Ινδία: Γενικό μπλακ-άουτ στο Μουμπάι - Διακόπηκαν τα δρομολόγια των τρένων

Ινδία: Γενικό μπλακ-άουτ στο Μουμπάι - Διακόπηκαν τα δρομολόγια των τρένων

Εκτεταμένη η διακοπή ρεύματος στην οικονομική πρωτεύουσα της Ινδίας

mumbai
Ένα σοβαρό πρόβλημα στο δίκτυο προκάλεσε σήμερα εκτεταμένη διακοπή ρεύματος στην οικονομική πρωτεύουσα της Ινδίας, το Μουμπάι, και τις γύρω περιοχές, στο πρώτο μπλακ-άουτ εδώ και πάνω από δύο χρόνια, με αποτέλεσμα χιλιάδες επιβάτες τρένων να μην μπορούν να φθάσουν στον προορισμό τους και να καθυστερήσουν οι εξετάσεις στα κολλέγια.

Τη διακοπή προκάλεσαν «τεχνικά προβλήματα» λόγω εργασιών συντήρησης, ανέφερε ο υπουργός Ενέργειας του κρατιδίου Μαχαράστρα, όπου βρίσκεται το Μουμπάι, σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του. Η παροχή ρεύματος έχει αποκατασταθεί στις περισσότερες περιοχές της πόλης, σύμφωνα με αξιωματούχους και αυτόπτες μάρτυρες.

Τα τρένα στο Μουμπάι είναι συνήθως ασφυκτικά γεμάτα, μεταφέροντας πάνω από 7 εκατ. ανθρώπους την ημέρα σε γραφεία και εργοστάσια, αλλά τα δρομολόγιά τους έχουν μειωθεί λόγω της πανδημίας της COVID-19 και πλέον πολύ λιγότεροι επιβάτες μετακινούνται με τον σιδηρόδρομο.

Ωστόσο, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης γέμισαν σήμερα με φωτογραφίες ανθρώπων που περίμεναν σε ακινητοποιημένους συρμούς αλλά και σε σταθμούς τρένων. Οι σιδηροδρομικές συνδέσεις έχουν πλέον αποκατασταθεί, σύμφωνα με το αρμόδιο υπουργείο.

Κλείσιμο
Σύμφωνα με την εφημερίδα Times of India, λόγω του μπλακ-άουτ αναβλήθηκαν οι διαδικτυακές τελικές εξετάσεις στα κολλέγια σε όλο το Μουμπάι.

Ειδήσεις σήμερα: 

Δύο στρατόπεδα στον ΣΥΡΙΖΑ για την «Αυγή»: Εύσημα από «προεδρικούς» - Σιωπή από «53+»

Απαγορεύτηκε συγκέντρωση υπερ της Χρυσής Αυγής - Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις γύρω από το Εφετείο

Καλαμάτα: «Μπήκαμε για να κλέψουμε» παραδέχτηκαν οι δύο ανήλικοι Ρομά που μπήκαν στο σπίτι του 64χρονου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης