μου και κάθισα στην καρέκλα. Εβαλε τα γάντια του και άρχισε να βάζει τα δύο δάχτυλα του χεριού του μέσα στον κόλπο μου. Εγώ κατά τη διάρκεια της εξέτασης δεν ήθελα να κοιτάω διότι ντρεπόμουν και ένιωθα άβολα με τον τρόπο που με άγγιζε, αλλά δεν γνώριζα πώς ακριβώς είναι η διαδικασία αυτή, δεν ήξερα εάν αυτά που έκανε ήταν επιτρεπτά ή όχι. Βρισκόμουν αρκετή ώρα μέσα στο εξεταστήριο και με τα δάχτυλά του γιατρού τόση ώρα μέσα στον κόλπο μου, κάτι που άρχισε να με ενοχλεί.

Προς το τέλος της εξέτασης έβγαλε τα γάντια του και ξαναέβαλε τα δύο δάχτυλά του μέσα στον κόλπο μου και συνέχισε να με αγγίζει. Πέρα από το ότι όλη η διάρκεια της διαδικασίας αυτής ήταν πάνω από 15 λεπτά, ήταν και ίδια (δεν καταλάβαινα ούτε μπορούσα να αντιληφθώ τη σκοπιμότητα αυτής της περαιτέρω εξέτασης με τα δύο δάχτυλά του χωρίς γάντι μέσα στον κόλπο μου) και όσο περνούσε η ώρα έκανε γρηγορότερες κινήσεις, βάζοντας τα δάχτυλά του χωρίς γάντια όλο και πιο μέσα, τα οποία μετά έβαζε και έβγαζε με γρήγορες κινήσεις και ξαφνικά αιφνιδιάστηκα και έπαθα σοκ όταν αντιλήφθηκα ότι άρχισε να θωπεύει αισθησιακά την κλειτορίδα μου, κάτι που με ενόχλησε πολύ και αναγκάστηκα να πω ότι πονάω, να τον σπρώξω και να σταματήσει.

Τότε μου είπε να σηκωθώ και να βάλω τα εσώρουχά μου, τα οποία έπιασε και μου έδωσε εκείνος, ο οποίος με πήρε αγκαλιά, μου είπε “ήσουν τέλεια” δίνοντάς μου φιλί στο μάγουλο και μετά στον λαιμό, δημιουργώντας μου μεγάλη αμηχανία, ταραχή και εκνευρισμό. Αναμφίβολα ήμουν σε κατάσταση σοκ».

Μαρτυρία 3: «Ημουν οκτώ μηνών έγκυος»

Μια 37χρονη Ροδίτισσα σε προχωρημένη εγκυμοσύνη, επειδή δεν είχε την οικονομική άνεση να γεννήσει σε ιδιωτική κλινική, αποφάσισε να γεννήσει σε δημόσιο νοσοκομείο. Ρώτησε μια φίλη της σε ποιον γιατρό να απευθυνθεί και τότε εκείνη της σύστησε τον μηνυόμενο, τον οποίο χαρακτήρισε «καλό σαν γιατρό», αλλά επειδή είχαν ακουστεί κατά καιρούς διάφορα και περίεργα για τη συμπεριφορά του, προτιμότερο θα ήταν να συνοδεύεται και από δεύτερο άτομο.

Κάποια στιγμή η 37χρονη έστειλε μήνυμα στο κινητό τηλέφωνο του γυναικολόγου, ζητώντας να κλείσει κάποιο ραντεβού μαζί του, όπως και έγινε.

Σε όλα τα ραντεβού που ακολούθησαν, μαζί της ήταν ο σύντροφός της, με εξαίρεση ένα, το οποίο έγινε στα μέσα του περασμένου Μαΐου, όταν εκείνη είχε κλείσει τον 8ο μήνα της εγκυμοσύνης της. Μέχρι το νοσοκομείο τη συνόδεψε ο αδελφός της, ο οποίος ωστόσο δεν μπόρεσε να μπει μέσα στο νοσοκομείο λόγω των μέτρων για τον κορωνοϊό, οπότε προτίμησε να την περιμένει απέξω. Τα όσα ακολούθησαν, όμως, ξεπερνούν και την πιο νοσηρή φαντασία. Συγκεκριμένα, η εν λόγω γυναίκα αναφέρει στη μήνυσή της: «Αρχικά μπήκαμε στο δωμάτιο που έχει τον υπέρηχο. Ξάπλωσα, μου έκανε υπέρηχο και μιλούσαμε για το τι πόνους έχω και του εξήγησα ότι δεν μπορώ ούτε να κοιμηθώ ούτε να ανασάνω. Στη συνέχεια μέτρησε τα μωρά και μου είπε ότι είναι όλα καλά και ότι είναι έτοιμα να γεννηθούν με καισαρική και να προγραμματίσουμε την καισαρική για να γίνει μέσα στην εβδομάδα που ακολουθούσε. Εκείνη τη στιγμή συγκινήθηκα που έφτασε η στιγμή επιτέλους που θα δω τα μωρά μου και βούρκωσα… Με ρώτησε “γιατί κλαις” και του απάντησα “γιατρέ μου, έχω συγκινηθεί”».

Τότε, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της 37χρονης, συνέβη το εξής παράδοξο και ανεξήγητο:

«Αρχίζει να μου φιλάει την κοιλιά και συγκεκριμένα με φιλούσε στη μέση της κοιλιάς μου και μου ψιθύριζε ταυτόχρονα: “Να, εδώ είναι το ένα κεφαλάκι του μωρού σου” και ξαφνικά κατέβηκε πιο χαμηλά στην κοιλιά μου, κοντά στα γεννητικά μου όργανα, και άρχισε να με φιλάει αισθησιακά και να μου λέει: “Να, κι εδώ είναι το κεφαλάκι του άλλου μωρού σου”... Εκείνη τη στιγμή έπαθα σοκ, δεν ήξερα τι να πω, έμεινα άφωνη... Είχα παγώσει. Στη συνέχεια μου είπε: “Ελα να σε βοηθήσω να σηκωθείς για να πάμε στην καρέκλα δίπλα να δω τον τράχηλό σου”, και μου έδωσε το χέρι.

Στη συνέχεια μου είπε “γδύσου”. Μέχρι να βγάλω τα ρούχα μου, επειδή έκανα αρκετή ώρα λόγω του ότι δεν μπορούσα από το βάρος να κουνηθώ εύκολα, μου άνοιξε συζήτηση σχετικά με την ερωτική μου ζωή. Συγκεκριμένα μου είπε: “Κάνεις σεξ με τον άντρα σου;”. Του απάντησα: “Οχι βέβαια, δεν έχω τώρα αυτό στο μυαλό μου”. Και μου απάντησε αυτολεξεί: “Μα γιατί, στους άντρες όταν είναι έγκυος η γυναίκα τους, αρέσει πιο πολύ το μ.... γιατί είναι πρησμένο”.

Εκεί είναι που έπαθα το δεύτερο σοκ. Ελεγα ότι κάποιος μου κάνει πλάκα και ότι δεν ακούν καλά τα αυτιά μου. Τρομοκρατήθηκα πολύ, άρχισα να έχω ταχυκαρδίες και το μόνο που παρακαλούσα μέσα μου ήταν να τελειώσει η εξέτασή μου να φύγω. Ενιωθα ότι χρειαζόμουν αέρα, οξυγόνο εκείνη τη στιγμή. Με έβαλε, λοιπόν, αφού είχα βγάλει τα ρούχα μου, στην καρέκλα, έβαλε ένα γάντι και άρχισε να μου βάζει τα δάχτυλά του με περίεργο τρόπο (δεν μου τα είχε βάλει ξανά έτσι όταν πήγαινα με τον σύντροφό μου στην εξέταση). Ο τρόπος ήταν τέτοιος που δεν παρέπεμπε σε ιατρική ψηλάφηση-εξέταση, αλλά σε ερωτική πράξη. Ξαφνικά έπαθα το τρίτο σοκ!

Ο μηνυόμενος έβαλε το ένα του χέρι μέσα στην ιατρική του φόρμα, μέσα στο γεννητικό του όργανο, και το άλλο του χέρι με πιο πολλή δύναμη μέσα στον κόλπο μου και την ώρα που εισχωρούσε το χέρι του ακούω να βγάζει ένα άκρως αισθησιακό βογκητό! Το βογκητό ήταν ακριβώς ο ήχος και η έκφραση που βγάζει κάποιος όταν κάνει ερωτική πράξη».

Δείτε βίντεο: Ρόδος: «Ο γυναικολόγος βογκούσε σαν να έκανε σεξ» - Σοκάρουν τα αποσπάσματα από τις 17 μηνύσεις
Ρόδος: «Ο γυναικολόγος βογκούσε σαν να έκανε σεξ» - Σοκάρουν τα αποσπάσματα από τις 17 μηνύσεις



Ειδήσεις σήμερα:

Αθήνα: «Χοντρές μπίζνες» με κρυφές κάμερες σε διαμερίσματα και ξενοδοχεία

Αυτοί είναι οι χάρτες για τον κορωνοϊό που έδειξε ο Μητσοτάκης στη Βουλή - «Είμαστε στις καλύτερες θέσεις»

Σε αναστολή αστυνομικός επειδή είπε «Τραμπ 2020» από τα μεγάφωνα του περιπολικού!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης